Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Hipernacionalista csürhe és a bunkó spagettizabálók

2003.07.10. 14:47
A románok szőröstalpúak, egy dolog, a franciák affektáló, nagyarcú, pacsuliszagú majmok, és különben is vesszen Trianon, a bánatos képű spanyoloknak összenőtt a szemöldökük az inkvizíciótól, a dánok trampli lángosképű viking surmók, az angolok önnön lecsúszottbirodalmi-tudatuktól részeg beltenyésztett kretének, akik dagadt nőikkel futballhuligánkodnak a görög tengeparton előszezonban, a hollandok beszívott bamba barmok, a finnek pigmenthiányos alkoholisták, a svájciak zsidóbbak a zsidóknál, a digók meg, na, zselézett hajú ízlésficamos dzsigolók, akik azt képzelik, hogy a makkoscipő és az aranylánc a sármos férfi legfontosabb szerve és esténként családjukkal üvöltözve kenik szét a paradicsommártást a lyukacsos atlétán, hogy a mellszőrökön fönnakadnak a magok, és a németek persze "hipernacionalisták", zajos csürheként lepik el a tengerpartot.

Valahogy így alakul, pengén, ez a Európa ízé, ház, népek politikailag korrekt hazája, legalábbis olasz, soros elnöki interpretációban, amennyiben a spagettizabálók idegenforgalmi államtitkára fogának kerítésit hagyta el az utolsó, németekre vonatkozó (hipernacionalista, zajos csürhe) jelzőhalmaz.

Vajon kitört Rómában a grespikitis? Szintén Szíriusz? Vagy igaz volna, az az eddig kicsit egyszerűnek tűnő, bár több mértékadó lap által sugallt megfejtés, miszerint Olaszországban futóbolondok vették át a hatalmat? Minek gondolható az az ország (úgy, az egész!), amelyikben ilyet bír mondani egy viszonylag józannak tűnő idegenfogalmi államtitkár? (Az az ember, akinek minél több zajos nácit kellene a tengerpartra csődítenie.) Miket gondolhat ez rólunk, mondjuk? A hátunk mögött. (Fokhagymaszagú, csóró cigányok a Balkánról.)

És hogy mekkora fless lehet Hannoverben nyaralni, baze!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.