Épp ma 100 éves a budapesti buszközlekedés, egy csomó blog ír róla klasszat!

2015.03.01. 11:04
Gyönyörű szecessziós autóbusz a Berlin (a mai Nyuati) téren
Gyönyörű szecessziós autóbusz a Berlin (a mai Nyuati) téren
Fotó: FORTEPAN

Épp 100 éve, 1915 március 1-én (történetesen az is vasárnap volt) indult el a budapesti buszközlekedés. Buszok persze voltak korábban is a fővárosban, de olyan járat, amely menetrend szerint közlekedik, mint egy valamire való omnibusz, még nem. Úgyhogy az SZKV (Székesfővárosi Közlekedési Vállalat Rt.) elindított egy járatot az Andrássyn két darab járművel: az egyik benzinmotoros, a másik elektromos volt! (Talán nem véletlen, hogy épp mára időzítette a BKK a hibridflotta támadását.)

Ebből az alkalomból több Budapesttel foglalkozó blog is készül egy-egy buszos poszttal készül, melyek - remélhetően folyamatosan bővülő - listáját az alábbi keretesben és természetesen az Index2-n is megtaláljátok.

 Én igazi lusta bloggerként saját magunkat szemlézem. Végigpörgettem, hogy a hat és fél év alatt mi mindent írt az Urbanista a buszokról. Hát elég sok hírt, hogy jön a futár, meg hasonlók és persze rengeteg bénázást, bakit, amikkel meg nem lenne szép ünnepelni.

A finalisták közé aztán bekerült az Erzsébet téri buszpályaudvar minihonlapja és ez a szuperkedves buszmegálló is - csak az a baj, hogy az egyik a távolsági közlekedéshez kapcsolódik, a másik nem is Magyarországon van.

Úgyhogy végül berakom nektek nagy kedvencemet, ami ugyan első blikkre olyan mintha, a nagy lepusztultságról szólna, de őszintén írom: nagyon tetszik! 

Végüliis mi mással kívánhatnám, ha nem egy csokor virággal, hogy

Boldog szülinapot buszközlekedés!