Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Akinek agyára ment G. I. Joe

2005.12.01. 15:04
Re: Beszűkült, súlyosan rövidlátó, mélyen provinciális

1. Guantanamóról speciel nem találgatások, hanem tények láttak napvilágot. Az ott őrzött foglyok sorsa kizárólag az ellenőrizetlen amerikai kormányszervek belátásán múlik. A guantanamói láger és a titkos börtönhálózat - az iraki kínzásokkal szemben - nem túlkapás, nem hiba a rendszerben, hanem maga a rendszer! Akiknek pedig ez nem tetszik, "azok úgyse értenek egyet velünk" - érvelt erre Cheney alelnök.

2. Ha elfogadjuk, hogy "terroristák" esetében nincs szükség vádemelésre, ügyvédre, bizonyítékra és emberi jogokra sem, valamint hogy a "terroristát" szabad addig kínozni, amíg bevall mindent - és most efölött kellene szemet hunyni! - azzal lehetővé tesszük, hogy bárki hasonló sorsra jusson. Ad absurdum azok is, akik mindezt kifogásolják, és így gyengítik a béketábort. A zsidók után a zsidóbérencek kerülnek sorra.

3. Recsk nem a Szovjetunió, hanem a magyar kommunista rendszer tábora volt; a szovjet blokkban a foglyok mozgása épp ellentétes volt: a szatelitállamokból vitték őket Szibériába, nem onnan ide. Mindenesetre a Szovjetunió nem használta casus bellinek az emberi jogok megsértését, mert ehhez azért nem volt pofája. Nem képviselheti hatékonyan a humanista eszmét egy olyan állam, amely maga is szarik azokra. És ez a legfőbb baj.

+1. Aki az "Amerika-ellenes" kifejezést komolyból, érvként leírja, annak alighanem agyára ment a G. I. Joe. Játsszon most már valami mással. McCarthy szenátor halott.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!