Elindult a Mikulástroli Budapesten

2015.12.05. 15:34 Módosítva: 2015.12.05. 15:34
Az idén először közlekedik Mikulástroli néven az egyik legújabb Solaris–Škoda trolibusz a karácsonyt megelőző ünnepi időszakban Budapesten - közölte a BKK. A Mikulástroli fényeit körülbelül tízezer darab alacsony fogyasztású LED izzóból összeállított fényfüzér biztosítja.

A fényvillamos és a Mikulásbusz után itt a Mikulástroli.

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, Dabóczi Kálmán. a BKK vezérigazgatója és Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója a gyermekeikkel együtt, sajtótájékoztatón mutatták be és indították útjára a Mikulástrolit. A járművön utazó Mikulásnak ajándékokat adtak át, melyek rászoruló családokhoz kerülnek.

A Mikulástroli fényeit körülbelül tízezer darab alacsony fogyasztású LED izzóból összeállított fényfüzér biztosítja. A Mikulástroli 2015. december 5-e és 19-e között, a város 11 különböző trolibusz vonalán, hétköznap 17 és 20 óra között, hétvégén 10 és 18 óra között, menetrend szerint közlekedik, ami az érintett vonalak végállomásain kihelyezett tájékoztatókon valamint a BKK honlapján olvasható.

December 20-ától - december 24-e és 31-e kivételével -  január 6-áig ugyanez a jármű Fénytroli néven közlekedik tovább naponta 17 és 21 óra között. A Mikulástroli normál díjszabás szerint vehető igénybe.


Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes a sajtótájékoztatón Tarlós István főpolgármester nevében köszönetet mondott a Mikulásgyárnak az elmúlt 11 év munkájáért, mellyel sok nélkülöző család karácsonyát tették boldoggá. Budapest az új járművek forgalomba állításával igyekszik kedveskedni a budapestieknek.

A BKK a Mikulásgyárral együttműködve ajándékgyűjtési akcióba kezdett a hátrányos helyzetű családok megsegítésére. A kampány keretében - azon kívül, hogy a gyerekek együtt trolizhatnak a Mikulással és krampusz segítőjével – a Mikulástrolin is leadhatók azok az ajándékok, adományok, játékok amelyeket a BKK eljuttat a Mikulásgyár manóinak, akik elviszik azokat a hátrányos helyzetű családoknak.  A Mikulástroli elsőként a BKK munkatársai által gyűjtött ajándékokat szállította a Mikulásgyárba.