Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Közszolgálat percről percre

2004.08.30. 10:49
Doppingvétségen értek egy magyar sportolót.

A közszolgálati televízió beszámol az esetről, megszólaltatja az érintett sportolót, a szakvezetőket és a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét. A felkészült riporter kideríti, hogyan történhetett ilyen eset, feltárja az ügy hátterét. Mert ez a dolga.

A közszolgálati televízió szakembereket kérdez, szakorvos magyarázza a közszolgálati televízió riporterének a dopping lehetséges hatásait és alkalmazásának lehetséges módjait. Mert ez a dolga.

A közszolgálati televízió felhívja a figyelmet arra, hogy az eset nem példanélküli, hasonló esetek sorát említi, beleágyazva egy olimpiatörténeti és doppingtörténeti áttekintésbe. Mert ez a dolga.

A közszolgálati televízió elmagyarázza, hogyan zajlik egy doppingvizsgálat, kiket jelölnek ki vizsgálatra. Mert ez a dolga.

A közszolgálati televízió beszámol a külföldi szakszövetségek, sportolók véleményéről, összefoglalja a külföldi média kommentárjait. Mert esetleg ez is dolga.

A közszolgálati televízió riportere semleges marad. Mert ez a dolga.

Egyszóval komplett, összeszedett, és tényszerűen számol be az esetről. Mert ez a dolga. A többit hagyja a bulvárlapokra.

Na ez az, aminek esélye sem volt, hogy megtörténjen az elmúlt héten.

Doppingvétségen értek négy (öt) magyar sportolót. A magyar olimpiatörténet legnagyobb botránya van kialakulóban.

A magyar közszolgálati televízió megszólaltatja az érintetteket, de az ellentmondó nyilatkozatokból nem törekszik kihámozni az igazságot. A riporter mikrofonállványt játszik, alákérdez. A riporter nem kérdez rá a mindenkit érdeklő, az ügy szempontjából kulcskérdésnek számító gyűjtőzacskóra, bár lenne rá lehetősége. Mert ezt tudja.

A magyar közszolgálati televízió nem kérdez szakembereket. De véleményt, azt mond. Mert ezt tudja.

A magyar közszolgálati televízió szerint az egész ügy csak arra jó, hogy elterelje a figyelmet a görögök doppingbotrányáról. Mert ezt tudja.

A magyar közszolgálati televízió "gestapói módszerekkel" és egy sportoló hátsó felével van elfoglalva. A magyar közszolgálati televízió elfelejti közölni, hogy az olimpia alatt elvégzett háromezer doppingvizsgálatból csak két esetben nem sikerült "mintát produkálni". A két magyarnak.

A magyar közszolgálati televízió riportere a görög Mega tv-t vádolta meg azzal, hogy tán azért hajt olyan vehemenciával a doppingolók után, hogy elterelje a botrányt a görög atlétákról. A magyar közszolgálati(!) televízió összeesküvés-elméleteket gyárt, és a németeket, a görögöket és a japánokat sejteti a konspiráció mögött. Mert ezt tudja.

A magyar közszolgálati televízió riportere hisztériás rohamot kap, amikor a sírás határán a doppingvétségen ért sportoló közleményét olvassa fel. A magyar közszolgálati televízió riportere minősít és vádol. A riporter a tények ismerete nélkül mond véleményt. Mert ezt tudja.

Bár a magyar közszolgálati televízió harmincfős stábbal van Athénban, nem képes egy komplett, összeszedett és tényszerű riportot adni arról, mi is történt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.