Eladó a világ egyik legnagyobb ingatlana: nagyobb, mint New York és Los Angeles együtt!

2015.11.16. 10:13

Ha elnézed ezt a bejáratot, biztos arra gondolsz, hogy valami bazinagy birtok van mögötte (vagy valami, ami bazinagynak akar látszani). Ám az biztosan meg sem fordul a fejedben, hogy  a telek, ami emögött a kapu mögött van, az nagyobb mint New York vagy Los Angeles.

Sőt, New York és Los Angeles együtt

Ez a Waggoner Ranch Texasban (itt), amely most épp eladó.

Waggoneréké az USA legnagyobb, egyetlen kerítéssel körbevett rancha, mely hat megyébe nyúlik bele. Van egy nagy tava, 14000 szarvasmarha és 500 ló legel  rajta, a 2 négyzetkilométeres szántó pedig olyannak tűnik a teljes területhez képest, mint egy kis konyhakert. A területen mintegy 120-an dolgoznak, közülük 30-an cowboyok.

A nagyjából 2000 négyzetkilométeres ingatlan 165 évig egyetlen család kezében volt, de most úgy döntöttek, hogy túladnak rajta. Az ára 725 millió dollár (úgy 211 milliárd forint) és a Wall Street Journal szerint év végéig el is fog kelni. Ha így lesz, ez lesz az USA legdrágább ingatlana.

Mint oly sok remeknek tűnő ingatlanhirdetésben, azért ebben is van egy kis csavar, az ásványkincs-kitermelési jogok 25%-a a jelenlegi tulajdonosnál marad. A területnek egyelőre 10 százalékát kutatták át olaj után, találtak is ezt-azt, de a java akár még ott lehet a maradék területen.

A CNN megszólaltatta az ingatlanost, akire az értékesítést bízták, azt mondja nem lesz nehéz eladni, voltak már rázósabb esetei is (mondjuk egy országosan ismert gyilkossági helyszínt elpasszolni valamivel nehezebb). Állítása szerint vagy két éve dolgozik a projekt előkészítésén, felteszem ez nem csak annyit jelent, hogy feltolt két mobilos képet valamelyik ingatlanportálra.

Pedig az ügyfelek fogadása sem annyira egyszerű: egy és egy háromnegyed óra, amíg helikopterrel végigrepülnek a birtok felett, ha meg akarja mutatni a ranchot egy potenciális vásárlónak.

Eladó egy nagy ingatlan. Egy nagyon nagy ingatlan! Nagyobb, mint New York és Los Angeles együtt!!!!

Szerző: Urbanista2015. november 16.