Nekünk ilyen mesterkém jutott

2012.08.29. 11:23 Módosítva: 2012.08.29. 14:08

Azt hallották, hogy Hajdu János, a TEK vezetője személyesen próbált beépülni a nigériai kormányba, és a terrorelhárítás elemzői még mindig nem értik, hogy miért nem sikerült az akció? És ez már a második kudarca volt, mert a japán kabinet ülésén is kapásból lebukott!

Az iparági szakértők között igazából már csak arról van vita, hogy Orbán miniszterelnök egykori testőre a Top Secretből, a Csupasz pisztolyból vagy a Johnny Englishből tanulta a titkos akciózás művészetét.

Ha valaki lemaradt volna a fergeteges eseményekről: a diktátor ellen harcoló felkelők Szíriában elfogtak három magyart, akik már az egész országra kiterjedő polgárháború közben utaztak ki vakációzni, és akik pont úgy néztek ki, mint akik a kormányerők, vagyis a véreskezű Aszad különleges egységeinek szolgálatában állnak. Egykori rendőrökről van szó, akiket a magyar hatóságok a létező leggyanúsabb kifejezést használva „szakértőknek” neveztek. Az egyikükről úgy tudni, hogy a bombakereső kutyák kiképzője/szakértője volt. A három magyart nemrég sikerült harc nélkül kiszabadítani és hazahozni.

Könnyen elképzelhető, hogy csak az újságírók kétharmadának jutott volna eszébe, hogy „nahát, csak nem Aszad oldalán kavar a magyar kormány titokban?”, ha Martonyi külügyminiszter nem nyilatkozza azt, hogy még a gyanúját is el kell hárítani annak, hogy a magyar hatóságok bármit is tudtak volna a túszul ejtett szakértők munkájáról, majd nem hívnak össze sajtótájékoztatót. Ahol bemutatták magukat a „szakértőket" is, akiknél egyszerűen képtelenség lenne gyanúsabban viselkedő figurákat találni.

Egyszerűen elképzelni sem tudom, hogy lehetett ekkora balfácánságot elkövetni. A három fickó még arra sem vette a fáradságot, hogy kitaláljanak valami közepesen hihető fedősztorit. Faarccal bemondták, hogy egy barátjuk meghívására magánúton jártak a polgárháború dúlta Damaszkuszban, még várost is néztek, de nem vették észre, hogy polgárháború van. A pokol csak akkor szabadult el, amikor, ki tudja, miért, egyszer csak elrabolták őket. Nyilván pontosan így történt!

Amit csak alátámaszt, hogy Hajdu Mesterkém János a tájékoztató közben egyszer csak odafordult az egyik, vele hangsúlyozottan semmiféle kapcsolatban nem lévő kiszabadított túszhoz, és tegezve azt súgta neki, hogy „mondjál kevesebbet, akkor nem tudnak beléd kötni”. Szegény Johnny Hajdu arra nem gondolt, hogy az asztalon lévő hetven mikrofon fel fogja venni a suttogását.

Simán lehet, hogy a három damaszkuszi turista nem is a magyar kormány titkos követe volt, de az egészen biztos, hogy ezután a fellépés után mindenki ezt gondolja.

Hajdu János talán még a döglődő magyar filmvígjátékipart is képes lenne felvirágoztatni a kémtrükkjeivel. Nyilván már egy magyar Dumb és Dumber forgatókönyve járt a fejében például akkor, amikor augusztus elején levélben fenyegette meg Ostenburg-Moravek Gyulát, a szélsőjobbos szentkoronaradio.com főszerkesztőjét, hogy vegyen le egy TEK-es kommandós arcát ábrázoló fotót a szájtról.

Ha Ön túlképzett történelemből, akkor talán már rá is jött, hogy Ostenburg-Moravek Gyula a Horthy-korszak híres magyar fasisztája volt, aki, sajnos vagy szerencsére, 1944-ben meghalt. A főszerkesztő nevét Hajdu a szájt impresszumából vette. A magyar Stirlitznek hála istennek nem tűnt fel, hogy Ostenburg neve alatt az impresszum így folytatódik:

Prónay Pál
Héjjas Iván
Budaházy Miklós
Bangha Béla
Szabolcska Mihály
Rózsa Sándor
Sobri Jóska
Savanyú Jóska
Patkó Bandi
Zöld Marci
Bogár (Szabó) Imre
Vidróczki Márton
Marcus Aurelius
Zrínyi Miklós
Dobó István
Hunyadi János
Tormay Cecile
Petrőczi Kata Szidónia
Bethlen Kata
Zrínyi Ilona
Szilágyi Örzsébet

Micsoda aktái lehetnek II. Ramszesznek a TEK titkos archívumaiban! Nem lennénk a Magyarország ellen áskálódó nemzetközi terroristák helyében.

Magától Hajdu mesterkémtől tudjuk, hogy a TEK a világ egyik leggyorsabb és legprofibb alakulata, így csak az lehet, hogy amit látunk, az nem börleszkbe illő balfaszkodás, hanem elpuhult civilek által át nem látható, triplacsavaros mestertrükk.