Amikor kidobják a lángoló karácsonyfát a hatodikról

2015.12.10. 11:07

Lángoló karácsonyfa, csonttörés, betörések, égési sérülések - a szeretet ünnepe nem múlhat el balesetek nélkül, így a biztosítók számára is mindig az egyik legemlékezetesebb időszak.

"Egy alkalommal például a lángoló karácsonyfát dobta ki egy kétségbeesett családfő a lakás 6. emeleti ablakából úgy, hogy másodfokú égési sérüléseket szenvedett, egy másik esetben pedig egy szétrobbant pezsgősüveg tett hatalmas kárt egy több mint 10 millió forint értékű festményben" - idézi fel karácsonyi élményeit a Generali Biztosító közleményében.

A biztosítónál egyébként az utóbbi 10 hónapban 250 ezer káreset történt 25 milliárd forint értékben, a korábbi évekhez hasonlóan ismét a vagyonkárok tették ki a káresetek háromnegyedét, ezen belül is az ingatlanokat érintő ügyek voltak a leggyakoribbak. Az átlagos napi közel 850 bejelentés 80 millió forint körüli kárösszeget tesz ki.

Az ingatlanokat érintő káresetekből közel 60 ezret Budapesten regisztráltak 3 milliárd forint körüli értékben, de kiemelkedően sok kárbejelentés érkezett Pest, Csongrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből is. 2015 első 10 hónapjában a biztosítónál jelentett élet-, baleset- és egészségbiztosítási káresemények száma megközelítette a 20 ezret.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport