Paulo Sousa válthatja Szalai Annamáriát a médiahatóság élén

2011.09.15. 13:31 Módosítva: 2011.09.15. 14:02

Mindenekelőtt: hajrá, Sousa mester!

Drámaian átrendeződhetnek az erőviszonyok a hazai médiairányításban, miután váratlan szereplő jelent meg a színen.

Az eddig outsidernek tartott, sőt sok elemző által számításba sem vett Paulo Sousa, a Videoton focicsapatának edzője egy csapásra a került a magyar média úgynevezett erős emberei közé, miután szerda este úgy lefejelte a Nemzeti Sport újságíróját, hogy Borbola Bencét kórházba kellett szállítani.

Ösztönös érzék kell ahhoz, hogy valaki ennyire együtt tudjon rezegni a néphangulattal. Most komolyan: Ön mit tenne egy Nemzeti Sportos újságíróval meccsszituációban? Na ugye!

Nem lepődnénk meg ezek után, ha Paulo Sousa lenne a Fidesz új Loppert Dánielje. Ugye emlékeznek a töriszakos egyetemistára, aki a teljes ismertelenségből azért lett előbb Rogán Antal titkára, a párt ifjúsági tagozatának vezetője, majd Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs osztályvezetője, mert 18 évesen, Kapolcson háromszor hazaárulót kiáltott Medgyessy Útelágaöáááz Péter miniszterelnökre.

A miniszterelnök és a médiaszakértő. forrás: fourfourtwo.hu
A miniszterelnök és a médiaszakértő. forrás: fourfourtwo.hu
Ehhez képest Sousa Mester máris mennyivel többet tett az elkanászodott sajtó helyes útra tereléséért. És ő a legkevésbé sem ismeretlen, úgyhogy máris óriási helyzeti előnnyel indul. A nem ortodox módszerek kreatív alkalmazása miatt Sousa állítólag szerepet kaphat az államdósság elleni háború irányításában is.

Az egészséges magyar férfiak komoly hányada mindig is utálta a nevetségesen színészkedő, az olaszoknál is olaszabb, síró-pityogó portugál focistákat. Paolo Sousa médiaszakértő minden országimázsközpontnál többet tett azért, hogy ez a hamis kép megváltozzon. Az eggyel kevesebb sportújágíró mellett ezért is megemeljük előtte riporterbőr süvegünket.

És hadd adjak egy tippet a végén: innen bentről úgy látom, hogy az utóbbi időben a gazdasági és kulturális újságírók is nagyon elszemtelenedtek.
(Aki szeretne, itt csatlakozhat a Szép volt, Sousa Mester, de ne állj meg egynél! nevű Facebook-csoporthoz.)