Vilma
-7 °C
4 °C

Tél Tábornok és a Megerőszakolt Fibiszes

2005.01.31. 02:33

Tél Tábornok (T.T.) és a Megerőszakolt Fibiszes (M.F.) mámoros hangulatban gázoltak a porhóban a budapesti Belvárost keresztülszelő gleccser tetején.
– Hogy röhögtek a Demszky közleményén – vigyorgott a Megerőszakolt Fibiszes, azzal a Tábornok kezébe nyomta a mínusz hatvan fokig működőképes, hologramkivetítős kémtávcsövet.

Tél pár nappal korábban brutális rohammal vette be a városközpontot. A totális káoszba süllyedt Budapest egymással is rivalizáló hadurak és frakciók uralma alá került.

A Tábornok a Városháza uralma alatt álló lipótvárosi háztömbök felé fordította a távcsövet, majd rázoomolt a demszkysták főhadiszállására, és működésbe hozta a kivetítőt. A Főpolgármester horvát huszárezredesi uniformisban ült a tanácsterem asztalfőjén. (A háború kitörésekor csak ilyen volt kéznél, így jobb híján ebben elnökölt.)
– Építsünk hővédő falat a Kiskörút vonalában, azzal nyerhetünk pár napot, közben titkos tárgyalásokat kezdhetünk Tavasztündérrel – javasolta egy tanácsadó.
Megtiltok minden óriásberuházást. Rontja a városképet. – rikácsolta Schneller István főépítész az asztalt csapkodva.

egy Demján Sándornak maszkírozott öngyilkos robbantó
–Velük se lesz sok gondunk – dörmögte T.T., és a Havanna lakótelep felé nézett, amit a Pártütő Külvárosi Polgármesterek tartottak uralmuk alatt. A kémmasina gyorsan behozta a főhadiszállást, amit egy elhagyott turbószoláriumban rendeztek be az MSZP-s hadurak. A főparancsnok éppen az utolsó robbanótöltetet szerelte fel egy Demján Sándornak maszkírozott öngyilkos robbantó testére.
– Simán bejutsz Schnellerhez, aztán tudod a dolgod – mondta a rosszul szabott öltönyt viselő külvárosi fanatikusnak, és keményen megölelte.

– Na, ennél jobban nem is alakulhatna – dörzsölte a tenyerét M. F. – Tényleg, hová tűnt az SZDSZ? – kérdezte hirtelen. A Tábornok körbefordította a távcsövet, megnyomott néhány gombot, aztán beizzította a hologramkivetítőt.
– Megvannak! – horkant fel meglepetten, és beállította az élességet.
– Peace – mondta éppen Kuncze pártelnök, és kiütötte a vízipipát a megállíthatatlanul vigyorgó Horn Gábor kezéből. – A helyzet drámai. A népszerűségünk a hibahatár alatt, nappal sincs melegebb mínusz tíznél, Gyurcsány lopja az ötleteinket, és már csak ezt az üvegházat tartjuk ellenőrzés alatt. Hiába terveztem európai színvonalú szabotázsakciót Tél Tábornok ellen, a zsoldosaink elfelejtették a házszámot és a Szili Katalinistákhoz csöngettek be.

Amikor T.T. továbbfordította a távcsövet, Gusztos Péter éppen azt javasolta, hogy kesergés helyett inkább küldjenek ki valakit gumicukorért és négercsókért.

– Ennyire könnyű lenne a győzelem? – hitetlenkedett M.F.
– Nézzünk körbe, még én sem akarom elhinni – felelte T.T., aztán kémszerkezete segítségével gyorsan bekukkantott a várost uraló egyéb frakciókhoz is.

a bevételekből fűtőszálas, páncélozott kalapokat rendeltek Dávid Ibolyának
A Szabadság tértől az Újpesti Cérnagyárig a Magyar Televízió jól fizetett zsoldosai uralták az ellenőrző pontokat. A tévészékházban Magda Marinko éppen átvette hírigazgatói kinevezését.

A Fidesz ellenőrzése alatt álló Rózsadombon és Szabadság-hegyen T.T. ugyan megtalálta az irányítóközpontot, de az töküres volt, a vezetőség ugyanis Orbán Viktort kereste, aki negyven napig egy Fullánk utcai villában meditált, aztán a magyar és az érdek szavakkal az ajkán nyoma veszett.

A Rebellis Jobbosok Klánja szilárdan tartotta a Ráday utcát, és a bevételekből fűtőszálas, páncélozott kalapokat rendeltek Dávid Ibolyának.

A Kormányklán ellenőrzése alatt nem maradt más, mint a Parlament, a Népszava szerkesztősége, a Heti hetes stúdiója és Bolgár György hetykén ágaskodó mikrofonja.

A Köztársaság téren alig volt mozgás. Az egyik betonasztalnál két hőálló nyugdíjas háromlapos ügynököst játszott. A részegebbik éppen egy Kiterített Bácskai Tamással készült megkontrázni a hallókészülékes bemondott nagykrakusát. A környéken a rendet fenntartó MSZP-klán székházában az elnökség arról tartott többségi szavazást, hogy az alant húzódó kazamatában talált Köztársaság Téri Lepel tényleg az ifjú Gyurcsány Ferenc arcvonásainak lenyomatát őrzi-e.

Összetöpörödött a MIÉP a Tábornok csapásai alatt, már csak ifj. Hegedüs Lóránt íróasztala fölött volt korlátlan hatalmuk. Az értékes bútordarabon az ízléstelenség másik királyával, Fekete Pákóval osztoztak, aki jól marketingolt pénisze védelmében megtagadta a nyílt harcot T.T. seregei ellen.

A hőhatás a Semmelweiss utcánál megrepesztette a gleccsert
– Nem vagyok a téli hadvezetés Vitray Tamása, de most előre ki merem mondani, hogy nem veszíthetünk – dörmögte elégedetten a Tábornok, kikapcsolta a kémtávcsövet, aztán legendás jégegyenruhája alá vonta a Megerőszakolt Fibiszest, eligazítás céljából.

Még ő sem tudhatta, hogy attól kapja a halálos csapást, akitől a legkevésbé számítana rá. Demszky főpolgármester ugyanis zseniális húzással pont ezekben a pillanatokban terjesztette el, hogy a piacon kialakultnál sokkal drágább, egységes taxitarifát vezet be, külön büntetővámmal a telefonos rendelésekre. Csavaros számítása bejött. A fővárosiak – elsöpörve a különböző frakciók ckeckpointjait – azonnal megrohamozták és felgyújtották a Városházát. A hőhatás a Semmelweiss utcánál megrepesztette a gleccsert, és a hadiszerencse egyszer csak megfordult.

Tartsanak ki, még pár nap, és csak megjön Tavasztündér.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.