Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

BLOG 108

2003.12.04. 00:21
"Fekete márványból épült Nova Necropola, a halottak új fôvárosa, a rég elnémult völgyben, a kiszáradt folyó egykori partjain."
Les Fleurs du Mal: Nova Necropola

Az alábbi feljegyzéseket a Negyedik Világháború forró napjaiban, a Páneurópai Köztemetôben, az Örökkévaló Sírjának támaszkodva, plazmamemóriából, a bio-genetikai pokolra emlékezve, egy tisztelôje közvetítésével tölti fel Blog a Netre, a szomszédos kriptában működô Lipót Virágai Bordello Necro és Állandó Zenés Színház nyitására várva:

Feljegyzés 1. A számítástechnikus nem ért a számítástechnikához, a pszihológus az emberi lélekhez, a pénzügyi szakember (géniusz) a pénzügyekhez, az orvos a gyógyításhoz, a jogász a joghoz, a politikus a politikához. A pedagógus félreneveli a gyereket, a pap tévhitet hirdet a szószékről, a riporter nem engedi megszólalni az interjúalanyt. Az ôrzô-védô meglopja, kirabolja, megtámadja munkaadóját. A rendôr lepaktál a bűnözôkkel, az ügyvéd az ügyésszel, a bíró a vádlottal. A csillagász összekeveri a távcsövet a kályhacsôvel, a DJ a lemezjátszót rakja a lemezre, az újságíró álhíreket fabrikál, az építész ház helyett hajóroncsot épít. A vízvezetékszerelô ráköti a melegvizet a gázórára. A takarítónô leszakítja az álmenyezetet. Az égô cigarettával a szájában operáló gázszerelô kettôhúszat aplikál saját halántékára, megvilágosul és jelentkezik politikusnak, mert rájön, hogy neki is kell egy szép, nagy ház a dombon.

Zsíryuppie (larder) nyugdíjasra támad és elrabolja tôle ötvenharmadik heti nyugdíját

Feljegyzés 2. Zsíryuppie (larder) nyugdíjasra támad és elrabolja tôle ötvenharmadik heti nyugdíját. A kirabolt özvegyet mutatja a televízió. Sír. Ügyének nincs megoldása. A larder visszavonul zsákmányával moldáviai vadászkastélyába és megeszi a saját húgát.

Feljegyzés 3. A paksi zarándokúton lévô Második Dinamo Pápának üzeni Prágából ügynöke, Phong: "A búvárterrier kajakosra támadt. Ismétlem: Watch out for DJ NoMore. Over."

Feljegyzés 4. "Ha tényleg annyira szereted David Bowie-t, mint ahogy mondod, akkor neked miért nincs annyi pénzed, mint neki?" (Hermione).

Feljegyzés 5. Grespik-klónokkal megrakott űrhajó landol az Orion csillagképbôl. Kiszállnak az űrhajóból, és az emberek származása iránt kezdenek érdeklôdni. Oszama Bin Laden, Omar molla és Szaddám Huszein, Mezopotámia satrafája a Francia Riviérán, az ott a haiti-i államkincstár társaságában keserédes száműzetését töltô Baby Doc (Baron Samedi, Junior) palotájában, a Forma1-remixeket nézve szambáznak izlandi tranzvesztiták indukálta, akkut hasismámorban. Asszony munkásôrt látott Városlôdön.

Spekulánsok rágják a nemzeti valutát. Feltámadunk?! Ugyan, minek.
Feljegyzés 6. Az Európai Unió meghódolt a szombathelyi Polgármester akaratának. Átengedte neki Európát az angol partokig. Párizst eltüntették a földgyaluk. Területén most "környezetbarát" habszivacsfeldolgozó üzemet működtet egy szabadkôműves kézben lévô, ukrán-burgenlandi konzorcium. A Fényes Ösvény szövetkezett a Virág Lipót bábszínházzal és egyesült erôik bekerítették a Megyei Művelôdési és Ifjúsági Központ romjait, amelyek alatt, a polgári körök által ásott kazamata-labirintus mélyén az áfakulcsot ôrzik a médiák. Spekulánsok rágják a nemzeti valutát. Feltámadunk?! Ugyan, minek.

Feljegyzés 7. Ha meghalok területükön, kérem, ne temessenek újra rendszerváltozások idején. Vagy, ha igen, akkor meztelen szűzek hordozzák a városon keresztül, minden hét nyolcadik napján foszforeszkáló festékkel befestett csontjaimat. Köszönöm. Ha megengedi, most megyek és az öthúrú gitár utolsó húrjával megfojtom Insomniát.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.