Hó már nem, csak eső lesz karácsonykor

2012.12.23. 16:12

Havazás már nem várható karácsonykor, inkább esőre, helyenként ónos esőre kell számítani. A következő napokban melegszik az idő, néhol még a leghidegebb órákban sem lesz plusz 8 foknál kevesebb, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi országos előrejelzéséből.

Hétfőn, december 24-én a Dunántúlon többnyire napos, másutt változóan felhős lesz az ég. Az Északi-középhegység térségében lehet erősen felhős az ég, itt eleinte még előfordulhat eső, ónos eső, fagyott eső is. A Dél-Dunántúlon időnként megerősödhet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb nappali hőmérséklet északon és keleten 0, plusz 5, másutt plusz 6, plusz 10 fok között alakul.

Kedden, karácsony első napján a Dunántúlon és a Dél-Alföldön várható néhány órás napsütés, az ország északkeleti negyedében ugyanakkor erősen felhős, párás, foltokban ködös időre van kilátás, néhol szitálással. A délnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá is fokozódhat. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 7 fok között várható, a maximumok plusz 4 és plusz 16 Celsius-fok között alakulhatnak.

Szerdán, karácsony második napján az Alföld kivételével több helyen várható eső, zápor. A szél helyenként megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 3 és plusz 8 fok között várható, míg a nappali csúcsértékek általában plusz 5 és plusz 10 fok között, délen plusz 11 és 13 fok körül alakulhatnak.

Csütörtökön az ország jelentős részén néhány órás napsütés ígérkezik. Délelőtt a Tiszántúlon, estétől nyugaton lehet eső, zápor. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke csütörtökön és pénteken is mínusz 1 és plusz 4 fok között várható, a maximumhőmérséklet csütörtökön plusz 4 és plusz 10, pénteken plusz 4 és plusz 9 fok között alakulhat.

Szombaton többnyire gyengén felhős, napos időre van kilátás, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok közötti értékekre lehet számítani, a nappali csúcshőmérséklet plusz 3 és plusz 8 fok között várható. Vasárnap is lehet helyenként kisebb eső, zápor. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 5 és plusz 10 fok között alakul, olvasható az előrejelzésben.