Óriás mézeskalácsfalu épült Óbudán

2013.12.12. 13:02
Szerkesztőségünktől alig öt perc sétára, a Harrer Pál Általános Iskola első emeletén őrületes mézeskalácsfalu áll. Ötvenhárom épülettel, templommal, szánkóval, kéménybe szorult télapóval, hagyományos cukorszirup, és menő gumicukros, m&m's-es díszítésű házakkal. A falut olyan illat terjengi körül, hogy minden tiszteletünk az általános iskolásoknak amiatt, hogy nem ugranak percenként a falu házai közé hatalmas harapásokkal.

Az emelvényen álló mézeskalácstemplom készítésében részt vevő 1/b-s kisfiú elmélyülten eszeget a csütörtöki nagyszünetben egy maradék mézeskalácsot, miközben elmeséli, hogy édesanyjával két hétig munkálkodott azon, hogy az alkotás tökéletes legyen. Nem ők az egyetlen lelkesek, eddig 53 ház áll a faluban, és még mindig hozzák az újakat a szülők.

„Három éve hirdettük meg először a mézeskalácsház-építő versenyt, ami annyira népszerű lett a szülők körében, hogy ma már nem is annyira a verseny, mint inkább az alkotás vezérli őket. Nagyon lelkesek ők és a gyerekek is” - mondja Balogh Éva, az iskola igazgatója. Minden évfolyamból akadtak alkotók, akik hamarosan visszakapják a házakat, amit talán megesznek, de az is lehet, hogy nem.

Fogalmunk sincs, regisztrálja-e valamilyen fórum a hazai mézeskalácsfalu-rekordokat (talán a sződligeti mézeskalácsfalu az egyik legnagyobb), de azt javasoljuk, hogy adja a dobogó előkelő helyezését a Harrer utcai általános iskolásoknak.