Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Keresztényellenes inkvizíció

2004.10.19. 10:50
Azért az igazán szép pillanat, amikor a Vatikán inkvizíciót kiált. Még egy pufajkásozó horngyulánál is aranyosabb. Íme.

bizonyos erők máglyán égetik el a keresztényeket manapság, főleg Európában
„Nagyhatalmú kulturális, gazdasági és politikai lobbik” gyakran próbálják elhallgattatni a pápát és a katolikus egyházat Renato Martino bíboros, az Igazságosság és Béke Pápai Tanácsának elnökének megítélése szerint. A bíboros a Vatikánban egy pápai diplomáciai antológia megjelenése kapcsán beszélt erről. Martino azt hangoztatta - utalva részben az Európai Parlament legutóbbi bizottsági szavazásaira is -, hogy II. János Pál pápa és a katolikus egyház véleményét kevesen hallhatják csak meg, a gazdag és jóléti országokban erős, s minden keresztény iránt "előítélettel" viseltető "lobbik" miatt.

A pápai tanács elnöke szerint "pénzes és arrogáns új szent inkvizíciók" intéznek támadást az egyház állásfoglalásai ellen, főleg Európában. Martino szerint e közelebbről nem megnevezett lobbik "összekeverik a nemek szerepét" és "gúnyt űznek a férfi és nő közti házasságból". - A katolikus egyház hangját elnyomja az a lárma, amelyet a minden keresztényivel szemben előítéletes kulturális, gazdasági és politikai lobbik csapnak - mondta.

Tehát, kamerad Martino, bizonyos erők máglyán égetik el a keresztényeket manapság, főleg Európában. Bizonyos erők betiltják és bezúzzák a katolikus könyveket, ezt az antológiát is csak sötétben, éjjellátó szemüvegben szabad olvasni, mert különben az új szent inkvizíció ott terem, áldozatát elhurcolja, bebörtönzi, aztán tüzes vassal halálra kínozza.

a kaporszakállú atyaisten nevében megbélyegzett emberek tulajdonképp egész jó fejek
Hát ez tényleg borzasztó lenne, és azért tudjuk pontosan, milyen is ez, mert amikor a katolikus egyház hangját még nem nyomta el a lárma, akkor ők maguk mutatták meg, hogy a keresztény hit által épp olyan undorító állat tud lenni az ember, mint anélkül. Martino bíboros azonban ügyesen jelzi, hogy a brutalitás mellett a sötét ostoba baromságot sem neutralizálja ám a katolicizmus, sőt. Hogy viheti bíborosságig egy olyan alak, aki katolikus főméltóságként képes az inkvizícióval ijesztgetni? Csak úgy, hogy a rendszer megengedi az ilyen mértékű balfaszságot, és ha megengedi, akkor idővel ki is termeli.

Aztán persze lehet csodálkozni, hogy ennek a végrothadó rendszernek a hangját elnyomja a lárma. Meg hogy kevesen hallhatják meg. Törölje már ki a csipát, drága főtisztelendő: meghallhatják elegen. Bárki meghallhatja. Bárki elmehet a trafikhoz, és kérhet egy Új Embert vagy egy Osservatore Romanot. Vagy akármit. Ilyen csodálatos eredményekkel járt, hogy a szent inkvizíció már csak ilyen szenilis főpapok álmaiban létezik. Csak bizony baromi kevesen kíváncsiak rá. Többek közt az ilyen szenilis főpapok miatt. Meg azért, mert a gazdag és jóléti országokban könnyebb kitörölni a csipát, és felismerni, hogy a kaporszakállú atyaisten nevében démonizált és megbélyegzett emberek tulajdonképp egész jó fejek. Ellentétben egyes pofátlanul inkvizíciózó bíborosokkal.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.