Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Agyhalál a partvonalnál

2004.05.13. 01:15
Az MSZP országgyűlési képviselő csoportja felkéri a Magyar Olimpiai Bizottságot, amelyiknek elnöke, Schmitt Pál, hogy fontolja meg: cseh partnerszervezetéhez hasonlóan megköveti azokat a sportolókat, akik 1984-ben nem indulhattak el az olimpián. "Sajnos az akkori eset is azt igazolja, hogy a politikának soha nem szabad beavatkoznia a sportba" - olvasható Arató Gergely, az MSZP Gyermek-, Ifjúsági- és Sport munkacsoportja vezetőjének az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában. Az állásfoglalásból nyilvánvaló, hogy Arató képviselő (és ezek szerint az egész frakció) elveszítette a józan eszét.

Mielőtt az egész MSZP-frakció heves kommunistázásban törne ki, emlékeztetnénk néhány apró tényre: 1. A MOB függetlenségét 1989-ben kapta vissza, addig egy kormányhivatal, az OTSH alárendelt szerve volt.

2. A döntést a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) központi bizottsága hozta, nyilvánvalóan moszkvai sugallatra. A KB "tett javaslatot" az OTSH-nak, miszerint a magyar sportolók biztonsága nem szavatolható a '84-es, Los Angeles-i olimpián, ezért a részvétel nem tanácsos. A Magyar Szocialista Munkáspárt pedig - akárki akármit mond - sokkal inkább tekinthető az MSZP jogelődjének, mint Schmitt Pálénak.

3. A bojkott miatt a barátságversenyeken induló és sikeresen szereplő sportolók megkapták az olimpiai érmeseknek járó életjáradékot 1999-től.

4. Az athéni olimpia után az akkori távolmaradóknak ünnepséget szerveznek a huszadik évfordulóra.

5. Akárhogy forgatjuk ezt a bocsánatkéréses izét, ez, kérem, még a mentálisan oly' nagy igénybevételt jelentő kampányidőszakban is akkora baromság, hogy betonszarkofágot kéne köré építeni, nehogy sugározzon.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.