Ez a fegyvergyűjtemény azért elég félelmetesen néz ki*

Hét remek ingatlanhirdetés erre a hétvégére is

2017.06.11. 11:32
0?c=73781074 0&h=600

7. Le se írom ezeknek a fegyvereknek a nevét

Mert biztos valami szakértő belekötne, hogy ezek nem is tüzérségi lövedékek, hanem mittudomén milyen bombák, de maradjunk annyiban, hogy elég félelmetes ez a 30-40 vasdarab ott a kanyarban.* (Kösz Gábor!)

*Időközben levél érkezett a gyűjtemény tulajdonosától. Mint írja, aki jár hadtörténeti kiállításokra, az találkozhat ezekkel a különleges darabokkal. Ugyanis a múzeumoknak vagy nincsenek ilyen példányai, vagy csak nagyon kevés van nekik belőlük, így gyakran a magángyűjtőktől kérik azokat kölcsön. Ő  jobb híján a lakásában tárolja őket, természetesen mind hatástalan darab, kiállítások előtt rendszeresen ellenőrzik azokat. Legközelebb novemberben lesznek láthatóak ezek a különleges darabok a budapesti Stefánia palotában, a Nemzetközi Vezénylő Zászlósok találkozóján.

6. Ez a mesebeli várkastély 2011-ben épült

Nagyon izgalmasan várasak a belső terei is, kár hogy majdnem minden képet ferdén töltöttek fel róla. Na most már tényleg frissíteni kellene az eladó "újépítésű várak" listáját(Kösz Jocó!)

5. Vajon mitől mediterrán ez a panellakás?

Mindenesetre mikulásgyűjtemény, afrikai maszkok és indián pajzsok is vannak benne. Na de kétségtelenül van több, lakótelepi lakásokhoz képest nagyon izgalmasan berendezett szobája. (Kösz Tamás!)

4. Izgalmas kiskastély Fehérvár közelében

A legjobb a bejárat feletti zárterkélye. Állítólag 1902-ben épült, aki többet tud róla, mesélje el. (Kösz ANB!)

FRISSÍTVE: Mint azt kedves olvasónk, Zsolt leveléből megtudtam, ez "a S zabadbattyán-Lajostelepen található Popovics-kastély. Az épületet 1910 körül építtette eklektikus stílusban Popovics Sándor bankár (az MNB első elnöke), 1945 után a Sárszentmihályi Mgtsz-é lett, 1990 után pedig magántulajdonba került." Egy másik hirdetéslinket is küldött, ahol több részlet is látszik. Nagyon köszönöm az információkat!

3. Mi ez a kanapédühöngő?

Vagy micsoda ez? Amúgy nekem bejön, bármi is legyen. Na meg amúgy is érdemes végigpörgetni a galériát, mert minden képen van valami meghökkentő. (Kösz Klári!)

2. Gyönyörű szecessziós ajtókeretek

Egy romjaiban is szép újlipótvárosi bérházban. (Kösz Klári!)

1. Ez a Painttel beültetett kis fácska a 16. képen

már annyira aranyos, hogy tetszik. Méltó párja a múltkori csokrétáknak és a gyönyörűre pimpelt fürdőszobának, meg az ijesztő látványterv-kutyusnak(Kösz Orsolya!)

***

Róluk se feledkezzünk meg!

Egy csomó izgalmas ingatlanhirdetés az Index Mindeközben rovatában szokott landolni, vagy épp külön cikket kap, de hogy ne kallódjanak el, idegyűjtöm őket is, amik a legutóbbi ingatlansaláta óta jelentek meg:

Ez melyik budapesti épület akar lenni?

Egy híres sláger klipjét is itt forgatták

***

Felesleges kommenteket elkerülendő: az ingatlansalátában nem csak béna ingatlanhirdetések vannak, hanem bármi, ami érdekes. Tudsz te is valami ütőset? Jöhet az urbanista@index.inda.hu címre - kösz!

Még több izgalmas ingatlanhirdetésért kövesd az Urbanistát a Facebookon!