Judit
3 °C
6 °C

Tanita angyala

2005.01.14. 08:30

< az előző rész tartalma

Az üvegek kiürültek, a professzor nevetgélve káromkodott, a fáradhatatlan fordítógép pedig időnként talált egy-egy hasznosítható mondatot a tudós rámákra költöztetett barátairól és gazdasági partnereiről. Tanita – szintén kellemes hangulatban – távozni készült, amikor arra lett figyelmes, hogy a professzor elcsendesedett, és a fordítógéppel beszélget. Vendéglátója felszólította, hogy kövesse. Bizonytalan, de elegáns léptekkel a dolgozóterem átellenes sarkába siettek, ahol egy világos képernyő várta őket.

Pinahitler beszéde közben a Trágár Professzort megrázó hisztérikus röhögőgörcs érte, egy izben majdnem fellökte Tanitát. A színművész ugyanakkor összezavarodott és elbúcsúzott. A sötét rámában, a vendégház felé bandukolva rájött, hogy elfelejtette melyik tér, melyik szobor, és ezen nevetett is picit.

* * * * * *

A kortárs orosz író magába roskadva gubbasztott a házikó tövében, és földön heverő jojóit bámulta. Csepke egyik tincsét pödörgetve idegesen mászkált fel-alá.
– Maradnék – mondta Gyurcsány Alfréd, aki zaklatott idegállapotban, szárnyaival bőr aktatáskáját ölelve álldogált.

olimpiarchia Csepke végül leverte a tévéantennát, a néptáncműsor helyett így ismét zaj áradt a készülékből. A kortárs orosz író erre összeszedte jojóit, és Csepkéhez lépett.
– Menjünk – mondta. Mikor elindultak, a papagájember barátságosan integetett utánuk. Csepke és a kortárs orosz író elszántan bukdácsoltak a láthatárig érő szeméttengerben.

Napnyugtakor egy domb tetejéről látták, hogy még mindig sokat kell menniük. Csepke kiborult.
– Nincs vizünk, soha nem is volt – üvöltötte, és nemiszervnek nevezte, majd megütötte a férfit. Aznap egymástól távol eső autóroncsokban aludtak.

Hajnalban a kortárs ororsz írót ijesztő robaj riasztotta fel, és rögtön érezte, hogy baj van. Tévés személyiség barátnőjét maga alá temette egy hatalmas kupac hulladék. A mentési munkálatok a délelőttbe nyúltak, és a jojókedvelő író magában elismerte, hogy Csepkének igaza volt a vízzel kapcsolatosan.
– Aggódom, hogy túléljük-e ezt az egészet – fogalmazott Csepke, amikor egy nagy kék zsák rongy kiemelése után feltárult az autóroncs egyik ablaka.
– Az a sebességtől függ – válaszolta a kortárs orosz író, miközben előzékenyen karját nyújtotta a sztárnak.

* * * * * *

Még mielőtt Tanita megkérdezhette volna, hogy hogyan van, a professzor közölte, hogy a vírusdolog teljesen komolytalan, és a természeti heteroszexualitás korszakát hamarosan leváltja a túlfűtött természeti heteroszexualitás korszaka, majd egy rövid kacaj után aggodalmas arccal a hasát tapogatta.

– Jó, hogy átugrott kedves Tanita – fordította a gép – egy ... ajándékkal készültem tegnap, de amilyen ... vagyok, elfelejtettem átnyújtani ... jöjjön.

– Maga csodálatos ember – mondta Tanita, amikor a tudós egy állványon fejetlen szárnyas emberalakot ábrázoló narancssárga szobrot tolt a dolgozóterembe.
– Jól fog jönni, most hogy ... zűrös a bolygó – szólt a magyarázat – ... angyaldressz, elektroreaktív plasztikból sodort műizomból van ... a szárnyakat mesterséges intelligencián keresztül irányíthatja ... egyébként fűtés is van benne, meg egyebek ... felpróbálja?

(folytatódik)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.