Nagy karácsonyi izzósorrablás Csabán

2014.12.12. 16:38

Jönnek az ünnepek, csábítóan kínálgatják magukat a szebbnél szebb karácsonyi lámpafüzérek. Rendőrségi bűnmegelőzési videóért kiált a békéscsabai krimi, fűrésszel, csőfogóval , próbaidős őrmesterek által kivitelezett üldözési jelenettel és természetesen happyenddel.

A szikár eseménytörténet: a békéscsabai rendőrök rajtakaptak egy étterem előtt egy férfit, aki éppen a főbejárat fölötti füzérsort próbálta különféle eszközökkel magáévá tenni. Amikor meglátta a rendőröket, elszaladt a leszakított darabbal együtt. Menekülés közben eldobta az égősort, az ellenőrzésekor csípőfogót, fűrészt, zseblámpát és csőfogót találtak nála, a kezein még rajta volt a munkavédelmi kesztyű. A „31 éves csorvási E. János” az intézkedő rendőröknek azzal védekezett, hogy

megtetszett neki a füzér, ezért akarta hazavinni.

A kihallgatásán viszont már úgy emlékezett, hogy a nála lévő fogó véletlenül akadt be a világító karácsonyi díszbe, amikor elment az étterem előtt. A rendőrség mindenesetre a szerszámokat és a füzérdarabot lefoglalta és lopás miatt indítottakk büntetőeljárást.