Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Perszonál Jézus

2005.12.26. 09:00

- Kézcsókom, özvegy Dezsőné, fogadja el ezt a kis semmiséget karácsonyra! - rikkantotta kedélyesen Max Pain, és igyekezett letörölni az arcáról a fájdalmat, ahogy a gyanakvó szomszédasszony kikandikált az ajtórésből.

- Max vagyok - magyarázta lendületesen Max Pain -, Max Pain innen felülről, a szomszédból! Biztosan szokta hallani, ahogy esténként kúrunk a csajommal! Na ugye. Sajnos ő most nem lehet itt, mert éppen mással kúr. Úgyhogy engedje meg, hogy a nevében is eredményekben bővelkedő, maximális karácsonyt kívánjak! Ajándékot is hoztam, tessék!

Özvegy Dezsőné összevonta a mellén a pongyolát, önkétlenül hátralépett, és Max megijedt, hogy ijedtében visszamenekül a lakásba.

- Na, ne szabódjon már, fogadja csak el! - győzködte Max Pain az asszonyt, akit leolvasott ugyan a névtábláról, amíg várt, de mire kinyílt az ajtó, már csak az özvegyre meg a Dezsőnére emlékezett; a közepét elfelejtette.

A szomszédasszony gyanakodva nézett az alufóliával borított mélytányérra, fel is emelte az egyik szélén a fóliát, de úgy, hogy az ujja ne érjen hozzá, csak a körme. Méghogy maximális. Hogy ez micsoda. Aztán megenyhült: a tányérban egy szép darab hús rezgett, feltehetően comb, mellette gyönyörű, friss, gőzölgő máj, és egy kis vese. Olyan friss volt, olyan kívánatos, hogy bár Dezsőné már reggel feltette a tűzre a halászlét, a karácsonyi sztenderdet, a nagy tányér húsnak-belsőségnek egyszerűen nem tudott neki ellenállni.

- A jó isten megáldja magát, fiam - mondta özvegy Dezsőné, és nyúlt a tányér után.

- Ez az én testem - kacsintott rá pajkosan, évődve Max Pain, és közben már arra gondolt, hogy fognak örülni a másodikon Lakatosék a szép pár herének, amit nekik szán.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.