Újra csilingel a fővárosi fényvillamos

2015.12.03. 14:33

Péntek délután hetedik alkalommal is elindítják a fővárosban a fényvillamost. A különleges UV-villamosokra 3500 méter fényfüzért aggattak fel, amin 39 200 LED izzó világít majd.

A villamos pontos menetrendjét pénteken ismertetik. A fényvillamos az elmúlt években hétköznaponként a 19-es és a 14-es, hétvégén és ünnepnapokon pedig a 2-es villamos vonalán közlekedett, normál díjszabással. 

Idén az újpesti polgármester kérésére nem késő este jár majd a kerületben, hanem december 19-én, szombaton 17 és 21 óra között menetrend szerint közlekedik a 14-es vonalán. Az északi végállomása Újpesten a Városházánál lesz.

Fényvillamos Debrecenben és Miskolcon is jár néhány éve a karácsonyi időszakban.

Miskolcon idén adventkor újra elindul a kívül-belül ünnepi díszbe öltöztetett adventi villamos, melyet negyedik éve készítenek lelkesen a közlekedési vállalat dolgozói. Minden évben megújul, egy-egy új látványelemmel gazdagodik ez a különleges szerelvény, tavaly a csillagos égbolt nevű mennyezeti panel, idén egy elektromos látványkandalló és egy kanapé teszi még szebbé, még hangulatosabbá.

A város adventi villamosát idén kívülről közel egy kilométernyi fényfüzér, kétszáz méter fénycső, belülről az ún. LED-es csillagos égbolt, egy elektromos látványkandalló, egy szép kanapé, valamint több száz karácsonyi dísz és több száz méternyi díszítőszalag öltözteti ünnepi pompába.

A főváros legújabb dobása a Mikulástroli, amely különleges külső megjelenéssel és egyedi belső dekorációval közlekedik és gyűjti az ajándékokat a rászorulóknak december 19-ig.

Ha valaki látja a fényvillamost, akkor azonnal fotózza le, és tolja fel Instagramra, mert most az Index ajándékot ad a legjobb fényvillamos-fénykép fényképészének. Már, ha képet ellátja az idevágó #fenyvillamos_index taggel. És ha már úgyis Instagram, akár az oldalunkat is bárki lájkolhatja, mert fényvillamoson kívül azért más is van ott.