Szavazzon Magyari Péterre!

2009.11.30. 07:07

Tisztelt választópolgár!

Magyari Péter vagyok, a Szendrő-Tornyos-Mentevölgyi hatos számú választókerület képviselőjelöltje. Köszönöm, hogy megtisztel azzal, hogy elolvassa rövid bemutatkozómat.

Magamról

1967-ben születtem Tornyosdarábon, de Pangalécen töltöttem gyermekkoromat. Édesanyám a helyi termelőszövetkezet könyvelésén dolgozott, édesapám pedig géplakatos, majd egy szerszámkereskedő kisvállalkozás ügyvezetője volt. Az általános iskola elvégzése után középiskolai tanulmányaimat Gyökön végeztem, a Kölcsey Ferenc Gimnázium és Technikum „alma matereben”. A felsőfokú tanulmányaimat testnevelés-földrajz szakos tanárként abszolváltam, ehhez 1996-ban kiegészítő sportmenedzseri és minőségbiztosított létesítménykezelő diplomákat is szereztem. A sport és a természet szeretete végigkísérte egész életemet.

Feleségemmel 1987-ben ismerkedtem meg, két gyermekünk van: Anna Róza művelődésmenedzser szakos hallgató, Bence középiskolás. Számomra szüleim példája jelentette életem legmeghatározóbb zsinórmértékét, igyekszem a tőlük kapott értékeket gyermekeimnek is továbbadni.

Évekig tanári munkát végeztem, és 1994 óta tagja vagyok a gyöki képviselőtestületnek. 1998-ban a megyei közgyűlésbe is beválasztottak, ahol a sport- és ifjúsági bizottság alelnökeként, majd 2002 óta elnökeként igyekszem a megye fiatal lakosságának egészséges életmódhoz való viszonyulását kedvezőbb irányba befolyásolni. 1999-ben lettem a megyei atlétikai szövetség társadalmi elnöke, tagja vagyok Héthatár Turisztikai Egyesületnek és főtitkára az Egészségmegőrző Mintaprojectek Települési Szövetségének, amely az Európa Uniós támogatások értékmegőrző, és fenntartható fejlődést generáló pályázatait „fésüli össze” a megyében. Klaszter-rendszerben történő modell-szemléletváltás projectünk az elmúlt évben 34,5 millió forintos támogatást kapott, aminek látható eredményeit hamarosan remélem az Ön településén is élvezhetik.

Céljaimról

Saját családomban és tágabb környezetemben is látom, hogy sok megoldatlan probléma merül fel nemcsak a nagypolitika, hanem a hétköznapok során is. Ezek megoldásán szeretnék fáradozni az ország Parlamentjében, ha a választók megtisztelnek bizalmukkal.

Vallom, hogy az idősek tiszteletet és megbecsülést érdemelnek, hiszen az ő munkájuk által épült ez az ország, támaszkodnunk kell tapasztalataikra, és segítenünk kell őket gondjaikban. Ugyanakkor az ifjúság kezét sem szabad elengednünk, hiszen ők képviselik jövőnk zálogát. A családok támogatása alapvető állami prioritásként kell megjelenjen.

A kis- és közepes vállalkozások adják az ország homlokgerincét, számukra kiszámítható és stabil gazdasági környezetet kell biztosítanunk. Mindezek mellett fontos prioritás kell hogy legyen az állami és civil szférákban dolgozók megbecsülése, különös tekintettel a sokszor „mostohán” kezelt oktatási és egészségügyi területeken. A megfelelő minőségű személyszállítás megszervezése elengedhetetlen feltétele közös jövőnk biztosításának!

Lépten-nyomon találkozhatunk a közbiztonsággal kapcsolatos gondokkal. Ezek megoldására hatékony állami fellépést kell biztosítani, hogy a társadalmi bizalom helyreállítása érdekében a szükséges intézkedések mielőbbi közmegelégedésre megtörténjenek!

A környezet természettudatos védelme a 21. század emberének jelentős kihívása. Erről sem szabad elfeledkeznünk!

Záró gondolatok

Kérem, ha egyetért programommal, támogasson annak megvalósításában, és szavazzon rám 2010 április 11-én!

Amennyiben megtisztelnek bizalmukkal, felemelem a szavam az ország házában a gyöki Deák Ferenc utca teljes rekonstrukciójáért, és a Menteszombati fürdőberuházás mihamarabbi lebonyolításáért!

Kevés szabadidőmben szívesen olvasok klasszikus történelmi regényeket, illetve sportolok. A megyei pörköltversenyek idestova 12 éve állandó résztvevőjeként a gasztronómia szeretete is jellemez.

Üdvözlettel:

Magyari Péter