Drogos utalást tett a miniszterelnök az Index 10. születésnapján

2009.05.25. 12:34 Módosítva: 2009.05.25. 12:48

Ellenkulturális jó napot minden kedves felhasználónak, az idő remek, az Index tízéves lett, Bajnai miniszterelnök pedig megdöbbentő ajándékot küldött a szerkesztőségnek. Péntek délután futott be a küldönc a tárggyal, amiről először képtelenek voltunk megállapítani, hogy micsoda.

Egy másik lapnál dolgozó, és véletlenül éppen a székházunkban tartózkodó, rosszarcú és bizonytalan tekintetű kolléga azonban hülyén vihogva felvilágosított minket, hogy ez bizony egy emberes méretű vízipipa. Szent Szekeres Imre és Szűz Gurmai Zita! Egy drogfogyasztó eszköz. Egy, egy, egy – egy szimbólum!

Na jó, az alapján, amit azóta elolvastunk a neten a tárgyról, egyes arabok gyümölccsel kevert dohánymixet is szipákolnak vele, na de a vízipipa mégis olyasmi, mint a hosszú cigipapír. Elmúlt tíz évünk egyik megfejthetetlen talánya egyébként, hogy a külvilág visszatérően azon viccelget, mintha az Index cikkeit gyanús füstfelhők árnyékában írnánk. Rosszul esik, hogy egy olyan ember, aki a Wallis cégvezetőjeként egy időben tulajdonosi jogokat is gyakorolt az Index fölött, ennyire félreismert minket.

Bajnai Gordon egyébként egy kézírásos üzenetet is csatolt az ajándékhoz. A fiatalos miniszterelnök a legprofibb álfiatalokat is megszégyenítve úgy írt, mint egy igazi! 14! éves! kommentelő!: csupa! felkiáltójellel! Az igen fiatalos ajándékról nem is beszélve. Szóval kedves meg minden, de a választása érthetetlen. A plasztikusabb bemutatás kedvéért egyébként le szerettem volna fényképezni a vízipipát, de kiderült, hogy Sz., I. és K. kollégák reggel kölcsönkérték, aztán elvesztették valahol az épületben, most folyik a keresés, csak mindig meg kell állni röhögni, amint megtaláljuk, csatoljuk a fényképet is, addig is itt van Bajnai! Gordon! kézírása!

bajnai