János, Pál
17 °C
32 °C

Videó

A román vezetés elsüllyesztette az erdélyi kis falut. De most, közel 30 év után Bözödújfalu újra a felszínre került. Beszéltünk az elkergetett lakosokkal, és megnéztük, mi maradt a faluból.

nemrég

Budapest egyik legjobb színfoltja lett a Szabadság-híd, miután civil kezdeményezésből a főváros elzárta az autók elől. Emberek a folyónál, piknik, tánc, jókedv. Ilyen is lehet Budapest?

 • nagy süllyedés egy év alatt

Ennyire suttyó még soha nem volt a parlament

Az országgyűlés elmúlt egy éve teljes csőd: lejáratásból, hazugságból és összeesküvés-elméletekből állt az egész év. Végigvettük, hogyan jutottunk erre a mélypontra.

emberek

Esterházy Péternek új könyve jelent meg, a főszereplő Hasnyálka, aki most az író mindennapi életének része. Terápia-e az írás, megszemélyesíthető téma-e a rák? Exkluzív interjú.

Fekete György, az alkotmányba írt akadémia vezetője szerint ne legyen művészi szabadság állami múzeumban, készítsenek egyházbarát műveket.

bakancslista

A szabályok egyszerűek: 100 kilométer, gyalog, 24 óra alatt. Nekifutottunk a Kinizsi Százasnak, a hírhedt teljesítménytúrának. 50 kilométer után nincs a lábnak olyan pontja, ami ne fájna, de az éjszaka a legkeményebb.

HŐSÉG

Fröccs helyett forró teával és forró levessel küzdöttünk a hőség ellen. Már majdnem feladtuk, de végül rátaláltunk a működő megoldásra.

Szélvédőn grillezett burgonya, műszerfalon sült pizza, és bacon-tükörtojás is szerepelt a hőségmenün: kipróbáltuk, mit süt meg az autónk.

BEST OF

Nemcsak a rendőrök, mi is elcsíptük az elárasztott pesti rakpartokon korlátok és KRESZ-táblák között szlalomozó boardos srácokat.

Indafilm

 • kisjátékfilm

Etetés

Jakab, a vándorhorgász megpillant egy gyöngyházfényű selyembugyit, amit mindenképpen meg akar szerezni. Paloma, a táncosnő a bugyin kívül csak egy rövid kabátot és egy pár ezüst cipőt visel. Ebben a helyzetben minden az etetésen múlik.

 • nagyjátékfilm

A nyomozó

Malkáv Tibor boncmester egyetlen élő hozzátartozója a haldokló anyja. Elvállalja, hogy megöl egy idegent anyja drága műtétjéért. Gigor Attila első filmje zseniális sírhantmű.

A Menjek/Maradjak független, európai „új mobilitás“-ról szóló sorozatának második epizódja.

 • 2012. február 2., 22:49

  A magyar medve szerint rövid lesz a tél

  Az állatkerti medve nem ijedt meg a saját árnyékától, és nem menekült vissza a barlangjába. Ezek szerint ha kemény is lesz a tél, legalább nem lesz hosszú.
 • 2012. február 7., 10:21

  A teve bírja a telet

  Az állatkertben most sem fáznak az állatok, vagy fűtik a helyiségeiket, vagy eleve bírják: a kétpúpú teve ismeri a havat, a szibériai tigris röhög a mínusz 15-ön.
 • 2012. február 6., 11:10

  2 percet nyert a zöldhullámmal a Combino

  Hétfőtől átállították a Nagykörút jelzőlámpáit, míg a villamos gyorsabb, a belbudai térségben a dugó nagyobb lett. Teszt: taxi vs Combino.
 • 2012. február 6., 07:35

  Fel kell ébrednünk a rózsaszín ködből

  Vasárnap éjjel repült el a Malév utolsó gépe Ferihegyről, a dolgozók egyenruhában vettek búcsút.
 • 2012. február 5., 16:58

  Ha játékfilmet csinálnék, éheznék

  A Filmművészeti frissen végzett rendezőit még a régi támogatási rendre oktatták. Új utakat kell keresniük, de nincs kétségbeesés.
 • 2012. február 5., 08:05

  Sugárhajtású robotok Budapest alatt

  A főváros csatornahálózata olyan hosszú, hogy kiegyenesítve elérne az Északi-sarkig. Megnéztük, hogy mi folyik odalent és hogy milyen speciális robotokat küldenek harcba, ha túlcsordul a szar.
 • 2012. február 4., 18:49

  Fuss, Bianka, fuss! És lelőtték az apukáját.

  A cigánygyilkosságokról szóló kisfilmjét Fabricus Gábor először a film amatőr szereplőinek mutatta meg Alsószentmártonban. Tudják, hogy itt pár csak azért öltek meg embereket, mert cigányok?
 • 2012. február 3., 13:15

  Pecsétet és emailcímet adnak

  A légitársaság sorszámot osztott a ferihegyi várakozóknak, aki bejutott, az kapott egy pecsétet a papírjára, meg írhat a panasz@malev.hu címre. Ha sürgősen utazni akar, többszézezerért vehet jegyet.
 • 2012. február 2., 19:37

  Képzeld el, hogy beállítok Vajnához a Sátántangóval

  Tarr Sándor pesszimista, Hajdu Szabolcs kiutat keres, hogy ne a politika mondja meg, mit filmezhet. Megkezdődött a 43. Magyar Filmszemle.
 • 2012. február 2., 02:00

  Mocskos zsidók, mocskos nácik!

  Az Új Színház előtt Dörner György ellen tüntető antifasiszták közé szélsőjobboldali ellentüntetők keveredtek. Zsidót és nácit felváltva küldtek haza.
 • 2012. február 1., 11:54

  A Greenpeace behatolt a román környezetvédelmi minisztériumba

  A környezetvédők Borbély László román környezetvédelmi miniszter irodájában demonstráltak a cianidos technológiát alkalmazó aranybánya ellen.
 • 2012. február 1., 09:38

  Murphy itt járt

  Härtlein Károly a BME-n idén is kísérletekkel népszerűsítette a fizikát. Az egyik nem sikerült, de így is teljesen új show-t láthattunk.
 • 2012. január 31., 19:18

  Schobert Norbi: Már a B oldalt játszom

  Esztergályos Cecíliát imádják a szépkorúak, Sarka Kata büszke a férjére, Mesterházy Attila pedig kampányol. A Schmuck Andor vezette Tisztelet Társasága közéleti szereplőket díjazott.
 • 2012. január 31., 15:41

  Ha bármelyikük megsérül, oda az olimpia

  Lemondtak a fedettpályás atlétikai bajnokságok megrendezéséről, mert balesetveszélyes az egyetlen, sátorban felállított pálya.
 • 2012. január 31., 01:07

  Malacot, savállót és húsz deka drótot is hoznak

  Egymásnak adják a kilincset az újrahasznosító ipar legelszántabb katonái a belvárosi MÉH-telepen.
 • 2012. január 30., 10:12

  Csodálatos a demokrácia, de mégjobb a négercsók

  120 perc önkéntes koplalás a Parlamentből kitiltott Index szerkesztőségében.
 • 2012. január 29., 18:25

  Folytatódnak az LMP utcai akciói

  A Lehet Más a Politika kétnapos kongresszusán Jávor Benedeket választotta meg frakcióvezetővé a távozó Schiffer András helyére. A párt folytatja a Parlamenten kívüli demonstrációit és nem tervez szövetséget egyik ellenzéki párttal sem.
 • 2012. január 28., 13:03

  Két baba bánta, de sikerült a rekord

  A Semmelweis Egészségügyi Szakiskola diákjai megdöntötték a folyamatos újraélesztés hazai rekordját, 55 órán keresztül alkalmaztak mellkaskompressziót és befúvást ambubabákon.
 • 2012. január 26., 13:12

  Ez nagyon gejl tud lenni

  Kellemesen csalódott, aki szellemileg óriási különbséget várt maga és a volt miniszterelnök között. Tyson domborodó háttal kakil, az emberek menekülnének Borsodból, Gyurcsány viszont beköltözik.
 • 2012. január 25., 18:54

  Tényleg intelligens a mosópor?

  Négy mosóport vizsgáltunk: először laborban, majd éles helyzetben, fű-, bor-, zsír-, és csokifolt ellen is bevetettük őket. Teszkós a háromdés ellen - indokolt a négyszeres árkülönbség?
 • 2012. január 25., 15:29

  Újraélesztés közben buliznak a diákok

  Legalábbis amíg ki nem készülnek az 55 órás rekordkísérlet közben. Az újraélesztés fontosságára akarják felhívni a figyelmet.
 • 2012. január 25., 15:24

  Megalakult a Schmitt-vizsgálóbizottság

  Tóth Miklós dékán sajtótájékoztatója a Semmelweis Egyetemen.
  • 18+
  2012. január 25., 10:35

  Éles lőszerrel szoktak minket ölni

  Ma egy éve kezdődött a felkelés Egyiptomban, ami megbuktatta Mubarakot. A hadsereg tovább gyilkolja a fiatalokat, akik új forradalomra készülnek. Helyszíni riport.
 • 2012. január 24., 15:09

  Egy fiú, öt lány, egy lakás: Flatlab

  Egyszerre szabász és kalaposműhely, ruhaüzlet és grafikai stúdió a belvárosi lakás.
 • 2012. január 24., 15:03

  Megnéztük SP pályázati nyereményét

  Éder Krisztián a Széchenyi Terv keretei közt építhet saját kreatív műhelyt, ahol fotózhat és zenélhet is. Jakuzzi biztosan nem lesz benne.
 • 2012. január 23., 16:17

  Meg lehetett volna menteni az egyik áldozat életét

  Ami délután még mennyország volt, reggelre pokollá változott. Az etiópiai támadás túlélőinek sajtótájékoztatója.
 • 2012. január 23., 00:00

  Nem tudjuk, mit éreznek, mit gondolnak Nem tudjuk, mit éreznek, mit gondolnak

  Albert és Gyula születésük óta siketvakok. Nevelőik mindent megtesznek azért, hogy legalább valamennyire megismerhessék ezt a világot. Siketvakokról szóló sorozatunk befejező része.
 • 2012. január 22., 21:53

  Adj, király, frekvenciát!

  Drága Bolgár úr, Queen-átirat és tízezres tüntetés a Klubrádió megszűnése ellen.
 • 2012. január 22., 00:00

  Szervusztok, doktorok!

  Schmitt Pál "Diploma(f)osztóján" mintegy 500 ember követelte az államfő távozását. Szerintük vagy ő, vagy az oknyomozó újságírás bukik meg.
 • 2012. január 21., 23:01

  Nem maradt egyedül a kormány

  Bayer Zsolt szerint a szeretet mindig erősebb lesz, mint a gyűlölet. Százezren álltak ki a kormányért a Békemenet Magyarországért tüntetésen.