no

Ne érdekelje a naptár, szombat van és karácsony

2012.12.24. 08:42

Az év végén szokás szerint nagy a kavarodás a naptárban. Ma például december 24., hétfő volna, amiből az első állítás még igaz is, a második viszont már csak részben az. Karácsony miatt viszont a hétfőből szombat lett, és ez a szombat parkolás szempontjából egészen január 2-ig eltart.

Magyarán december 22-től január 1-én üzemzárásig, azaz a gyakorlatban január 2-ig nem kell fizetni a parkolásért Budapesten. Kivételek persze vannak, az I. kerületben a Budai Vár és a Citadella alatti parkoló, a II. kerületben a Szilágyi Erzsébet fasor Pázsit utca és Házmán utca közötti szakasza (Budagyöngye üzletközpont előtti parkoló), a III. kerületben a Flórián üzletközpont melletti parkoló, a XIII. kerületben a Margitszigeten lévő parkoló, a XIV. kerületben az 56-osok tere Hősök tere és Benczúr utca közötti szakasza, ahol a megszokott rend szerint kell fizetni a várakozásért.

A boltok többsége 24-én még nyitva tart, bár a többség már csak délután kettőig, így sietnie kell annak, aki még nem vásárolt be mindent az ünnepekre.

A tömegközlekedésben még különlegesebb rendre számíthat. Az utolsó metrók és hévek negyedöt és fél öt között indulnak, de például a 6-os villamos egész éjjel is jár, bár csak negyedórás követéssel. A 24-i menetrendet itt érheti el.