Ingyenes Bauhaus-séta, és egy szecessziós mester ikerháza

Az Urbanista programajánlója a következő hétre

2018.11.04. 12:43

Szabik és utazások miatt volt egy kis szünet a programajánlóban (ezért is volt ugye a múltkori összevont), na de most itt a folytatás a következő napokra. Van egy csomó speciális esemény, meg évforduló, meg nem is tudom micsoda, amik az Urbanista témájába vágnak. Kellemes böngészgetést.

11.06. kedd

  • Komor Marcell 150.  Keleti Károly utca 29-31., 11:00. Az építész egykori lakóházánál tartanak megemlékezést. Vashegyi György (az MMA elnöke) mellett Komor Marcell legfőbb kutatója, Várallyay Réka és unokája, a ház egykori lakója, Székely Tamás is beszél. A különleges hangulatú ikerépület (a másik felében állandó munkatársa, Jakab Dezső lakott) nagyon izgalmas, érdemes ellátogatni az eseményre. Az esemény részletei itt vannak, én pedig hamarosan külön posztban térek vissza Komorra.

11.07. szerda

  • DECODE kiállításmegnyitó. Faur Zsófi Galéria, 18.00. A BORD építészstúdió pályázatot hirdetett fiatal építészeknek, valamint a vizuális, illetve az alkalmazott művészet területén működő fiatal alkotóknak, hogy az ő műveikkel közösen mutathassák be három saját projektjüket. Bővebben.

11.08. csütörtök

  • Green Future Conference. MagNet Közösségi Ház, 9:00. Előadások a zöldépítésről, leginkább ingatlanos, de sok más megközelítésből is. A központi téma Bécs lesz, ahonnan több vendég is érkezik. Részletek itt.

11.10. szombat

  • Bauhaus 99.  Napraforgó utca, 14:30. Jövőre lesz 100 éves a Weimarban alapított Bauhaus (erről, mint ígértem bővebben is írok majd). Ennek kapcsán az iskola legfontosabb magyarországi emlékénél, a Napraforgó utcai kísérleti telepnél tartanak megemlékezést. (Az egyik frissen felújított házról annak idején én is írtam.) Kezdődik a Hosszúlépés ingyenes sétájával, majd rövid ünneplés után Ferkai András, a kor építészetének egyik legszakavatottabb ismerője tart előadást. A programot az 1931-es átadáskor készült film vetítésével zárják.

Érdekel az épített környezet? Kövesd az Urbanistát Facebookon, Twitteren, vagy Instagramon.