Idén senki nem sérült meg karácsonyfatűzben

2012.12.25. 11:53 Módosítva: 2012.12.25. 11:53

A fővárosi katasztrófavédőknek mintegy kéttucatszor kellett kivonulniuk közúti balesetekhez és lakástüzekhez, illetve szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt 24-én - tájékoztatott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedd délelőtt.

Kisdi Máté a jelentősebb esetek között említette, hogy Dunakeszin szenteste egy családi ház melletti 90 négyzetméteres melléképület égett ki, a főváros XIII. kerületében egy lakás konyhája gyulladt ki, míg egy belvárosi társasházhoz a lépcsőházban keletkezett füst miatt riasztották a tűzoltókat. Egyik esetben sem sérült meg senki.

Két lakáshoz szén-monoxid-jelzés miatt kellett kivonulniuk, de senki nem szenvedett mérgezést - mondta a szóvivő.

Az I. kerületben egy közlekedési balesetben egy személyutó a villamossínekre sodródott, a járművet a tűzoltók vontatták le - tette hozzá.

Kisdi Máté elmondta, hogy az ünnepek alatt 240 tűzoltó 70 járművel áll készültségben a fővárosban, hogy Budapesten és vonulási körzetében szükség esetén segítséget nyújtsanak.
Megjegyezte, hogy a korábbi években gyakran előforduló karácsonyfatüzek miatt eddig nem érkezett segélykérés, de arra figyelmeztetett, hogy a gyertyákat, a mécseseket és a csillagszórókat körültekintően használják.