A Zegyetemek Háborúja harmadszor

2013.11.19. 12:03

 
h i r d e t é s

Hajrá pasik! Előre csajok! Az egyetemek és főiskolák részvételével zajló vetélkedőnknek eddig két fordulója volt, mindkettőt női versenyző nyerte egyéniben, intézményi szinten elsőként a Pázmány, másodjára a Nemzetvédelmi egyetemek dicső harcoscsapata győzedelmeskedett. Ez most a harmadik forduló. Az egyéni győztes ezen a héten is értékes nyereményt kap, egy hipermenő Delonghi kávéfőzőt és még egy annál is kúlabb szódagépet. Az a célunk, hogy az ötödik forduló után demagóg megállapítást tegyünk, és azt mondjuk, hogy ez vagy az vagy amaz az egyetem vagy főiskola diákjai, oktatói és szimpatizánsai a legokosabbak. Most éppen a Pázmány áll legelől, és szorosan követi a Miskolci Egyetem. Ne feledje, játsszon, mert az az egyetem kiesik a versengésből, aminek kevesebb, mint 50 játékosa van az adott fordulóban!

A kvíz játékszabályait itt találja, de röviden arról van szó, hogy november elején indítottuk el a játékot, amin felsőoktatási intézmények hallgatói, volt hallgatói és szimpatizánsai vetélkednek egymással közéleti, kulturális, tudományos, történelmi, gazdasági, technológiai és sporttal kapcsolatos kérdéseken keresztül. A játékosok Indapass regisztrációval vehetnek részt a játékban, és a kérdőív kitöltése előtt megnevezhetnek egy egyetemet vagy főiskolát, amelynek a nevében játszanak.

Mindenki egyszer töltheti ki a kvízt, 24 órán belül, utána ez a kvíz már nem lesz elérhető. Mindig kedden lesz új forduló, a következő november 26-án. A kérdések megválaszolására 20-40 másodperce van, attól függően, milyen hosszú a kérdés. Ha videót kell néznie, vagy hangfelvételt kell hallgatnia, akkor a válaszadásra szánt idő csak azután indul el, hogy megnézte/meghallgatta, amit kell, és készítsen elő fülest, ha órán töltögeti, és nem akarja, hogy a tanár furán nézzen. A kvíz végén olvashatja a helyes válaszokat, a saját eredményét majd pénteken hasonlíthatja össze a többiekével.

Na de most már kezdje el a harmadik fordulót! Egy nagyobb kérdéskörből kap véletlenszerűen tíz kérdést, mindenki egyformán nehezeket.