Viszlát, normális létezés!

2019.01.30. 15:50

Nem tudom, emlékszik-e még valaki Lázár János tavaly márciusi interjújára, amit a Magyar Narancsnak adott. A politikus az irreálisan felfokozott, totálisan debil migránsozásról (Bécs szar hely, a migránsokat a mi bérlakásainkba költözteti majd az ellenzék, és hasonlók) valami olyasmit mondott, hogy kampánylyukból kampányszél fúj, illetve hogy ő is sokat gondolkodik azon, jó-e ez így. 

Az a pár mondat valahogy kapaszkodó tudott lenni ebben a hülyeségcunamiban, egy jelzés, hogy a politika, az politika, és talán a művelői is tisztában vannak azzal, hogy az értelmetlenséget nem kell mindenhová beerőltetni, ahol látnak egy kis rést. Néha kikacsintanak, összeröhögünk, és mindannyian azt mondjuk, hogy tehetségesek vagytok, Viktor, Árpád, János, tényleg jól toljátok, de azért kösz, hogy ezt az őrületet megtartjátok bizonyos keretek közt.

A Posta  és a Volánbusz sorosozós válaszával ezt rúgja fel a Fidesz és az alá csatolt állami szféra. Ezentúl bármilyen kérdésre az lesz a válasz, hogy Soros. Késik a busz, elkavarták a csomagot, te meg megpróbálsz kérdezősködni, hogy miért? Hát hogy képzeled, te kis sorosista, nem dőlünk be az ócska trükködnek, hogy elvedd a magyaroktól, ami a magyaroké, és bevándorlóországgá tedd a keresztény hazát!

Viszlát, értelmes párbeszéd, viszlát, normális létezés!

De mondok egy még durvább dolgot. Eddig a Postára és a Volánbuszra lehetett normális cégként tekinteni, amelynek nincs benne minden pórusában a Fidesz. Ahol csak a legfelsőbb szinteken számít, hogy ki vagy, mi vagy, honnan jöttél, a kisember csak annyit lát, hogy kiszolgálják őt az ő pénzéből, esetleg felveszik dolgozni. Jön a levél, dumálsz a postással, a kallerral, köszönsz a sofőrnek.

Ezzel a sorosozós válasszal ezt ölik meg, szépen besimítva magukat a Mészáros és Mészáros Kft. és egyéb agresszív NER-cégek mellé. Amelyekről mindenki tudja, és ordítják is magukról izomból, hogy kuss, itt minden a mienk, semmi közöd semmihez, senki vagy, el is taposunk, ha épp olyanunk van, és sokat ugrálsz.

Mostantól az élet minden, na jó, érezhetően több szeletében megkapjuk ezt az érzést.

Talán éppen ez volt a cél.