Pofozkodna, magánhadsereget állítana? Csak nyugodtan!

2015.08.20. 15:52
Ki az, aki elhiszi, hogy egy hivatalos önkormányzati rendezvényen, a rendőrség és a hivatalos biztonsági szolgálat asszisztálásával, kopasz, kigyúrt, egyértelműen szervezetten működő csapat tartóztat fel nyilvános eseményre bejutni kívánó embereket - már a rendezvény területén belül -, és arról a polgármester mit sem tud?

Miért merül fel ez a kérdés?

Ma a nyolcadik kerület augusztus 20-i megemlékezésén volt egy kis összetűzés: 30-40 demonstráló szeretett volna bejutni a nyilvános eseményre, hogy kifejezze nem tetszését Kocsis Mátéval, a kerület polgármesterével szemben. A többek között a Kossuth téri sátrazásról ismert Szabó Gábor, a demonstráció főszervezője és társasága kétség kívül siralmas, személyeskedő molinókkal érkeztek (bár ez érkeztükkor még nem látszott), de ha valami igazán fontos volt a mai eseményekben, az nem ez.

A hivatalos, nyilvános rendezvényre megérkező 30 fős társaságot a rendezvény hivatalos biztonsági szolgálatának vezetője fogadta, aki elmondta, természetesen bemehetnek, de törvény-, és szabálysértő viselkedés nem megengedett.

A rendezvény területén belül azonban végül 15-20 kigyúrt, kopasz, biztonsági embernek tűnő, de mindenféle erre utaló jelzés nélküli, civil ruhás ember feltartotta az érkező embereket. Mondván, hogy rendezvény zártkörű, ők nem mehetnek be. A szervezettség egyszerűen megkérdőjelezhetetlen volt, a velük együtt álló néhány fiatalnál még előre elkészített, a demonstrálók vezetőjéről szóló papírlapok is voltak.

Ezt a jelenetet nem csak a rendezvény hivatalos biztonsági szolgálata, hanem a rendőrség is szó nélkül végignézte.

Senki egy szót nem szólt arra, hogy egy nyilvánvalóan valaki, vagy valakik által felbérelt kis "magánhadsereg" egyszerűen, önkényesen megtiltja embereknek, hogy azok egy nyilvános rendezvényen részt vegyenek. Hogy ezek az emberek kik voltak, kinek a megbízásából voltak ott, és tették, amit tettek, arra sem a kerület sajtósa, sem ők maguk nem válaszoltak.

Kocsis Máté pedig az Indexnek azt mondta, fogalma sincs kik azok az emberek, és kinek a megbízásából tiltottak ki embereket egy rendezvényről. Ráadásul fizikai erőszak alkalmazásával, mert azért természetesen volt kis lökdösődés, ráncigálás: sőt, egy, a kopaszok közül előlépő, a hivatalos rendezvényen felállított sátorban később vígan tortázgató férfi durván felpofozott egy nőt, akit a kopaszok nem engedtek be a rendezvényre.

A biztonsági szolgálat és a rendőrség ezt is szó nélkül hagyta.

Később az idős nő adatait felvették, a pofozó férfihoz azonban egy szót nem szóltak, annak ellenére, hogy többen jelezték mind a biztonsági szolgálatnak, mind a rendőröknek, hogy ki volt az.

Tényleg nem szeretnék Deka-Főnixbe oltott Galamus lenni, hisztizve jogállamozni, DE, őszintén,

mi a fene történt ma a Golgota téren?

Nevetgélő rendőrök úgy néztek végig simán két durva jogsértést, hogy szinte az ember érezte magát kellemetlenül, hogy erre felhívja a figyelmüket. Majd az egész végén a polgármester teljesen komolyan azt állítja: erről a kis erőszakcsoportról az ég világon semmit nem tudott, azok teljesen maguktól érezték úgy, hogy nyugodtan játszhatnak biztonságiőrösdit, sem a polgármester, sem a biztonsági szolgálat, sem a rendőrség nem fogja megakadályozni ebben őket. Ahogy nem is tette egyik sem.