Vilma
-8 °C
3 °C

Ultra Ibolya

2006.03.14. 00:04
Dávid Ibolyát miniszterelnöknek
Nem túl meglepő, hogy a populizmus elleni harcba beszállt az MDF. Tolják fel a cumit óriásplakátra, hogy "nem vesszük be", meg "felnőttek vagyunk", amire többmillió önkéntes gyermek sértett ordítása felel: mi nem. És valóban, velük szemben manapság az ígéretszámláló pörgésétől kábult polgár a kispártok körül keresgél, ha értelmes szóra vágyik. - Vegyük már, tényleg, számba a valóságot, a lehetőségeket, ígérjünk és vállaljunk annyit, ami teljesíthető, de azt végezzük is el - így morgolódik a realista magyar úr, és tudat alatt fogékonnyá válik az MDF kampányára, miszerint "a populizmus megállítható".

Dávid Ibolyát miniszterelnöknek - olvassa a politikai fantasybe belefáradt választó a plakáton. Az MDF elnökasszonya megnyerően mosolyog (mögötte rémes nagykoalíciós üzekedés látható), és miniszterelnök óhajtana lenni. Úgy képzeli, hogy ha egyáltalán bejut, majd a háttérben bratyizó Orbán és Gyurcsány három-négy emdéefes láttán meghátrál, és beletörődnek, hogy legyen az Ibolyának is jó egy kicsit. Mert az ökör is hogy megijedt a békától abban a másik mesében.

Mondom, vegyük számba azokat a kurva realitásokat, ismétli a fantasybe belefáradt polgár dühösen. A populisták legalább lehetetlenül sok jót ígérnek, nem szimplán lehetetlent.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!