2024. június 17. 15:00
Románia 3
Ukrajna 0
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00 ÉLŐ
Belgium 1
Szlovákia 1
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Ki mer tévézni szilveszterkor?

2012.12.31. 15:59 Módosítva: 2012.12.31. 16:03

A szilveszter az év legnagyobb bulija, szerpentin táncol a szélben, konfetti hullik az égből, és pezsgő folyik a csapból is. És persze mindenki talpig flitterben mosolyog az alkoholmámorban úszva, mint megannyi George Clooney, meg Rachel Weisz, amikor még ők nyerik a tombolát is az Oscar afterpartyn.

Vagy inkább a szilveszter az a buli, amiről mindenki azt hiszi, hogy az év legnagyobb csapatása lesz, aztán a konyhában, vagy a vécé előtt azon sustorog pár haverjával, hogy ez olyan kurva lapos, le kéne lépni, tudok egy igazán ütős helyet, ahol tényleg jó lesz a hangulat. De tuti. Aztán hideg, idegesítő részegek mindenütt, és éjfél a négyes-hatos megállójában pár befelesezett jegyellenőr társaságában. Boldog újévet!

A buliban kétségbeesetten tévézők legnagyobb bánatára az idei  szilveszter már a negyedik, amit kénytelenek vagyunk a BudapestTv esztrádműsora nélkül végigszenvedni. Persze a mulatós szintislágerekre önfeledten tapsikoló, csillogó szemű hatvanas nénik fájó hiányát megpróbálhatjuk csillapítani a NótaTv-vel, este tíztől Pertu parti, de azért előtte inkább igyunk némi töményet védiőitalként. A Muszika Tévén pedig éjféltől 3+2 nagykoncert, vagyis a mulatós rock Rolling Stones-sza Áder Jánossal egy időben kezdi hergelni a közönséget.

Aki nem bírja addig, esetleg odakapcsolhat a Duna Tévére, ahol 19:50-től a Csinibabát adják, abban van néhány igazi házibulisláger, ha már nagy a baj. Hajnali fél háromkor ugyanitt a Zuboly koncertjét adják majd az A38-ról, hiphop és népzene, a legjobb aláfestő zene árokbetemető részegen toporgásra. Esetleg ott van még 1:35-től Adele koncertfilmje az HBO2-n, már ha ott tart a buli, hogy mindenki csak az altesti tapasztóst akarja járni. Ha pedig ránk tör a nyolcvanas évek, hát hajnali kettő előtt öt perccel belenézhetünk Tinta Turner egyik nagyon régi szuperkoncertjébe az m1-en.

A dohányzóasztalkára helyezett másnapos bejgli mellé kabarét vegyenek be azok, akik kénytelenek kis társaságban, feszengős beszélgetéssel és ideges trombitálással tölteni a szilvesztert. Az m1-en a köztársasági elnök köszöntője után indul a Retro kabaré, így lesz teljes a Kádár-korszak, főleg ha behűt addig is néhány üveg Kőbányait. A Tv2-n már egy órával korábban kapunk némi nosztalgiát, ott is Retro a buli, csak ott nem a hetvenes- nyolcvanas évek poénjaiból, hanem az utóbbi évek elhasznált vicceiből válogatnak majd. Sas-kabaré és Irigy Hónaljmirigy várható nagy dózisban.

Aki viszont elég merész, az fütyül a szilveszterre, jól bezárja az ablakot és lehúzza a redőnyt, hogy még a petárdazaj se rontsa el az esti mozizást. Ők megnézhetik este héttől a Stroy4-en a Chicago című musicalt, negyed kilenctől a Comedy Centralon a  Shop show-t Néma Bobbal, esetleg kilenctől az Ocean's Elevent George Clooney-val a Vaisat6-on. Az AXN pedig 22:45-től pedig leadja Tarantino legjobb filmjét, a Kutyaszorítóbant Harvey Keitellel, Steve Buscemivel és több liternyi művérrel.

És ne felejtsük el, hogy Áder János után rögtön kezdődik az HBO-n a meglepetésfilm, amit eddig még soha, még fizetős adókon sem, legfeljebb a torrenten láthattunk. Boldog újévet, azt!