Kiegészítés a Felvételi tájékoztatóhoz

2006.01.18. 10:40
Megjelent, és az Indexen is olvasható a Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2006 hivatalos kiegészítése. A lista százhúsz olyan alapszakot és huszonnégy diplomás kiegészítő képzsét sorol fel, amely nem szerepel a december közepén megjelent felvételi kiadványban. Érdemes átböngészni.

Az Oktatási Minisztérium minden év januárjában közzéteszi a december közepén boltokba került Felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítését. Ebben olyan képzések kapnak helyet, amelyeket a könyv formában megjelenő kiadvány nyomdába kerülésééig nem akkreditáltak.

A listán százhúsz új alapképzés és felsőfokú szakképzés található, valamint huszonnégy, már diplomával rendelkezőknek való kiegészítő képzés. A jelentkezési lapok kitöltésénél együtt kell figyelembe venni a listát és a felvételi tájékoztatót.

A kiegészítés olyan tájékoztató adatokat, módosításokat is tartalamaz, amelyek a felvételi tájékoztató könyvből kimaradtak. Nyomdatechnikai okokból például nem szerepel a felvételi tájékoztató 46. oldalán a következő két mondat: „Az összpontszámot a hozott, szerzett és a többletpontok összegzésével vagy a szerzett pontok kétszerezésével és a többletpontok hozzáadásával határozzák meg a felsőoktatási intézmények. A két számítási mód közül automatikusan a kedvezőbbet kell alkalmazni.”

Február 5-ig az oktatási miniszter az akkreditálás alatt lévő szakok indításáról még egy közleményt tesz közzé.

A Felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése letölthető Microsoft Word (.doc) és Acrobat Reader (.pdf) formátumban.