Fapadossal ment volna az Eb-re? Felejtse el!

2015.12.15. 18:41 Módosítva: 2015.12.15. 18:41

magyar futballválogatott Bordeaux-ban játssza az első meccsét a 43 ezres Nouveau Stade de Bordeaux-ban, vagyis az új bordeaux-i stadionban. A focirajongók egy része azonnal megrohamozta a fapados társaságokat, legalábbis emiatt lehetett az, hogy

a sorsolás után rövid idő alatt megtöbbszöröződött a meccshelyszínekre szóló repülőjegyek ára.

Összeszedtünk néhány lehetőséget, hogy lássuk, nagyjából mennyi pénzből lehet kihozni az utazást és a szállást, ha a jövő nyáron ön élőben akarja megnézni a magyar válogatott meccseit.

A magyar meccsek

Három meccse biztosan lesz a magyar válogatottnak:

  • Ausztria-Magyarország, június 14., 18 óra - Bordeaux (kiutazás: június 13., vissza: június 15.)
  • Izland-Magyarország, június 18., 18 óra - Marseille (kiutazás: június 17., vissza: június 19.)
  • Portugália-Magyarország, június 22, 18 óra - Lyon (kiutazás: június 21., vissza: június 23.)
Ha esetleg karácsonyra repülőjeggyel lepné meg szeretteit, akkor viszonylag szerencséje van, mert ezek már kaphatóak.

Az olcsóbb fapados jegyeket viszont felejtse el, mert a sorsolás után már beindult a jegyrendelés, ami alaposan felnyomta a rugalmas árral dolgozó légitársaságok jegyárait.

Azt is érdemes tudni, hogy a rendes járatok mellett a Wizz Air különjáratokat is indít kifejezetten a három meccs időpontjához igazítva. A járatokon Airbus A321 gép fog repülni, a gépek kettő előtt érkeznek majd Franciaországba, és a meccs után, röviddel éjfél előtt indulnak vissza Budapestre. Jegyek kizárólag oda-vissza útra vásárolhatók 99 900 forinttól, és a wizzair.com oldalon foglalhatók szerdától.

A repülésnél kicsit olcsóbban és kényelmetlenebbül meg lehet úszni busszal, ám az Eurolines lyoni és párizsi járatait még nem hirdették meg júniusra.

Mivel jelenleg még csak a februári jegyeket lehet lefoglalni, ezért a táblázatban azzal számoltunk. Érdemes még számolni a telekocsis lehetőségekkel is, de ezeket az utakat még szintén nem hirdették meg, így nem is vettük bele ezt az opciót a gyűjtésbe.

Hova? Mivel? Mennyiért (oda-vissza)?
Bordeaux Alitalia (Fiuminición és Lyonon keresztül repülővel) 111 609 forint
Bordeaux Eurolines, TGV (Párizsig busszal, onnan vonattal) Eurolines buszjegy: 10-20 ezer forint februárra, vonat 14 500, oda-vissza ez nagyjából 49 ezer forint
Bordeaux Wizz Air 99 ezer forinttól
Marseille Brussels Airlines (repülővel brüsszeli átszállással) 82 175 forint
Marseille Eurolines (februári időpont) kb 50 ezer forint
Marseille Wizz Air 99 ezer forinttól
Lyon Iberia + Vueling (repülővel oda Barcelonán, vissza Fiumicinón keresztül) 59 390 forint
Lyon Euroline (februári időpont) 38 000 forint körül
Lyon Wizz Air 99 ezer forinttól

A jegyvásárlás hétfőn kezdődött, de azzal sincs még elkésve, mert teljesen mindegy, hogy ki a leggyorsabb, vagy ki rendeli meg online az utolsó napon, január 18-án. Az UEFA csak utána szortírozza - feltehetően sorsolja ki, ha túl sokan pályáztak az adott meccsre - a jelentkezők között a tiketteket.

Így vehet jegyet az Eb-re

Egy ember maximum négy jegyet igényelhet mind a négy kategóriából: a legolcsóbb tikett a magyarok csoportmeccseire is 25 eurónál kezdődik, majd 55, 105 és 145 euróba kerül egy-egy kategóriát feljebb lépve.

Azaz 8000 forinttól 45 ezer forintig költhetünk jegyekre, és január végéig kiderül, mennyihez juthatunk hozzá. Mivel 45 ezres, 67 ezres és 59 ezres stadionban játszunk, minden bizonnyal jut jegy mindenkinek.

A szállás a kijutás és a meccsjegyek után már a könnyebbnek tűnő dolog, legalábbis ha az ember oda tud menni, akkor csak talál már valamit. A helyszínekkel szerencsénk van, Marseille a Riviérán üdülőparadicsom közepe, de Bordeaux és Lyon is nagyon kedvelt turistalátványosság, így valószínűleg az ágyakkal nem lesz gond.

És a szállás?

Lyonban, Marseille-ben és Bordeaux-ban a szállások Booking.com-os keresés alapján a két éjszakára két embernek legkevesebb 30-40 ezer forintba kerülnek, 60-70 ezer körül pedig a városközponthoz közelebb lévő, szebb szobákat is találni.

Tehát 50 euró/főtől (15 ezer forint) már találhatunk korrekt hoteleket, a határ pedig a csillagos ég, főleg Marseille környékén. Ebből a szempontból is szerencsénk van, mármint az ellenfelek szurkolóhordái nem fognak mindent elfoglalni: sem az osztrákokat, sem az izlandiakat, de még a portugálok sem követi nagy drukkerhad, maximum néhány ezer emberrel lesznek jelen.