Áradások zavarják a brit karácsonyt

2012.12.24. 10:12

Számos brit család karácsonyi terveit tette tönkre az, hogy napok alatt több mint tíz centiméternyi eső hullott az országban. Az áradások miatt több száz embert ki kellett telepíteni, és sok helyen megbénult a forgalom - írja a Telegraph.

Sokan nem tudnak ma sem eljutni a barátaikhoz vagy a családjukhoz, mivel a heves esőzés miatt nem tanácsos autóba ülni. De a vonaton utazóknak sincs könnyebb dolguk: a vasúti forgalomban több helyen vannak jelentős zavarok, egy fővonalat pedig elmosott az ár.

Több százan karácsonyoznak menedékhelyeken vagy a barátaiknál, miután majdnem egyméteres víz öntött el több lakónegyedet. Az áradás délnyugaton a legsúlyosabb, ahol több mint száz riasztást adtak ki, de nem kímélik az esőzések Skóciát, Walest és Anglia egyéb részeit sem.

A rossz időjárás az elmúlt napokban is sok embert veszélyeztetett: vasárnap egy ember meghalt, miután az esőben karambolozott az autópályán. Egy másik esetben rendőrségi helikopter talált meg egy nőt, aki egy fába kapaszkodott, miután az autóját elmosta az ár, Wales déli részén pedig az utolsó pillanatban sikerült kimenteni egy nőt a kocsijából, mielőtt elsodorta volna a víz.