Az ultrák is állami táncpartnert akarnak!

2013.05.24. 17:36 Módosítva: 2013.05.25. 11:33
Az év eddigi legszórakoztatóbb olvasói levelét kaptuk egy, magát az Ultras Liberi ifjúsági tagozatának mondó társaságtól. Az anonim küldők kilétéről nem sikerült megbizonyosodni, de mivel az egyetemfoglalást is meghackelő Ultras Liberi tagjai maguk sem szerepelnek soha névvel, a levél akár valódi is lehet. A szövegben csak helyesírási, és minimális stiláris módosításokat végeztünk.

Társaságunk is olvasta a szerdán megjelent cikküket, mely a hétvégén megrendezésre kerülő Táncválasztó-párválasztó programról szólt.

Magát az elképzelést helyesnek tartjuk, hisz szervezetünk tagjainak 90%-a harminc alatti és sok az egyedülálló közöttük. Szervezetünk összetartó, de struktúránkból kifolyólag érthetően kevés a velünk egykorú nő, így szervezetünk nem ad párválasztásra lehetőséget tagjai számára. Ebből kifolyólag mi is nagy reményekkel várjuk a hétvégi rendezvényt, melyre az állam a mi adónkból nem sajnálta a pénzt annak ellenére, hogy a legújabb megszorítástervezet már a stadionépítéseket is veszélyeztetni fogja. Az elmúlt napok várakozásai azonban a szerdai cikk megjelenését követően és a rendezvény Facebook oldalán megjelent, nem épp építő jellegű írások kapcsán, átváltott aggodalommá!

"A szerdai sajtótájékoztatón az egyik újságíró érdeklődött, hogy homoszexuálisok számára nyitott lesz-e az esemény. Soltész Miklós államtitkár reakciója az volt, hogy „ez a legfontosabb kérdése?” Majd kifejtette, hogy természetesen egyetlen rendezvényről sem lehet kitiltani senkit, különösen nem Magyarországon."

„Minden jó, ha van elég vodka, de ez már röhej” – írta az egyik kommentelő, az oldal készítői pedig nem restek azonnal válaszolni: „Ingyen vodka nem lesz, de a tánchoz külső és belső egyensúly kell, amit a vodka nem segít elő”. A kommentelő a vasárnapi programról érdeklődik, tippje szerint „kezdésnek majd kerényi buzizik egyet...

Ezen kérdést és megjegyzést, illetve a Facebookon megjelent kommenteket követően elbizonytalanodtunk a rendezvény hitelességével kapcsolatban! A különböző internetes oldalakon már is elkezdődtek a szervezkedések a különböző meleg és ifjúsági közösségek részéről. Sokan más melegek, mások az ingyen pia reményében kívánnak az eseményeken részt venni, hála az újságíró kolléga kérdésének és a közösségi oldalak nem szakszerű moderációjának. Nem a párkeresés elősegítésével van problémánk, hanem azzal, hogy egy ilyen rendezvényt mindenki számára nyitottá tesznek.

Az Ultras Liberivel közösen volt szerencsénk az egyetemeket megszállva tartó értelmiségi fiatalsággal találkozni. Akkor azon a két alkalommal szinte csak csont soványra lefogyott, színes hajú cicababákkal és tesiből felmentett, autista kézjelekkel kommunikáló, férfiaknak nem nevezhető emberekkel találkoztunk. Az, hogy ilyen emberek léteznek, alapjában véve még nem lenne baj, de ez az a réteg akik a vasárnapi rendezvényeken nagy százalékban képviseltetni fogják magukat, annak ellenére, hogy az egyetem ad nekik elég lehetőséget bulik formájában az ismerkedésre. Ez az a réteg akik ráérnek naphosszat az Internet előtt tölteni az idejüket, és társaságot szervezni maguk köré, ellentétben a magunkfajta nem diplomás dolgozókkal.

Köztudott, hogy az egyetemisták soraiban nagy százalékban találhatóak nemi identitásukban megtévelyedett és nem épp magyar származásukról ismert egyedek. Az újságíró kérdéséből és a kommentekből egyértelműen látszik, hogy kiknek és mi célból lett az egész megrendezve, és az is, hogy kiknek a pénzéből. Amíg az egyetemisták ingyen tanulnak és azért tiltakoznak, hogy a mi adónkból szerzett diplomával külföldre távozhassanak, addig mi napi 10-12 órákat dolgozunk. Ezek után úgy érezzük, hogy nekünk is van beleszólásunk az adónkból rendezett vasárnapi programokba.

Nem szeretnénk, ha a rendezvényen mindenféle náció és identitászavaros ember képviseltetné magát. Nem szeretnénk azzal a társadalmi réteggel találkozni, akik az egyetemeken az önfenntartó fociért kampányoltak úgy, hogy soha egy követ nem tettek arrébb! Nem szeretnénk, ha a jövő családmodelljét ez a társaság adná, miközben ránk mindenki ujjal mutogat, csak mert szeretjük a focit és adunk a testi adottságainkra, nemzeti érzelmeinkre. Mivel az említett rendezvény Facebook-oldalát megszüntették, ezért az Indexen keresztül szeretnénk felhívásunkat a nyilvánosság elé tárni!

Felhívjuk továbbá a nyilvánosság figyelmét, hogy tagjaink jelen lesznek ezeken a rendezvényeken, és szükség esetén személyesen fognak közbe avatkozni, ha úgy ítélik meg, hogy az események erkölcsi normákat sértenek!

Tisztelettel: Ultras Liberi ifjúsági tagozat

Elhatárolódik az Ultras Liberi a levéltől

„Honlapunknak nincsen ifjúsági tagozata, és az ultrasliberi.hu egyik szerkesztője sem küldött semmilyen levelet az index.hu-nak, és nem kívánunk semmilyen felhívásunkat az Önök honlapján keresztül a nyilvánosság elé tárni” – írta a szervezet nevében cikkünk megjelenése után Bede Zsolt. Megjegyezte azt is: „honlapunk tagjai nem kívánnak megjelenni semmilyen rendezvényen, és nem is kérjük a magyar szurkolótársadalmat hasonló cselekedetre”.

(Az olvasói levél közlése előtt órákkal írtunk arra a címre, ahonnan most Bede Zsolt válaszolt, hogy tisztázzuk a levél szerzői és a szervezet viszonyát. A levelünkre akkor semmilyen válasz nem érkezett.)