Konrád, Tivadar
7 °C
17 °C

Nem megyünk sehova, a családnak sincs hova

2010. 05. 13. 20:28

A Város Mindenkié csoport ülősztrájkkal tiltakozott egy ferencvárosi család elhelyezés nélküli kilakoltatása ellen. A helyszínre érkező rendőrök először tárgyaltak a tiltakozókkal, majd elszállították a csoport tagjait, a lakást pedig lezárták.

Május 1. hosszú hétvége

Hamarosan itt a 4 napos hétvége, foglaljon szállást 5 625 Ft / fő / éjtől

Szicília

Magával ragadó hangulat, gyönyörű tájak, 113 900 Ft / fő / 7 éjtől

Hozzászólások (100)

 • Füles Csiga2010.05.14 00:01:32

  az apa, ha jól tudom kőműves, ami nagyon sok helyen hiányszakma.
  ha valaki nem végezte el a nyolc osztályt, akkor már jogunk van kidobni az utcára?

  én hiszek abban, hogy pl. az oktatási rendszer alapos átgondolásával a nyolc osztályt sem végzett szülők gyerekeiből lehetnek pl. kiváló szakmunkások (sőt...), de ez nem fog holnapra eredményt hozni. viszont a hajléktalanság növelése, vagy a szegénység elmélyítése nem jelent megoldást semmilyen problémára.

 • Atro2010.05.14 00:01:50

  @Füles csiga: tévedésben vagy, a magánlakást bérbeadó személy éppen most hónap elején mondta fel a szerződését, mert el akarja adni a lakást. Így a lány a gyerekkel költözhet vissza a szülőkhöz, ami azért nem egy ideális állapot. És hidd el, egy ápolónői fizetéssel nem sok lehetősége van az embernek (egy normális albérlet ötvenezernél kezdődik + rezsi és akkor még egy falatot sem evett az ember, plusz a szerződés kezdetén le kell tenni egy-két hónap kauciót, ami a mai világban érthető is, hogy a bérbeadó is bebiztosítja magát a kellemetlen meglepetések ellen). De ez mind mellékes. A videó szempontjából itt egy elvi kérdésről beszélünk: konkrétan, hogy megengedhetjük-e bárkinek is az önkényes lakásfoglalást? Szerintem nem. Még akkor sem, ha üres lakásról van szó (egyébként a videó szerint csak 4 napig volt üresen). Ez olyan mintha neked lenne egy lakásod, amit nem lak senki, Te sem, és beköltözik valaki a megkérdezésed nélkül, csak mert éppen nem lakik benne senki. Szerintem te is másképp látnád a dolgokat...

 • Atro2010.05.14 00:06:19

  Ilyen nincs, hogy valaki nem képes elvégezni a nyolc osztályt - leszámítva persze beteg, fogyatékkal élő embertársainkat. Az más kérdés, hogy magától nem megy, mert igen, le kell ülni tanulni, tenni is kell érte valamit. És az iskolába nem balhézni, verekedni, rendet bontani, a többi iskolatársat, vagy éppen tanárt nem terrorizálni kell bemenni, hanem beülni az iskolapadba, kussolni és figyelni az órán. Csak hát mint azt tudjuk, sajnos vannak olyan családok ahol ez nem menő, olyanok, akik azt ünneplik meg nagy csinnadrattával amikor egy elítélt családtag kiszabadul a börtönből.

 • Füles Csiga2010.05.14 00:09:18

  @Atro, mégis vannak emberek, akik nem végezték el, sőt olyanok is, akik elvégezték, de ettől még funkcionális analfabéták. Hogy milyen okból, azt felelje és oldja meg, aki ért hozzá; de ezekkel az emberekkel és a családjukkal a jelenben kell valamit kezdeni. (Többek között azért, hogy ne legyen még több probléma velük.)

 • Füles Csiga2010.05.14 00:12:31

  @Atro, a lakásfoglaláshoz: ha van egy lakás, ami üres, felhasználatlan, gyakorlatilag csak romlik az állaga, akkor költözzön be, aki akar. Aztán meg költözzön is ki, de kell, hogy legyen hova. (Szociális bérlakásba, átmeneti otthonba...)

 • kleinkoe2010.05.14 00:16:49

  és miért nem képes elvégezni? mert a 20 gyerekes anyja elissza a pénzt? a gyerek mit lát otthon? hát nem azt, hogy anyuci jövőre diplomázik. és az apja? az se különb. ki mutat neki példát? hát nem a szülei. most akkor ő beleszületett ebbe, és ott fog megrohadni? a legkisebb esélyt se kapják meg. mert nem a pénz kellene, meg az ingyen lakás, hanem az, hogy a mi gondolkodásmódunk változzon meg. hol fog egy cigány dolgozni? ki dolgozna velük együtt? gondolom te nem. én se. miért nem? mert előítéleteim vannak. de most akkor beállt az egyensúly? ők lesznek mindig a bűnözők?! vagy nem lenne jobb, ha mindenki dolgozna, mindenkinek lenne hol laknia. Persze, hogy jobb lenne, de ez nem fog egyik percről a másikra menni, de addig is megérdemelnének egy kis emberséges hozzáállást.

 • Atro2010.05.14 00:22:01

  Csiga, az a baj, hogy szerintem Te nem ebben az országban, nem ebben a korban élsz, vagy csak testileg vagy jelen, de lélekben valahol fent a magasban, valami álomszerű rózsaszín világban jársz :-)
  Először is, ezek a videón is látható mindenki által ismert népek sajnos nem azok a dolgos fajták, akik azon vannak, hogy szebbé, jobbá varázsolják a környezetüket. Tavaly volt egy eset, hogy valahol Nyugat Mo.-on felszámoltak egy cigánytelepet, a dolgozó, adófizető emberek pénzén puszira "szociális" alapon adtak nekik fürdőszobás összkonfortos lakást (hol kap egy fehér ember csak úgy puszira egy lakást az államtól, önkormányzattól? SOHA). Aztán egy-két év múlva (tavaly) újra reflektorfénybe került a hely: a mélyszegény romák nemhogy megbecsülték volna az adományt, hanem lelakták, tönkretették a lakásokat, mindent kiszereltek ami mozdítható volt, még a vezetékeket is kihúzták a falból, szoba szőnyegén ott hevert egy fekália darab az egyik házban. Tehát egyáltalán nem logikus következménye ha egy ilyen családot beköltöztetünk egy lakásba, hogy akkor majd jobb állapotban lesz a lakás, mintha üresen állna - éppen ellenkezőleg, talán lassabban pusztul a lakás, ha üresen marad. De ne maradjon üresen, adják ki rászorulóknak, viszont az nem járja hogy gyakorlatilag úgy költözzön be valaki, hogy az neki kell és elveszi. És ha valaki önkényesen foglalt lakást, akkor egyáltalán nem az önkormányzat dolga, hogy mit csináljon velük. Jó, hogy a magyar embereknek már évek óta pofázzák az ilyen Kóka és Bokros félék az öngondoskodást, meg hogy ingyen ebéd nincs - aztán ezzel szemben az egyébként erre egyáltalán nem méltó kisebbség körében meg ezerrel ment a pozitív diszkrimináció!

 • Atro2010.05.14 00:26:45

  Megtaláltam, a hely Galambok (Zala megye, Nagykanizsa környéke) :
  [link]

 • Füles Csiga2010.05.14 00:30:40

  találkoztam már olyan helyzettel, amit leírsz. elismerem, hogy van ilyen, sokan csinálják ezt.
  értelemszerűen ha valaki felnő egy (jó esetben) vályogházban, és mindent eltüzel, amit talál, ha adsz neki egy összkomfortos lakást, nem tud vele mit kezdeni, mert soha nem tanulta meg használni (meg fenntartani se tudja). én emögött nem rosszindulatot látok, hanem tudatlanságot és kilátástalanságot. másrészt házakat nem szokás csak úgy odadobni senkinek, ha mellette nincs képzési, oktatási munka (nem csak munkáról, hanem életvezetésről kell szóljon!), szociális munkások, akik odafigyelnek és segítenek. már mondtam, hogy ez egy költséges és komplex dolog, és éppen a leegyszerűsítés, az oda nem figyelés és sóherkodás miatt romlott tovább a helyzet az elmúlt tíz-tizenöt évben. (holott szétszórva és tűzoltva is iszonyú mennyiségű pénz ment el erre.) börtönbe, árvaházba meg az utcára küldeni az embereket sokkal egyszerűbb, mint egy rendesen átgondolt programot akár 15-20 éven át nyomni (és pénzelni). és a megtérülés is nagyon hosszútávú. ez van. nincsenek egyszerű megoldások.

 • bolomba2010.05.14 00:36:03

  Atro,

  Emlekszel a Pusztito cimu filmre? A mai napig a filmtortenelem egyik legnagyobb rejtelye, hogy hogyan kell hasznalni a kagylokat a WC-ben. Hat ott is csak kirohogtek Sly bacsit.

 • Atro2010.05.14 00:40:59

  Én pedig attól tartok, hogy ez a bizonyos integráció egy iszonyatosan nagy mély, fekete kút, amelybe már így is sokkal több pénzt öntöttek bele, mint amennyit kellett volna.
  Nem vagyok szakértő, de laikusként úgy gondolom, hogy első körben talán azt a helyzetet kellene megszüntetni, hogy az említett társadalmi réteg egyfajta megélhetésből futószalagon gyártja a gyerekeket. Ezt kellene megakadályozni, hogy egyszerűen anyagilag ne érje meg nekik már 14 - 16 éves kortól gyereket csinálni hogy aztán meg sem állnak az öt-hat-hét-nyolc...stb. gyerekig. Mert nyilvánvaló, hogy nem nevelik őket, nem azért születnek ezek a gyerekek, mert annyira fogják szeretni őket. És abban igazad van, hogy az így megszületett gyerekek is csak tovább mélyítik a válságot, mert a szüleik nyomdokába lépnek, csak leutánozzák a mintát amit otthon látnak.
  Viszont az is tény, hogy ma Mo.-n alig több mint 3 millió ember dolgozik (jelentős része minimálbéres, részben vagy egészben a feketegazdaság szereplője). Ez nagyon kevés és a dolgozó, adófizető réteg már így is túl van terhelve, több bőrt lehúzni róluk nem szabad és nem is lehet. Más megoldást kell találni, mint hogy adjunk nekik még több pénzt és majd akkor talán jobb lesz. Gondolom, azt sem kell részleteznem, hogy a fentebb említett megélhetési gyerekcsinálók gyerekei sem éppen lesznek majd adófizető polgárok felnőttkorukra.
  Ez nehéz kérdés, és azt hiszem nem is fogjuk mi ezt ma éjszaka megoldani. Én magam részéről el is köszönök, nyugodalmas jó éjt mindenkinek!

 • Atro2010.05.14 00:42:25

  @Bolomba: nem láttam a filmet. Vagy csak nem emléxem már rá.

 • Füles Csiga2010.05.14 00:45:38

  @Atro, azt hiszem, hogy mind a ketten egyetértünk abban, hogy komplex problémákra komplex megoldás kell, szerintem ez nagy szó! Jó éjszakát!

 • bolomba2010.05.14 00:47:24

  Atro,

  A durva 20. szazadbol belecsoppen a fohosunk az 'idealis' rendszerbe (21 szazadi utopia), ahol nincsen bunozes. Na ott Stallone lesz aktualisan a roma, aki nem nagyon erti, hogy hogyan kell a megvaltozott szocialis kozegben leteznie. Mindemelett nem tudja az akkori WC-nel hasznalni a 'kagylokat' es a budipapirt keresi. A tobbiek meg kirohogik.

 • Cobs2010.05.14 01:27:30

  azért itt nagyon könnyuvalrol veszi mindenki ezt a témat a forumon...lehet hogy hulyen nez ki hogy ugyanazt a szöveget ismételgetik de undorodom mar ettől a világtól...
  undorito..rohadt kevesen mulik hogy egy család élete kisikoljon, és akár főleg mai korulmények koztt elveszitse a lakasát..nagyon kevésen mulik...ti meg itt rögötök ezen....

  viccek vagytok...jo lenne ha feléérednétek kedves emberek...

 • Cobs2010.05.14 01:33:48

  kedves xanax: Magyar nép legföbb ügye kell hogy legyen a szaporodás, sajnos elég baj hogy az akarmilyen napi 8 oras munkábol nem lehet annyit keresni hogy egy gyereket fel lehessen nevelni...ez nevetséges...

 • ave2010.05.14 01:36:10

  Demagog skandalok. K*rv*ra elegem van mar ezekbol a demagog mindenkinek mindenhez van joga dumabol. Es be is szopjak, oszt skandaljak ok is, holott torvenyszegok.

  A vegen is jo, a sajat lakasaba... Vagy o nem berlo? :)

 • stonehearted2010.05.14 01:59:35

  Amikor 310 lesz az EUR/HUF kurzus, és a most vidáman kommentelők CHF alapú jelzáloghitelét felmondja a bank, majd faktorálják a követelésüket, s ezt követően kilakoltatják őket, - információval,jogosultsági lehetőségek feltérképezésével, munkaközvetítéssel, elhelyezéssel, segélykérelem kitöltésével, jó tanáccsal, jogi segítségnyújtással állunk a nagyérdemű rendelkezésére:

  Menhely Alapítvány
  www.menhely.hu
  Bp. VII. Kürt u. 4.

  Sosem firtatjuk klienseinktől hogy egyetértenek-e a büdös cigányok azonnali Dunába lövésével, avagy hogy a szemét zsidóktól szeretnék-e még ma elvenni a bivalybasznádi műbrokigyárukat.
  Árpád sávval is jöhettek!


  Ja és láttam egy-két európai országban, pl. AUT, ENG mit is csinálnak: képzeljétek a szociálisan rászorulóknak adnak megfizethető bérlakást.

  Ja és ismerek olyan önkéntest, aki télvíz idején a saját lakásába hazavitt egy négytagú retek cigány családot! És utána lejátszotta a hogyan továbbot, teremtett nekik elhelyezést!

  Üdvözlettel:

  (egy szociális munkás)

 • pafff2010.05.14 02:51:11

  A témától függetlenül örömmel konstatálom, hogy a magyar rendőrség megtanult kulturáltan intézkedni, és remélem, nem csak azért, mert ott a kamera.

 • JimK1rk2010.05.14 04:58:30

  Liberalis szornyetegek!:(

 • JimK1rk2010.05.14 04:59:53

  pafff: csak a kamera miatt!

 • Lopez 6303102010.05.14 06:10:37

  A cigánynak miért is jár lakás, ha felköltözik fatornyos falujából, mert ott már nem adnak neki több segílyt? A dolgozó magyart, kiteszik az utcára, ott senki nem csinál ekkora balhét: Az aktivista hölgyet ismerem személyesen, valaha a munkatársam volt, nem rég jött haza az USA-ból. Nem hiszem, hogy ott ezt tanulta, pl. az állam a négerekkel való viszonyát tekintve. Egyébként a múlt rendszerben Ferencvárosban voltam rendőr, és eléggé sok kilakoltatáson vettem részt. Mind, faluról felkerült tapló, munkakerülő, bűnöző cigányok voltak, akikkel szemben intézkedtünk.
  Én laktam családostul albérletben, a koszos pedig pöffeszkedett ingyen a lakásban purgyéstul.

 • Lopez 6303102010.05.14 06:12:29

  Egyébként 1986-2000 között (14 évig) hajléktalan voltam. Nekem miért nem adott lakást senki? A válásom miatt, még a sajátomból is kitettek! De kapott a cigány, a román, és mindenki, csak a jól képzett magyar melóst tették az utcára.

 • Yasashi Tanuki2010.05.14 06:45:01

  A gyerekek védelmére hivatkoznak az un. "jogvédők". Az eszükbe sem jut, hogy hol van annak a szülőnek a felelőssége aki a dzsumbujban több gyereket szül? Ha vállalta akkor kötelessége gondoskodni róla. Nem az állam/adófizeték kérésére hozta a világra őket.

 • Lopez 6303102010.05.14 07:02:19

  Arra kapják a segíly, hogy sok a purgyé!

  Anno a nagycsaládosokat támogató törvényt azért alkották, hogy aki sok gyereket csinál, katonát, és termelő munkáskezet ad az országnak. a kohány, csak még több élősködőt termel, mert már nem csak őt, de a koszos, debil kölykeit is nekünk kell eltartani.

 • Lopez 6303102010.05.14 07:13:04

  Érdekes módon mindig olyanok pártolják a sok ingyenélő kohányt, akik csak így találkoznak velük. Ha a szomszédjukban laknának, lehet más lenne a véleményük erről a populációról.
  Olyanok, mint az állatok,főleg ez a szabolcsi-borsodi tirpák fajta.

  De inkább nem sértem meg az állatokat.

 • Nzoltan2010.05.14 07:20:26

  Füles Csiga: Fingod nincs az életről. Ne te mond meg mit, hogyan kéne. Szívjad a füvet csendben tovább és álmodozz.

  Lilaköd baz'meg.....:-D

 • boss-ant2010.05.14 07:27:11

  Az aktivisták lakásai szomszédjába odaköltöztetnék pár ilyen családot és akkor megnézném, hogy ugyan így kiállnak-e mellettük.
  Lehetőleg társasház legyen és az új szomszédjai ne fizessék a közös költséget és semmi más egyebet, hogy szegény jólelkű aktivistának kelljen fizetnie helyette, vagy az Ő lakásában is kikapcsolják a gázt stb.
  A kedves aktivistáknak előbb ezen kellene elgondolkodniuk és utána járniuk, hogy miért is van a kilakoltatás. Sosem véletlenül.

 • Munkáspárt 20062010.05.14 07:31:53

  Vajnai Attila, a Munkáspárt 2006 elnökének levele dr. Gegesy Ferenchez:

  Tisztelt Polgármester Úr!

  Ezúton is tiltakozom a IX. kerületben végrehajtott kilakoltatási akció ellen.

  Az önkormányzatnak kötelessége lett volna humánus módon megfelelő hajlékot keresni az érintett családnak.

  Elfogadhatatlan a kilakoltatás ellen tiltakozókkal szemben elrendelt rendőri akció.

  Kérem, hogy kérjen bocsánatot a történtekért.

  Ezúton kezdeményezem, hogy az önkormányzat tartson közmeghallgatást az ügyben.

  Tisztelettel:
  Vajnai Attila
  Magyarországi Munkáspárt 2006
  elnök

 • hirhacker2010.05.14 07:36:06

  A kedves aktivisták mi a repedt faszért nem az M0 nyomvonalán fekvő rákbeteg ember házánál demonstráltak,akit szintén kivágnak a házából pár nap múlva...? Ő inkább rászorulna a segítségre... Nem marketingszagú ez a tiltakozás kicsit?

 • Munkáspárt 20062010.05.14 07:37:24

  LAKHATÁSHOZ VALÓ JOGOT!

 • Ebzon2010.05.14 07:46:06

  Cigány írtáshoz való jogot!! Vagy ez már kimeríti a rassszizmus fogalmát ?

 • Nzoltan2010.05.14 08:02:54

  Na, tegnap ment a sirám a TV-ben, hogy magyarországon mennyi cigány gyerek éhezik. Persze nem mondták ki, de a képeken nem fehéremberek voltak. Ráadásul azokért sosincs megmozdulás. A sok jogvédőt fel kellene világosítani arról, hogy a gyerek azért éhezik, mert nem jár óvodába, iskolába, ahol minden nem van háromszori étkezés. A maradék időre meg ott vannak a szociális juttatások amit a elméletileg gyerekek kapnak. És nem cigire, kávéra, meg piára osztják. Az éhezésről teljes mértékben a szülők tehetnek. nem a társadalom.

  Meg kell tanulni, az felnőtt életben semmi sincs ingyen. Még a lakhatás sem.

 • Guido2010.05.14 08:05:21

  kútúrált sünök elpaterolták a sok LMP-s lumpent :P:P:P

 • T-akonypunpa2010.05.14 08:06:20

  Érdekes, munkáért egyik sem tüntetett. Vagy ezek mind szorgosan dolgozó emberek voltak?

 • Visegrádi2010.05.14 08:15:15

  Nekem nem fáj, hogy ők ilyen putriba beköltöznek. Gondolom vannak olyanok, pl. az önkormányzat, akiknek igen. Az már jobban fáj, hogy én eddig mindig csak befizető voltam az állam fele és amikor egyszer az eü-i ellátást szerettem volna igénybevenni, azt mondták 3 hónap a várólista. Elmentem inkább magánrendelésre. Azt hiszem lassan nem látom értelmét, hogy tisztességesen adózzak.

 • jazmin0072010.05.14 08:28:17

  Drága Fülescsiga
  csak annyit szeretnék hozzáfűzni hogy én úgy jártam hogy agyerekkel teljesen egyedül maradtam semmi segítség nélkül se szülői se semmi, ja és nem volt hol laknunk hiába volt munkám 18 éves korom óta dolgozom albérletet egy gyerekkel 20 évesen nem fogsz kapni főleg ha nincs pénzed kaukcióra. Bementem az ill. önkormányzathoz és kértem úgy segítséget hogy természestesen fizetek csak valamilyen lakást adjanak bérbe , hogy agyereknek viszonylag stabil ? otthona legyen amíg nem tudok jobbat elhajtottak a picsába nem is akárhogy mert nem vagyok roma. Azóta lakást vettem és munka mellett a 3 diplomát csinélom és azt kéred legyek elnéző mert van akinek szabad és lehet sőt jár a lakás nekem pedig aki dolgozik napi 10 órát legalább és a gyerek is 6.30-tól 17.30-ig volt oviba mert nem volt választás azoknak nincs semmi mert birkák vagyunk. Én is magam jöttem ki és nem volt könnyű csak nem volt választás ja és nem sítram senkinek. Úgyhogy hadd ne sajnáljam azokat akik nem tesznek saját magukért vagy akár a gyermekükért.

 • Brother Love2010.05.14 08:31:54

  Azt kellene megérteni, hogy az állam/önkormányzat (elvileg) nem hunyhat szemet a jogsértés felett, törvénytelen úton szerzett birtokra nem lehet jogot alapítani. Éppen elég probléma adódott már abból, hogy szociális szempontok miatt szemet hunytak illegális lakásfoglalások feleltt. Ha igaz, hogy előzőleg a família 14 tagja lakott egy lakásban, valószínűsíthető, hogy az ott lakók jó része is jogosulatlan lakáshasználó lehetett, így nem is jár neki elhelyezés (ui. egy önkormányzati lakásba nem lehet csak úgy befogadni boldog-boldogtalant).
  No mindegy, mindig leszenk érzékeny lelkek, akik hasonló hírek hallatán elmorzsolnak két-három könnyet örökké párás szemeikből és hasonló bölcsességeket sütögetnek el, hogy "ez komplex probléma, úgy is kell kezelni", stb.
  Sajnos amíg keményen, tisztességgel dolgozó emberek kínlódnak, addig totál leszarom, hogy antiszociális, agresszív, nagy hangon kaffogó csordák az utcára kerülnek.

 • Yasashi Tanuki2010.05.14 08:32:58

  stonehearted:
  "ja és láttam egy-két európai országban, pl. AUT, ENG mit is csinálnak: képzeljétek a szociálisan rászorulóknak adnak megfizethető bérlakást"

  Ha van rá időd azt is nézd meg, hogy azokban az országoknak mekkora a foglalkoztatási ráta és az egy főre jutó GDP. A csapból is az folyik, hogy Mo.-on a hasonló országokhoz képest túlságosan bőkezűek az ellátások. Ameddig 1 millió ember tart el 9 milliót és annak is a fele minimálbéren van foglalkoztatva addig nincs miből ingyen lakást adni azoknak akik 0 egzisztenciára akarnak gyereket.

 • labi2010.05.14 08:41:06

  Kérem az ott szereplő jogvédőket, hogy adják meg nekem a lakcímüket, amíg nincsenek otthon én jól beköltözöm.
  De aztán nehogy rémhívják a rendőröket, sőt ugyanilyen vehemenciával védjenek meg engem is! :)

 • Lacapc2010.05.14 08:49:56

  Füles Csigának igaza van. Nagyon át kellene gondolni ezt az embertelen bürokráciát. Egy családot nem lehet az utcára tenni, ha az fizeti a lakbért és felújítja a lakást. a magyar rasszista törvényekkel van a baj!

 • honvédő2010.05.14 09:10:45

  Na ide figyeljetek ti undorító csicska, kis elkényeztetett geciládák.
  Nem tudom fordított helyzetben mit csinálnátok. Az albérlet minimum 50 60 ezer plusz rezsi az kb, 100 ezer Forint. Egy egyszerű emberke ha magyar akkor kap jó minimálbért ami 72 ezer. Hát lehet számolgatni. Vagy ha nem is minimálbér akkor is 80 - 100 ezret keres kb.
  ott van több ezer lakás és igaz , h kell tartalék lakás krízis esetére, de nem ennyi. És tényleg ott rohad el, mint , h ki adnák olyannak aki fizet is érte. nagyon sokan vannak akik csak azért hajléktalanok, hisz benne van a nevében is HAJLÉKTALAN ,MERT NINCS LAKÁSA, MERT AZ önkormányzat aki azért van. Azok persze nem 100 ezret kapnak fizetésnek. Ez nem Európa, FasszopÓ az egész!!!
  És volt valaki aki mindjárt jött azzal,h a cigányok. Nem csak cigányok vannak ilyen helyzetben.

 • XEP2010.05.14 09:16:20

  Érdekes én is Ferencvárosban lakok albérletben, 2 gyerekkel meg a feleségemmel, mert itt Budapesten volt meló. De nem jött senki, hogy nekünk is kellene saját lakás.

  Persze én nem vagyok cigány.

 • Atro2010.05.14 09:18:49

  @Lacapc: fejezzük már be ezt az állandó rasszistázást, fasisztázást! Qrva unalmas már. Ha ennyire zavar a rasszizmus, akkor először emeld fel a szavadat végre a POZITÍV DISZKRIMINÁCIÓ ellen is, ami évek óta (főleg az elmúlt nyolc év alatti szoclib kormányzás idején) a romákat megilleti. A média mellettük áll, aztán legalább ilyen káros és kirekesztő volt az az ötlete is a Bajnai kormánynak, hogy aki roma az könnyebb feltételekkel lehessen köztisztviselő, kapjanak előnyös elbírálást a felsőoktatásban, stb.

 • honvédő2010.05.14 09:18:53

  Az a baj, hogy ha Kelemen Anna leszopott valakit azt hetekig írják az újságok, de ha valakinek ilyen fajta baja van azt meg tudja 10 ember. És senki nem írja meg. Mert ez nem hír. És alakhatás? Ez az egész nem pénz kérdése. Hiszen tényleg vannak lakások, nyilván újakra is szükség lenne. De miért van az,h amit el ad az önkormányzat azt lebontják és ráhúznak újat amit a bankok eladnak haszonnal. Akkor az önkormányzatnak miért nem érné meg ugyan ez???????
  Hány ember van akit a Milliomos vagy milliárdos vállalkozó nem fizet ki és nincstelenné válik!!!?

 • honvédő2010.05.14 09:23:29

  Mikor volt ilyen " pozitív diszkrimináció" ? nincsennek ilyen segélyek meg stb..- k.
  Ilyen nem is volt.De itt sem kaptak semmit a cigányok, de megint arról szóól a fáma, h a cigányok. Hát könyörgöm hát kirakták őket akkor milyen pozitív diszkrimináció. Olyan,h valaki azért kapjon segélyt, mert cigány NINCS , és NEM IS VOLT!
  Szociális alapon az lehet , de ha c ha nem akkor ha szegény kap mindkettő.

 • Atro2010.05.14 09:23:35

  Az új kommentelők kedvéért még egyszer belinkelem ezt a videót, amiről kiderül, hogy egy zalai faluban Galambokon mennyire becsülték meg roma honfitársaink az ingyen, adófizetők pénzén kapott új, fürdőszobás házakat! A képek önmagukért beszélnek (szar - szó szerint - a szoba közepén, falból kitépett villanykapcsolók, vezetékek, stb.) Költői kérdés: egy nem roma, magyar ember mikor kap ingyen lakást "telepfelszámolás" címén??
  [link]

 • honvédő2010.05.14 09:24:03

  Mennyi pénzt kapsz ezért.

 • honvédő2010.05.14 09:25:38

  Azért , mert ott olyanok a cigányok az nem azt jelenti, hogy mindenhol olyanok.
  -----------A nem cigányok se egyformák--------------

 • Antanténusz Szorakaténusz2010.05.14 09:26:40

  Egy családot nem lehet az utcára tenni, ha az fizeti a lakbért és felújítja a lakást. a magyar rasszista törvényekkel van a baj!"

  Ezzel az erővel mindenki akinek nincsen lakása neki indulhatna elfoglalni egy lakást!Nevetséges!
  Egyébként arra is kíváncsi lennék,hogy az ilyen családok mennyire tudnak beilleszkedni a házba és hogyan viselkednek!Van egy sejtésem...
  Hasonló család kapott a házunkba lakást,ide költöztek 7 gyerekkel és azóta folyamatos a balhé ,a kiabálás és a rongálás!
  Persze tudom ,nem kéne általánosítani de sajnos mégis az a nagy büdös igazság,hogy többségük képtelen a civilizált együttélésre!

  Egy lakás elfoglalása lopás,és mint tudjuk a lopás bűn!Ilyen egyszerű!

 • honvédő2010.05.14 09:26:48

  kulcsár ügy aránya. 1 cigány és 8 vezérigazgató.

 • Atro2010.05.14 09:32:45

  Lacapc, te sem ebben az országban élsz... Valami álomvilágban élő elempés szavazó vagy, ugye? :-) Azt elhiszem, hogy nyilvánvalóan nincs benne a törvény szövegében hogy a cigány kaphat segélyt. De a feltételek, amivel kaphatnak szociális (nem piaci) alapon az önkoritól lakást, nagyon is úgy vannak megírva, hogy azok a leginkább csak a cigányokra lesz érvényes. Erről írtam tegnap este: 2010.05.13 23:35:16-kor.
  Egy lány ismerősöm, egyedülálló anyuka, aki nem roma, van egyetlen bölcsődés kislánya és dolgozik mint ápolónő egy kórházban. Szociális bérlakást szeretett volna kapni az önkormányzattól, ahol közölték, hogy erre bizony nincs mód, vele csak piaci alapon kötnek majd szerződést (vállalhatatlan feltételekkel), mert neki csak egy gyereke van, és munkája, jövedelme is van, szóval neki nem jár ez a szociális juttatás. Gondolhatod, hogy egy kórházi ápolónő aztán mennyire fantasztikusan keres. Bezzeg a házban ahol a szülei lakása is van, lakik egy 5 gyerekes (útban a hatodik purdé is) család azonnal, első alkalommal kaptak szociális alapon bérlakást, pedig a feleség nem dolgozik (futószalagon szüli a gyerekeket), az apa is csak alkalomszerűen dolgozik. Hát ennyit a pozitív diszkriminációról. Azért mert valamit nem tudsz, nem vagy képben, még nem biztos hogy attól nem létezik!

 • honvédő2010.05.14 09:32:48

  Az a baj, hogy .... azt diktálná 21. században a demokrácia, modern inteligens, nagyon fejlett világban, h ne legyen ilyen. Persze vannak 10 szor rosszabb helyek is. Peruban percenként éhen hal egy gyerek.

 • Alf2010.05.14 09:33:42

  franciaországban állampolgári jog a lakhatás...

  magyarországon üres önkormányzati ingatlanok milliói fűtötten várják a legnagyobb kenőpénzt fizetőket, miközben emberek fagynak halálra az utcán.

 • honvédő2010.05.14 09:33:44

  Persze nem törvényes elfoglalni. Csak ez kényszer , nem a hobbijuk.

 • honvédő2010.05.14 09:36:00

  Nehéz ügy, ez nem kérdés.

 • honvédő2010.05.14 09:39:25

  Atro minek hazudgálsz, mi értelme van ennek?

 • honvédő2010.05.14 09:40:45

  Egyik hülyébb,mint a másik. megyek is innen.
  Tudod:
  - ÁLOM VILÁG AHOL ÉLSZ!-

 • Antanténusz Szorakaténusz2010.05.14 09:43:20

  "Amikor 310 lesz az EUR/HUF kurzus, és a most vidáman kommentelők CHF alapú jelzáloghitelét felmondja a bank, majd faktorálják a követelésüket, s ezt követően kilakoltatják őket, - információval,jogosultsági lehetőségek feltérképezésével, munkaközvetítéssel, elhelyezéssel, segélykérelem kitöltésével, jó tanáccsal, jogi segítségnyújtással állunk a nagyérdemű rendelkezésére:"

  Nem hiszem,hogy a lakásfoglalók és a jelzálogosok egy kategória lennének!

 • Atro2010.05.14 09:47:22

  Honvédő: látom, elfogytak az érvek... bizony, a tények makacs dolgok. :-) Egyébként, ha ennyire szíveden viseled a roma honfitársaink sorsát, akkor megteheted azt is, hogy egy ilyen mélyszegény, csendes, békés családot befogadsz a saját hajlékodba. Vagy ennyire azért már te sem vagy liberális? :-)
  A perui példádhoz meg csak annyit mondanék: talán meg sem kellett volna születnie annak a gyereknek, aki éhen halt. Ez a szülők felelőssége, hibája, hogy beleszülik a nyomorba az (n+1) -ik gyereket is, aztán várják a sült galambot... A gyerekvállalás felelősségteljes dolog. Mindenki csak annyit gyereket szüljön, amennyit fel is tud nevelni. Nem megcsinálni művészet egy gyereket, ahhoz még a hülye is ért, hanem felnevelni! De én sem győzködlek téged tovább, mert reménytelen eset vagy.

 • Füles Csiga2010.05.14 09:52:20

  Atro, légyszi, mondd már el, hogy szerinted mi a megoldás. Az, hogy mantrázod, hogy büdösmocskoscigányok, nem az.

 • z6662010.05.14 10:00:12

  Érdekes, ezeket az idióta zsidógyerekeket nem érdekli, ha tisztességes, bank által tönkretett magyar családokat lakoltatnak ki. Csak az ingyenélő cigányok a fontosak...

 • Atro2010.05.14 10:06:18

  Csiga, hát biztosan nem az, hogy szó nélkül hagyjuk, szemet hunyunk a törvénysértés, illegalitás felett, mert ez tisztességtelen a többi lakóra nézve és "felhívás keringőre" a jövőben azok számára, akik hasonló gondolattal kacérkodnak.

 • Füles Csiga2010.05.14 10:08:27

  Tehát a szülők menjenek az utcára, a kölykök meg az intézetbe, ugye?

 • jazmin0072010.05.14 10:20:20

  nem menjenek dolgozni és tartsák el magukat csak ennyi a megoldás kulcsa

 • wasd832010.05.14 10:20:32

  Lakhatás, munka alanyi jogon kéne hogy járjon. Milyen munkát adnék az embereknek? Pl kitakaríttatnám a városok melletti erdőket, mert atom tele vannak szeméttel. Annyi ilyen munka lenne, de kinek éri meg, ha szép tiszták az erdeink? Pár kirándulón kívül senkinek. Az a baj, hogy akik a vezetésbe vannak, és szavuk van a társadalmi ranglétrán lejjebb elhelyezkedő embertársaik felett, ezt a felelősségüket telibeszarják, és csak kizsákmányolják őket. Ez a réteg jóval többet vesz ki a közösből, mint amennyit beletesz. Se az egészségét, se a szabadidejét, maximum az aláírását teszi a közösbe.

 • Füles Csiga2010.05.14 10:23:36

  Jazmin, ki vesz fel egy hajléktalant dolgozni? Ahhoz, hogy legyen munkád, kell lakás.

 • jazmin0072010.05.14 10:35:06

  ki vesz fel egy kisgyerekest ki vesz fel egy idősebbet legyen csak 50 éves ki vesz fel egy megváltozott munkaképességűt? sorolhatjuk ilyen alapon mindenki mehet és felkötheti magát. csak vannak emvberek akik tesznek magukért is valamit. tavaly úgy volt megszűnik a muknahelyem extra gyorsan kellett valami mivel debreceni vagyok a Dekoban pedig volt felvétel 3 műszakba elmentem és fel is vettek igaz latagadtam a diplomát nyelvvizsgát mindent oda nem kellett. vagyok vagy 55 kg. simán bevállaltam volna. kezdés előtt kaptam egy másik lehetőséget. de mivel vidéken nőttünk fel és nem voltunk gazdagok anyámmal eltem egyedül megtanultam seprűt kötni na ehhez mit szólsz 16-17 évesen nem mondanád meg ha látnál , mert nem volt más választás ha tanulni akartam. ha valaki akar valamit tegyen érte. Volt egy olyan lehetőség hogy hajléktalanoknak ajánlottak fel munkát tanyán ottlakással ellátással csak vagy 3 ember ment el dolgozni aból kettő ki-kimaradozott mikor úgy volt kedve ( ha te dolgozol van olyan hogy nem mégy be dolgozni mert nincs kedved? ) egy maradt ott annak az egynek segítettek és összegyűjtötték a pénzét vettek egy kis tanyát. mert akarta .

 • boss-ant2010.05.14 10:37:09

  Figyelj ide Te nagy Honvédő!!
  Szánj rá egy - két napot főleg segélyfizetés napokon és nézd meg kik mennek segélyért, milyen autókkal és fuxokkal a nyakukban? szerencsétlen tisztviselő ha nem utalja ki számára a segélyt akkor megfenyegetik. Főleg vidéken ahol ismerik egymást és a családjukat is.
  Szegény szerencsétlen hátrányos helyzetűnek kiutalnak egy szociális bérlakást, mert ugye segítsük őket a Te meg a mi adónkból. A hátrányos helyzetű másnap kiadja a lakását albérletbe és havonta a terepjárójával megjelenik a bérleti díjért!!!! Lakhatást nekik!!!! Ugye????

 • boss-ant2010.05.14 10:40:36

  Füles csiga!
  Társasházban laksz???

 • Füles Csiga2010.05.14 10:43:18

  Jazmin, ez tényleg nagyon komoly teljesítmény, és csak kevesen tudnák utánad végigcsinálni! (Bár sokan kénytelenek... ) Nem vitatkozom veled abban, hogy dolgozni kell, de azt látni kell, hogy nem minden ember képes magától ilyen helyzetekből kikecmeregni.

  Nekem az a problémám, hogy ha ezeknek az embereknek nem segítünk átgondoltan (segítség alatt pedig nem azt értem, hogy hozzájuk vágunk egy lakást, hanem azt, hogy akár csak átmeneti szállást és vmiféle munkát adunk nekik), akkor a gyerekeik sem lesznek képesek arra, hogy önállóan boldoguljanak. Gondolom te is azt láttad otthon, hogy a szüleid küzdenek, dolgoznak. Ha egy gyerek azt látja, hogy a szülei az utcán tengődnek, nem dolgoznak, ő sem lesz motivált, mert ez lesz neki a normális.
  Ez a család pont nem ilyen, ha jól olvastam, az apuka dolgozott korábban.
  Azt sem állítottam, hogy ezt a lakást kellene nekik odaadni, de azt igen, hogy nem az utcára kellene őket kipakolni, mert onnan 0% a valószínűsége, hogy összeszedik magukat, és bármelyikük is elkezd dolgozni.

 • jazmin0072010.05.14 10:43:19

  Tudod én is segíteni akartam mert azt gondoltam hogy csak lehetőségük nincs, de a legtöbbjük csak várja hogy valaki segítsen mert hát ő szegény és megérdemli. Hány nyugdíjast látsz piacokon virágot árulni akár 80 éves mamákat is mert muszáj de ő ott van és tesz valamit hogy jobbá tegye az életét. nem lehet segíteni annak aki nem akarja , mert ő nem akar tenni semmit.

 • jazmin0072010.05.14 10:50:48

  értem mit akarsz mondani de próbálj beszélni ilyen helyzetben lévő emberekkel. Egy család aki jelenleg szükséglakásban lakik és nemsokára költözniük kell , anyuka nem dolgozik apuka sem mert megsértődött vagy valami ilyesmi. A lakásból nem mennek ki a folyosóra mert akkor meglátják őket ls rákérdeznek miért nem mennek munkát keresni. így tehát inkább egész nap tévét néznek. Hogy honnan tudom , szakmám volt amíg úgy gondoltam hoyg ebből elég. vannak azomban családok akik valóban kerülnek olyan helyzetbe önhibájukon kívül akiken érdemes lenne segíteni és kellene is , csak ők többnyire nem kapnak segítséget.

 • Füles Csiga2010.05.14 10:53:22

  Igen, ezen a mentalitáson változtatni kell, ez egyértelmű. Aki hosszú évekig nem dolgozik (azt hiszem fizikai munkánál talán 2, szellemi munkánál 3 év), az utána nem tud visszaszokni a rendszerbe. Ezért kell tenni azért, hogy ne legyenek sokáig munka nélkül. De továbbra is ott vagyok leragadva, hogyha kidobod őket az utcára, akkor ott el is vágod a sorsukat. Vannak emberek, akik önerőből nem képesek felkapaszkodni, de szerintem 2010-ben nem az a megoldás, hogy hagyod őket (meg a gyerekeiket) a sorsukra. Lehet, hogy ők egész életükben mondjuk utcát fognak seperni a kerületben, de legalább a gyerek úgy nő fel, hogy van egy rendszeresség az életében, és talán feljebb jut.

 • boss-ant2010.05.14 10:57:19

  Jó az elgondolásod Füles Csiga!
  Csak az a baj, hogy ezeknek az embereknek a 90%-a nem is akar dolgozni. Tapasztaltam, igy első kézből tudom. Ajánlottam nekik munkát és kiröhögtek, mondván a segélyből jól megvannak. Persze, hogy kijönnek belőle, mert a gyerek nem jár suliba nem kell fizetni és a lakás rezsijét sem igazán fizetik.
  Aki nem akarja azon nem tudsz segíteni.

 • Füles Csiga2010.05.14 11:02:56

  Nekem is van ismerősöm, akinek jobb a segély, mint a munka. (Ez komoly probléma, bár nem csak Magyarországra jellemző.) De ezen változtatni kell, és eredményt azzal nem tudsz elérni, hogy mindent megvonsz és semmit sem adsz (mert akkor is kell enniük, meg valahol lakniuk - meg fogják maguknak szerezni). Nem lehet 1-2 év alatt eredményeket elérni. De a gyerekeik-unokáik generációja már lehet jobb. Eddig egyetlen kormány sem vállalt magára egy átfogó szociális programot, egyik sem tartott tovább néhány évnél. Ezen változtatni kell!

 • jazmin0072010.05.14 11:05:45

  a probléma az hogy ők azok akik nem akarnak változtatni a gondolkodásmódjukon, mert amíg segélyből jobban megél mint munkából addig nem is fog változtatni. tenni hogy ne legyenek munka nélkül nekik kell. mert amíg ez nem így van semmi sem változott. Az utcára pedig nem én dobom ki őket hanem ők saját magukat. A gyerekeiket pedig újfent nem én hagyom a sorsára hanem ők azzal hogy nem gondoskodnak róluk megfelelően. Azok pedig akiknek a gyermeke megbetegedett pl és
  eladják mindenüket a gyógyíttatása miatt és ugyanaz a veszély fenyegeti őket mint ebben az esetben na akkor lássak ilyen csoportot sőt én is megyek segíteni mert az mondom van értelme. feneketlen kútba dobálni bármit is pedig nincs. Mindenkinek meg kell tanulni hogy felelős az életéért sőt ha van a gyerekeikért is és nem úgy hogy majd mások eltartják vagy segítik.
  a gyerek feljebbjutása pedig tudod ha azt látja hogy jól meg lehet élni munka , kitartás , áldozatok nélkül nem fog letérni erről az útról. Csekély a valószínüsége.

 • rrr2010.05.14 11:07:45

  az önkormányzati lakás csak arra jó, hogy ráébresszük az embereket arra, hogy olcsóbban/ingyen is megkaphatnak olyan dolgokat, amiért más keményen megdolgozik. nekem soha nem jutott eszembe az, hogy az albi helyett ingyenlakésért hisztizzek, vagy csak úgy foglaljak egyet...

 • Blás Sailor von Wolfhausery2010.05.14 11:11:18

  Szerintem meg azt kellene megérteni ,hogy vannak olyan családok,közösségek akik egyszerűen nem érdemlik meg ,hogy n+1 -szer kisegítsék őket házzal,lakhatással stb.,mert nem élnek vele,és olyanoktól veszik el a lehetőséget akik meg esetleg igen,az adófizetők pénzének ésszerű felhasználásáról nem is beszélve.És ez tök független attól ,hogy bantu vagy piréz az illető.
  Az meg ,hogy az ilyen helyzetbe kerültek között felülprezentált esetleg egy jó körülhatárolható csoport egyes tagjai ,az se a többségi társadalom hibája legyen már,mert nonszensz,pont.

 • boss-ant2010.05.14 11:11:25

  Egyszerű a megoldás. Közmunka! Szép és tiszta lenne minden városunk!!! Csak közmunkáért adni segélyt. Szerinted??
  Iskolalátogatáshoz kötni a családi pótlékot.
  Amíg a mi adónkból segélyezik őket úgy, hogy nem tesznek érte semmit, akkor az igen is felháborító.
  Valóban olyan átfogó rendelkezés kellene a kormányoktól ami megoldás lehetne. De nem mernek velük ujjat húzni a politikai pártok mert SZAVAZÓBÁZIST jelentenek nekik.

 • Füles Csiga2010.05.14 11:19:57

  Mivel nem vagyok szakértő, nem tudom, hogy mi a megoldás. Nem tudom, hogy minek mi a hosszútávú hatása. A csp és iskolalátogatás összekötése első blikkre rendben van, a közmunkás dolognak utána kellene olvasni, de valamilyen szinten egyet tudok vele érteni. De ha évente több száz szociálpolitikus, szociológus jön ki az egyetemekről, akkor gondolom lennének megoldási javaslatok, meg biztos, hogy a minisztériumok poros raktárjaiban százával állnak a ki sem nyitott hatástanulmányok. Nem az én dolgom hasraütve kiötölni a tutit, vannak nálam alkalmasabbak rá.

 • boss-ant2010.05.14 11:28:12

  Igazad van. De remélem abban egyet értesz, hogy aki önkényesen lakásfoglaló azt nem szabad benne hagyni a lakásban. Mert ez futótűzként terjed és sosem lesz akkor vége. Rendet kellene tenni. Amint az önkormányzat lezár egy lakást rá 2 napra már elfoglalják. Feltörik. Ez meg bűncselekmény, ugyanis más tulajdona!!

 • borzimorzi2010.05.14 11:30:20

  A dolog akkor lesz megoldva, ha

  1.) Nyilvános lista lesz az összes önkormányzati lakásról, beleértve a hasznosítás mikéntjét is. Ne lehessen hasszámokkal dobálózni, hogy mennyi áll üresen! De ne lehessen üresen tartani azért se, hogy majd valami hunvald saját zsebre privatizálhassa a házat... Ez ellen a nyilvánosság az egyetlen hatékony módszer.

  2.) A bérlők kiválasztásakor nem a gyerekszámot kell figyelembe venni, hanem a társadalmi hasznosságot. Ha valaki közfeladatot ellátó személy - nővér, orvos, tanár, pedellus, rendőr, katona stb. -, és önkormányzati bérlakást kér, annak adni kell. Ha van gyereke, ha nincs.

  3.) A visszaélőket, akik olcsón bérelnek az önkormányzattól lakást, majd ugyanazt jó drágán tovább adják bérbe és merdzsóval, nyakukban kilós fuksszal jönnek a bérleti díjért, nagyon keményen meg kell szorongatni mind a rendőrség, mind az adóhivatal részéről. Ezek az emberek vagy megfélemlítették az önkormányzati hivatalnokot, vagy megkenték, és biztosan hamisan nyilatkoztak a saját rászorultságuk tekintetében, s emiatt kaptak lakást. Ha nincs olyan paragrafus, amiért el lehetne kapni a frakkjukat, akkor csinálni kell. Erről szól a törvényhozás.

  Csót:
  b

 • Füles Csiga2010.05.14 11:33:48

  Én ennél sokkal veszélyesebbnek látom azt, ha egy család az utcára kerül. Egy rendes rendszerben nem lenne szükség lakásfoglalásra, mert nem állnának üresen a lakások (mint ahogy abban az épületben is több üres lakás van, meg a városban is rengeteg), hanem időben megkapnák őket a rászorulók, lennének átmeneti otthonok ahol segítik a munkavállalást,hogy sikerüljön összeszedni annyi pénzt, hogy valami olcsóbb lakást bérelni tudjanak... És ha ki is költöztetik most őket, mert kell másnak az a lakás, akkor se az utcára kelljen menniük.

 • jazmin0072010.05.14 11:34:49

  ezt a problémát azoknak kell megoldani akik benne élnek nem másoktól kell várni a segítséget. egy szociológus nem fog segíteni mert nem tudja megváltoztatni ezeknek az embereknek a mentalitását. csak ők tudnak a saját sorsukon javítani. Nem a kormánynak vagy szoc. minisztériumnak a felelősségét kell hangoztatni hanem azokét akik kényelemből lustaságból nem mennek el dolgozni. Miért kell azt várni hogy majd más oldja meg a problémát? Lehet élesen fogalmaztam elnézést kérek érte de bármit tesz az erre szakosodott ember ha az ebben a helyzetben élő ember meg semmit sem fog változni. Bocsánatot kérek de adtunk a sz_rnak egy pofont.

 • jazmin0072010.05.14 11:38:23

  egyébként rendes rendszer nem volt, nincs és nem is lesz valószínüleg a történelem folyamán.
  Azok az emberek akikről írtam pedig épp azt a lehetőséget kapták meg hogy 1,5 éávig ingyen laktak egy szükséglakásban hogy pénzt gyűjtsenek. Így történt játékgépeztek és elitták. Akkor? van erre mód és lehetőség csak nem éltek vele.

 • Munkáspárt 20062010.05.14 11:53:41

  1, Ők nem LMP-s lumpenek, az LMP neoliberális párt.
  2, Az önkormányzat minden törvénytelenség felett szemet huny. Szabálytalanul kihelyezett választási plakátok, közülük sok fasiszta. Horogkeresztes falfirkák. Érdekesen e fölött szemet lehet hunyni, de ezek a szerencsétlen emberek, akiket a kapitalizmus nyomorított meg nem élveznek se védelmet, se szemhunyást. A Munkáspárt 2006 közmeghallgatást kezdeményez...

 • Munkáspárt 20062010.05.14 11:56:23

  Azt persze ne felejtsük el, hogy azok az emberi jogok, amelyek nincsenek törvénybe iktatva akkor is szentek és sérthetetlenek. Emberi és polgári jogok nyilatkozatát ezek a képviselők ritkán olvasták. Legközelebb olyanokra kell szavazi, akik tudják, mi is az.

 • muratitaiwan2010.05.14 12:26:25

  nem értem ezeket a jogvédőket... idétlen hülyék, akiknek meg kellene tanulni, hogy ettől nem nyernek megváltást. mindenkinek megvan a joga és a lehetősége jobb jövöt teremteni maganak. van akinek nehezebb, van akinek könnyebb, de a lehetőség adott. és ehhez tartom magam.

 • tejfogubandi2010.05.14 14:36:35

  jogod meg van a lakhatáshoz. De nem ingyen !

 • gmx2010.05.14 14:41:09

  Hú, de sok hozzászólás :-) jó sok cigányozás meg minden ami kell... de tök jó, hogy ennyien vannak, akik nem sarkítják le a helyzetet ennyire egyszerűre.
  Drukkolok, hogy minél több ilyen megmozdulás legyen, mivel ha végignézem az elmúlt napok index cikkeit a képviselőkről, akkor el fog a méreg ha azt olvasom, hogy hajdani skinhead vezér ül a parlamentbe. Rohadt nagy szégyen ez, ugyan úgy mint az, hogy embereket méltóságukban sértenek meg ügyintézők, akik a bizottsági döntésekre hivatkoznak.

 • WI2010.05.14 15:12:51

  Ingyenélők. Akkor járjon lakás nekem is! Dolgozz, keress pénzt, vegyél lakást. Cső

 • Baráti Áron2010.05.14 15:21:21

  Több tíezer tisztességesen dolgozó ember kilakoltatása miatt senki egy nyekket se szólt.
  És akkor pont most??
  Jaa, hogy akkor másik kormány volt? Aaaa-ha!
  Ez az egész történet nem arról szól, amiről látszani szeretne!!!!!! Undorító ami mögötte van.

  Ami meg a munkanélküli "kisebbséget" illeti: pont azoknak a gazdaságpolitikája miatt veszítették el a munkájukat, akik utána óriási pofával,
  a mások kontójára
  úgy tesznek mintha ők lennének a segítőangyalok!
  Ordító hányingerem lesz ezektől

 • angyalgyártó2010.05.14 16:13:12

  @Füles Csiga: Milyen munkát? Hol találsz te ennyi ingyenélőnek munkát végzettség nélkül? Mert az egy dolog hogy OV elintézi a Kánaánt meg még annál is jobbat de ha a multikat kiűzzük (mert köztudott, hogy "Magyarország a magyaroké")hol a halálban lesz munkahely, meg fellendülő magyar gazdaság.

 • nab2010.05.14 16:14:08

  Üdv a kapitalizmusban.

 • Füles Csiga2010.05.14 16:29:44

  Nem tudom, hogy milyen csoporthoz sorolsz, de nem áll szándékomban vasvillával kergetni a multikat. :)

 • icus522010.05.14 17:33:05

  lopezzel értek egyet!! próbáljatok velük egy házban lakni! majd akkor teljes mértékben meg változik a véleményetek!! gettót kellene létre hozni a számukra!tisztelet a kivételnek, mert bizony van sok rendes, dolgos cigány ember

 • Munkáspárt 20062010.05.16 16:45:04

  muratitaiwan: idézlek:"mindenkinek megvan a joga és a lehetősége jobb jövöt teremteni maganak"

  - Szerinted Magyarország a lehetőségek országa, ahol mindenki tehetsége szerint boldogul?

 • Munkáspárt 20062010.05.16 16:48:16

  Amúgy ezen fiatalok jó része Munkáspárt 2006 és Zöld Baloldal szimpatizáns. Van köztük Fiatal Baloldali Uniós (MMP2006 ifiszervezet), akit elvittek.[link]