Irodaház lesz a Róbert Károly körúti szellemplázából

Skylight City néven nyitják meg az egykori Material Centert

2017.04.24. 09:36

Emlékeztek még a jó öreg Grand Fashion Outlet Plázára? Na ne kamuzzatok, nem is volt ilyen bevásárlóközpont. Igaz, tervezték megnyitni, négyszintes reklámhálókon hirdették, aztán nem lett belőle semmi.

A Hungária-gyűrűn, egész pontosan a Róbert Károly körúton, egy ugrásra kedvenc törpe felhőkarcolómtól épült fel a Material Center a 2000-es évek közepén, bútoráruházként.  A koncepció nem volt rossz, hiszen akkoriban amúgy is kialakult a körút és a Lehel utca sarkán egy bútorkereskedelmi csomópont (ott volt a Domus, a Kika, plusz a szemben levő oldalon és a Reitter Ferenc elején további versenyzők).

Aztán mégse jött be a számítás, bezárt a Material Center, a tulajdonosok pedig azóta próbálnak funkciót találni szegény épületnek. Eredetileg egy másik cég árult volna itt bútorokat, aztán rövid kísérletezés után már outletplázaként kezdték hirdetni. Meg is volt a nyitás időpontja, de nem lett belőle semmi.

Ilyen lesz az irodaházzá alakított épület
Ilyen lesz az irodaházzá alakított épület
Fotó: Wing

Már 2013-ban szerepelt az Urbanista szellemplázalistáján a különös ház, és azóta sem változott semmi. Egészen mostanáig. Mint a hvg.hu megírta, a Wing Skylight City néven, irodaházként nyitja meg hamarosan a több mint 20 ezer négyzetméteres épületet. Az építészeti tervezés az Aspectus Architect, a belső tervezés pedig a LAB5 munkája.

Ez az átrium elég menőn néz ki a látványterven. Vajon milyen lesz a végeredmény
Ez az átrium elég menőn néz ki a látványterven. Vajon milyen lesz a végeredmény
Fotó: Wing

Na majd meglátjuk, mi lesz belőle.

Érdekel, mi épül Budapesten? Kövesd az Urbanistát a Facebookon!