Márk
14 °C
17 °C

Bevezetik az adókat, hogy kivezethessék őket

2012. 04. 24. 09:29

Orbán nem szereti, ha valaki reformoknak hívja a megszorításokat, a kivezetett adónál pedig csak a ki nem vezetett a rosszabb. A Riszpekt Ház a 600 milliárdos megszorítás frontvonalában.

Kövessen minket a Facebookon is!

Görög csodák

Káprázatos helyszínek, magával ragadó hangulat. 11 900 Ft / fő / 7 éjtől

Tavasz Izraelben

Amikor a sivatag is virágba borul. 255 000 Ft / fő / 6 éjtől

Hozzászólások (31)

 • Tűzőgép2012.04.24 10:26:17

  szégyen...egyszeri nagy arányú adócsökkentés...választási ígéretek, mézesmadzag...elfogyott :(

 • Tűzőgép2012.04.24 10:31:36

  miért olyan nagy baj az, ha a tehetősebbek egy kicsit jobban járulnak hozzá az államkassza bevételhez, a differenciált adózással még korábban sosem volt baj, én is az átlag felett keresek, mégsem zavarna, ha többet kellene adóznom a bizonyítottan szegényebbek javára. Magyarország, magyarok, mi annak az oka, hogy nem fogunk össze, nem valami ellen, valamiért, egymásért, egy szép, szebb jövőért. Naivság mi?

 • Sultan2012.04.24 10:37:07

  Ez tetszett, főleg az "Uborkás" rész:)

 • mrzigi2012.04.24 10:37:56

  Nem-e kellene már végre bevezetni, hogy amely párt nem a választási ígéreteit hajtja végre, az VÁLASZTÁSI CSALÁST követ el, és mint ilyen csalót azonnal feloszlatni és új választást legyen kötelező kiírni ??
  Nem-e kellene végre a Jobbik által javasoltan feltárni a teljes ügynöklistákat, elzavarni a lengyelekhez hasonlóan a közéletből az összes mocskos komcsit, meg megvonni a luxusnyugdíjaikat?
  Nem-e kellene végre elszámoltatni az utóbbi 60-70 év minden vezetőjét ?
  Nem-e kellene minden képviselőnek és családjának(!!!) KÖTELEZŐ VAGYONOSODÁSI VIZSGÁLAT ÉVENTE ?
  Nem-e kellene a tisztességtelenül szerzett vagyonaikat elkobozni ?
  Nem-e kellene eztán már minden hülyeadót feleslegesség miatt törölni ?
  Nem-e ?

 • innovation2012.04.24 10:49:32

  Rogán, de egy arrogáns fasz volt. :/

 • Mindfield2012.04.24 10:53:31

  "miért olyan nagy baj az, ha a tehetősebbek egy kicsit jobban járulnak hozzá az államkassza bevételhez,"

  Iggen, ezt tudjuk, hogy nem olyan egyszerű. Először is definiáljuk ki számít "gazdagnak". Mondjuk legyen az aki nem az utcán él. Elvégre aki az utcán él az tényleg szegény, a többi pedig gazdag. Innen nézve teljességgel rendben van, hogy a lakhelyjel rendelkező lakosságot szétadóztatják.

 • Ovecskin2012.04.24 11:05:23

  pinadó

 • kivulallo2012.04.24 11:16:25

  Arrogáns paraszt mind egy szálig. Rogán, Kövér, Matolcsy, dilettáns barmok. Sajnos visszaélnek a 2/3-dal, de most ők vannak hatalmon. Persze amiért ellenzékben szipogtak, azt most mind bevezetik. A saját szájukba szarnak. Mindenhol a saját emberük van, persze együtt bandáztak a koleszben. Most megjutalmazzák egymást. Viktornak semmi nem gáz, még ha korábban máshogy látott ezt-azt, van bőr a képén!Egyben egyetértek az ellenzékkel: oxigénadót:-), de komolyan: a társadalom vállal áldozatokat, csak lássuk, hogy MIÉRT?!?!Amúgy meg be kell vezetni, hogy ezek a gyökerek teljesítményarányos fizetést kapjanak. MAjd akkor belehúznak a politizálásba...

 • csak egy néző2012.04.24 11:22:21

  Ennél a baromarcú,sötét bunkó,senkiházi,nyikhaj Kövérnél mocskosabb,demokrata"ember" nem nagyon van.Ezt a disznók között csak akkor lehetne megkülönböztetni,ha lenne rajta kalap.(elnézést a röfiktől)

 • theof2012.04.24 11:25:00

  Nem értem miért szidják a fideszt hiszen csak a gazdagokat meg a pénzeseket adóztatja. Mi a haverokkal csak akkor telefonálunk ha a lopott simen van még egység, a sárga csekkadó meg igazán csak azokat pénzel teli szemeteket sújtja akik rezsit fizetnek, meg nem kellett még eladniuk a villanyórát. Amíg a lopást a segélyt meg a nyugdíjat nem adóztatják addig minden rendben megy, de ha meg is adóztatják max kimegyünk Kanadába.

 • bekaphattyuk2012.04.24 11:25:43

  "miért olyan nagy baj az, ha a tehetősebbek egy kicsit jobban járulnak hozzá az államkassza bevételhez,"

  Aki többet keres az többel járul hozzá közöshöz. :) Egyszerű példával:100.000e 16%-a kevesebb mint 150.000e 16%-a.
  Tehát Te arra gondolsz, hogy a tehetősebbek vállaljanak aránytalanul többet.
  Ez nem motiválja az embereket arra, hogy bizonyos szint felett teljesítsenek. Másrészt tényleg nehéz meghúzni a vonalat.
  Legyen csak egyenlőség. Aki többet keres, az többet is adózik arányosan.
  Sok adókulcs helyett inkább a korrupció letörésére kellene valami kommandót kialakítani, a politikai bűnözést a btk-bán meghatározott büntetési idő ötszörösével sújtani. Nem kiengedni milliárdok ellopása után 5 év múlva, hanem életfogytiglan, hiszen ezek az emberek az össze többi állampolgár életéből vesznek el. Fizessenek hát a sajátjukkal.

 • sanyix2012.04.24 11:40:56

  @mrzigi: de be kéne vezetni, csak hogy erről olyanok döntenek akik éppen elkövetik a csalást, így nem is fogják bevezetni, hogy önmagukat szopassák.

 • zobor2012.04.24 11:52:27

  bekaphattyuk: amit írsz az rendben is volna (már ami a tehetősebbek adóztatását illeti), de nem árt elfelejteni azon aprócska tényt, hogy az egész "kiigazításra" és az eszetlen adóztatásra részben az egykulcsos (ami ugye kettő) adózásra való áttérés miatt van szükség (merthogy ugye évi szinten 500 milliárd Ft mínuszt jelent a költségvetésnek). És amit a tehetősebbeknek odaadtak, azt most egyaránt mindenkitől veszik el. Talán ebben van némi igazságtalanság. Másrészt Magyarország pont nem az a hely, ahol a kemény, becsületes, megfeszített munka arányában osztják a magasabb fizetéseket (tisztelet a kivételnek)... A világ más, gondolatiságban előrehaladottabb vidékein elfogadják azt az egyszerű tézist, hogy a tehetősebbeknek "illik" valamivel többet visszajuttatni a társadalom felé, ezt nevezhetjük társadalmi felelősségvállalásnak is. (A gazdag attól ugyanúgy gazdag marad, ha egy kicsit többet is adózik!) Azt meg végképp ne felejtsük el, hogy a gazdaság motorja nem a politikus, mérnök, jogász, közgazdász, stb. , a munkát el is kell valakinek végeznie, márpedig a szakmunkás fizetések kritikán aluliak... És hagyjuk azt a demagógiát hogy egy jó mérnök többet dolgozik, hasznosabb a társadalomnak mint egy jó szakmunkás (mondjuk villanyszerelő akár), ezért arányaiban ennyivel több fizetést érdemel, mint amit a statisztikák mutatnak...

 • Kínai cuccok tesztje2012.04.24 11:52:48

  Sosem a "szegények" tolják az ország szekerét, hanem a "gazdagok" akik vitték már valamire és kamatoztatják a tudásukat a ország számára is. Ha ettől a rétegtől elveszik azt a pénzt amit be tudnának forgatni a gazdaságba és odaadják a "szegényeknek" akik csak fogyasztanak akkor sosem jutunk egyről a kettőre. Nem hitelekből kéne élni és azon sápítozni hogy kevés a pénz hanem az igényeket kellene a pénzhez igazítani.

 • Idefyt2012.04.24 11:56:25

  Elég volt a politkia és gazdasági ámokfutásból!

  Elegünk van a haug, tolvaj, korrupt politikusokból!

  Az elmúlt 22 éve politkusasi mind bizonyították alkalmatlanságukat az ország vezetésére.

  A jelenlegi kormány a "radikális adócsökkentés" kormányaként aposztrofálta magát...

  Össze tudjuk számolni, hány új adót vezettek be, hány adót emeltek az elmőlt 2 évben????
  És most jön a feketeleves, újabb 600 milliárdos sarc...

  Nincs már rajtunk több bőr, amit le lehet nyúzni, már csak a csupasz, véres hús van!

  Elég volt abból, hogy mi fizessük meg a politikai és gazdasági dilettantizmust!

  Elég volt abból, hogy mi tömjük tele a hazug tolvaj, korrupt politikusok és haveri köreinke zsebét (Lásd Simicska és a Közgép)!!!!

  Ha egyetértesz, csatlakozz hozzánk a facebookon.

 • Dr. Adofizeto2012.04.24 12:14:45

  Ahhoz képest, hogy Kövér elvtárs szerint alapvető hiba volt a "tollforgató terroristáknak" azt gondolni, hogy Schmitten keresztül, annak megbuktatásával lehet a jobboldali kormánynak ártani, kishíjján agyvérzést kapott, amikor mondta, olyan ideg volt! :))))

 • kewcheg2012.04.24 12:15:59

  Szerintem is helyes dolog a közteherviselés.Ami így néz ki helyesen:nincs korengedményes nyugdíj, nincs rokinyugdíj,csak annak akinek az országos hatáskörű központi szerv -testülete- megállapítja.Nincs napi 8ezer a bv.-ben csücsülőkre, de van helyette napi minimálkalória,amiből nem képes gyúrni,de az életét fenntartja.Bűncselekménnyel okozott összes kárt megtéríteni, beleértve a rendőrség,többi szerv munkáját.Ha nincs más, a testével fizet (pl. odaadja az egyik veséjét) A nav ne csak sóhivatal legyen, hanem gyűjtse is be a jogalap nélküli gazdagodó vagyonát.Amikor valami ilyesmi látszik körvonalazódni, ott fog kezdődni a közteherviselés....

 • HighTroller2012.04.24 12:33:01

  Hát ez a molnár kiafaszom inkább kussoljon. Nem, nincs helyük, úgy általában a határon belül. Illetve de, 100 méterrel a föld alatt egy betonkockába ágyazva.

 • rockseiaXLL2012.04.24 12:59:14

  Na ha a rogány tényleg olvassa a windexet, akkor ezt csak neked antikám: fordulj fel te rohadék senkiházi nemzetnyomorító kisköcsög az összes buzi haveroddal egyetemben!

 • rockseiaXLL2012.04.24 13:01:20

  Matolcsitól kérdi az énektanárnéni még iskolás korában:
  - Gyurcikám, melyik a kedvenc hangmagasságod?
  - A dó.

 • Apophis2012.04.24 13:15:13

  Az a baj, hogy most mindenki mindent mond. Hogy ez így nem jó és úgy nem jó. Tessék már mondani valakinek valamit, ami mindenkinek jó!!! Akkor nem kell senkire sem mutogatni. A korrupció megakadályozásához egy normális adórendszer, elfogadható keresetek, normális megélhetésre és környezetre lenne szükség. Amíg ezek a feltételek (és ezen körülményei) nem teljesülnek, lesz pótadó, lesz korrupció, lesz zsidózás, lesz cigányozás és a többi.....Mindig lesz kire fogni, hogy "Ő a hibás minden bajunkért". Persze ehhez össze kellene fogni, de a magyarra ez nem jellemző. Sajnos. Ígérgetésből pedig tele a padlás.(ha még van egyáltalán olyan ház, ahol van padlás és nem vitte el a bank)
  Van valakinek egy (vagy akár több) mentő ötlete, hogy mit kellene itt csinálni?

 • Legelő Őse2012.04.24 14:06:07

  L adó Ki adó most a szívem... PÁR FORINTÉRT MEGVEHETIK!!

 • PonDrow2012.04.24 14:13:59

  Az államadósság/államháztartási hiány csökkentésének három lehetséges útja van.
  1, kiadásokat csökkenteni
  2, bevételeket növelni
  3, hatékonyságot ÉRDEMBEN növelni

  A mindenkori magyar politika csak az egyes és kettes pontot meri meglépni. A hatékonyság növelést soha. Mert akkor rendszerszinten kéne újragondolni (és az sok idő, meg fájdalmas, kényelmetlen), hogy most ennyi pénzünk van, de ezt a feladatot szeretnénk megcsinálni. Mit kell ehhez változtatni?

  Pl.: Nem kerületenként egy járást szervezni Budapesten. Stb.

 • admiss2012.04.24 14:18:30

  "a kivezett adónál egy rosszabb van, a ki nem vezetett adó"
  erre meg vezetik befele az újabbakat
  Ez több, mint röhely

 • ColT2012.04.24 14:19:37

  Vaze, ezek még nem szoktak hozzá, hogy az ésszerűsítés=leépítés, reform=leépítés...

  Vagy ezek tényleg azt hiszik, hogy ez a reform?
  Végünk van! :S

 • nanemondd2012.04.24 14:29:43

  Emberz,

  kerlek, kerlek ertsetek meg, hogy az egykulcsos adoval is tobbet fizet aki tobbet keres. 100e utan 16e 300e utan 48e. Melyik a tobb?????
  Ne doljetek mar be a sok demagog szovegnek, h "persze , mert a gazdagok igy meg ugy"
  Gondoljatok vegig.
  Ha pedig a jobban keresoket ultetik a szoporollerre azzal, h sokkal tobb munkaert sokkal tobbet adozik (magasabb kulcs) es igy aranytalanul tobb adot fizet, akkor ezek az emberek
  1, basznak majd tobbet, jobban dolgozni (ugye ez nem tesz jot az orszagnak, munkanelkuli segelyre is kevesebb jut majd)
  2, egyszeruen lelepnek az orszagbol egy ido utan. (a tobbseg aki ilyen penzt keres, tud maganak melot szerezni kulfoldon is, nem mindenki politikuskent kapja az atlagon feluli fizetest, sokan legtobben versenyszferaban termelik meg, igy nem lenne problema lelepni)
  Itt pedig marad a nyugdijas, a rokkantnyugdijas, a diak, a munkanelkuli, az ilyen olyan segelyes es az , akinek nincs eselye kulfodre menni. Raadasul par even belul kivonulnak a munkaeropiacrol a Ratko korszak gyermekei, ami katasztrofalis hatassal lesz. Meg kevesebb allami bevetel es meg tobb kiadas!!!!

  Mindket ut ahhoz vezet, h kevesebb bevetele lesz orszagnak.
  Sok mindennel meg lehet talalni a Fideszt, de az egykulcsos ado pont egy olyan dolog, amit jol csinaltak.

 • Orbán a magyar nép ópiuma!2012.04.24 14:54:16

  Az egykulcsos adó szar.

  Aki 100ezret keres, fizessen 16 ezret, aki 200ezret keres, ne 32-t fizessen, hanem legalább 40-et. Így is marad neki 160, nem pedig csak 82!

 • Lurian2012.04.24 15:41:22

  Valaki írta, hogy arányaiban ne fizessen többet aki többet keres, mert akkor az emberek nem lesznek motiválva, hogy jobban teljesítsenek. Ezzel a kijelentéssel viszont nagyjából azt állítjuk, hogy aki sokat keres, az azért keres sokat, mert rettenet jól dolgozik, mindenki más pedig azért nem, mert a munkája minősége nem ér sz@rt sem. Tehát az ügyes pedagógus igenis kereshet 300-at, ahogy az ügyes árokásó is. Tévedés azt gondolni, hogy mindenkinek ugyanannyi az esélye jól keresni...

 • patkányméreg2012.04.24 17:10:08

  Lurian +1

  Aki többet keres, az nem jobban, vagy többet dolgozik, hanem csak magasabb a fizetése, jobb állása van.

  Én fele annyit sem dolgozom most ahhoz képest, mint amikor harmad ennyit kerestem. Ez nem azt jelenti, hogy adózni szeretnék, csak mondom.. ne magyarázzunk faszságokat bele.

 • pizzaboy2012.04.24 19:08:17

  @mrzigi: de be kéne vezetni minden ilyen dolgot. Nyújtsunk be egy törvényjavaslatot, HÁTHA elfogadja a parlament, és beiktatja...

 • mallamut2012.04.24 19:25:22

  jóó!!


  [link]