100 karácsonyi ajándékötlet geekektől geekeknek - D tippjei

2016.12.14. 16:52

Papírsúly: USB-C–USB-A kábel

Szuper jó dolog az USB-C csatlakozó, gyorsabban tölt a telefon, bármilyen irányba bedugható a kábel, ez a jövő. A jelen meg az, hogy egy csomószor kell hagyományos USB-A csatlakozós eszközzel összekötni az újabb kütyüket, ilyenkor nagyon jól jön egy ilyen kábel. Tökéletes low-budget ajándék bárkinek, akinek van USB-C-s kütyüje.

(beszerzés)

Légsúly: 8 bites napszemüveg

Ideális viccesajándék retro gamerek és Minecraft-rajongók részére, vagy ha pixelt akarunk ajándékozni, de a Google új telefonja túl drága.

(beszerzés)

Harmatsúly: NoPhone

Bár már nem újdonság, a NoPhone ma is tökéletes ajándék a kütyüfüggő szeretteinknek. Csepp- és ütésálló, kikezdhetetlen adatvédelmet kínál, nem kell tölteni, és garantáltan nem botlik rajta facebookos kamuhírekbe se. Fiataloknak az új NoPhone Selfie még jobb választás lehet, bár az innovációt már jobban meg is kell fizetni.

(beszerzés)

Pehelysúly: Walking Dead Monopoly

81iSl0muqML. SL1000

A klasszikus táblajáték, csak vadkapitalisták helyett megvadult zombikkal. Hotel helyett pedig falat vagy őrtornyot lehet építeni a képregényből/sorozatból ismert helyszínekre. Még egy mini Lucille is a készlet része!

(beszerzés)

Könnyűsúly: Chromecast Ultra

d46e2aa0-7bc5-4e54-b9ab-1020bef0c9b5 1.4b0b4479e8e6fdf38c9b33a00

Kinek kell okostévé, ha egy jóval olcsóbb butát is fel lehet okosítani egy olcsó kis kütyüvel? Az új Chromecasttal is ugyanúgy lehet bármilyen okoseszközről a tévére streamelni mindenféle tartalmat, mint a korábbi kiadásokkal, csak már 4K-t és HDR-t is tud.

(beszerzés)

Váltósúly: Google Home

home speaker grp fabric uncropped simplified v2

Hangvezérelt intelligens asszisztens, okosotthon-vezérlőpult, dizájnos hangszóró. Parancsszóra zenét játszik, kérdésekre válaszol, feladatokat teljesít. Persze, egyelőre csak angolul tud, és a személyes adatainkra se árt figyelni, de a Google Home-mentes geek házibuli annyira 2016.

(beszerzés)

Középsúly: Kindle Oasis

81d451ygW8L. SL1000

A visszafogottabb Paperwhite talán jobb ár-értékarányt tud felmutatni, de azért az Oasis mégiscsak az e-könyvolvasók jelenlegi csúcsa, ráadásul még a gombok is visszakerültek rá, ha valaki nem szeret tapicskolva olvasni.

(beszerzés)

Félnehézsúly: Oculus Rift

Oculus-Rift-vs-HTC-Vive-vs-PlayStation-VR-1

Nyilván minden geeknek be kell lassan szereznie egy VR-headsetet, és akkor már miért ne a virtuálisvalóság-ipar Ferrariját?

(beszerzés)

Nehézsúly: Google Glass

A Google okosszemüvege először nagyon menő volt, aztán mikor a cég elkaszálta, kevésbé lett menő. Most, hogy már nem akar mindenki ilyenben mászkálni, de még mindig elég menő cucc, ennél retrofuturisztikusabb karácsonyi ajándékot elképzelni se lehet 2016-ban.

(beszerzés)

Szupernehézsúly: Hololens

Microsoft-Hololens-Currency-App

VR? Ugyan már! Az igazán kúl ajándék nyilván a kiterjesztett valóság, bár ehhez ma még kiterjesztett pénztárcára is szükség van. Viszont már megrendelhető a Hololens, a kiterjesztett valóság Ferrarija, vagy ha úgy tetszik, Oculus Riftje. Jó, oké, még csak a fejlesztői változat, de az már 1700 latte árából kijön!

(beszerzés)

Nem volt elég? Sebaj, még van egy csomó tippünk!

Lica ötletei // D ötletei // NAK ötletei // Stöki ötletei // András ötletei // Hancu ötletei // Ádám ötletei // Tyler ötletei // Feri ötletei // Balage ötletei