A Pázmány nyerte a Zegyetemek Háborúja 1. fordulóját

2013.11.08. 09:09
Habár sokkal több férfi töltötte ki a keddi műveltségi kérdőívet, a legjobb eredményt mégis egy nő, a Széchenyi István Egyetem Tecája érte el, így ő kapja a fényképezős, navigációs rendszeres, hajvágós, borotvás, termoszos ajándékcsomagot.

 
h i r d e t é s

Tecáról annyit tudunk, hogy a megadott adatai szerint nő, 1962-ben született, és a Széchenyi István Egyetem szimpatizánsa. Teca maximális, tehát tíz pontot ért el a Zegyetemek Harca első fordulójában, a tökéletes válaszokat 30,30 másodperc alatt teljesítette. Nem ő volt az egyetlen, aki minden kérdésre tudta a helyes választ, az összesen a valamivel több mint tízezer játékos közül pontosan 130-an töltötték ki tökéletesen a kvízt. Köztük volt Teca a leggyorsabb.

Ha legörget a cikkben, láthatja az egyéni és intézményi toplistákat is. Ha be van lépve Indapass-szal, és játszott a Zegyetemek Háborúja első fordulójában, akkor saját eredményeit is láthatja kiemelve.

Körülbelül húsz olyan játékos volt, akiket csalásfigyelő algoritmusunk segítségével elkaptunk, és kizártunk a játékból. Eredményeiket nem számítottuk sem az egyéni, sem az egyetemi toplistában.

Katolikus és református győztes

Az egyetemek/főiskolák teljes listáját lentebb láthatja, az átlagpontszámok és az időeredmények viszonyában a két legjobb eredményt két egyházi intézmény érte el. A legjobb a Pázmány Péter Katolikus Egyetem lett, a második a Károli Gáspár Református Egyetem, a harmadik a Miskolci Egyetem. A játékszabályoknak megfelelően csak azoknak az intézményeknek az átlagpontszámát és időeredményét néztük az intézményi toplistához, amelyeknek legalább ötven játékosa volt. Legtöbben egyébként a Budapesti Műszaki Egyetemről töltötték ki a kvízt, közel 1800-an, ám teljesítményük erősen szórt, így a nagy játékos szám nem hozott dobogós eredményt.

A legjobb tehát a Pázmány lett, náluk az átlagos pontszám 5.71 pont, az átlagos időeredmény 81.3 másodperc lett, és összesen 258 játékossal vettek részt a fordulóban.

Adataink szerint valamivel aktívabbak voltak a versenyben az öregdiákok. 4595 öregdiák, 4065 aktív hallgató, és 852 szimpatizáns vett részt az első fordulóban, és nagyságrendekkel több férfi, mint nő. Egyrészt feltehetően azért, mert eleve több a férfi internetező, és az Index-olvasók tábora még köztük is férfiasabb. 6670 férfi és 2833 nő játszott.

A következő forduló november 12-én kedden lesz.