100 karácsonyi ajándékötlet geekektől geekeknek - Hancu tippjei

2016.12.14. 16:52

Papírsúly: egy pakli Hearthstone kártya

01

A Hearthstone egy számítógépes kártyajáték, amihez igazi pénzért lehet venni virtuális kártyákat a gyűjteménybe. Persze valamirevaló gémer csak a játékon belüli módszerekkel él az új lapok megszerzésére, valódi pénzt bedobni erre a gyengék fegyvere. Na de ajándékba, az természetesen más.

(beszerzés)

Légsúly: bizarr üdítőitalok

Hát legyen már mivel leöblíteni a töltött káposztát meg a bejglit! Nem hiszem, hogy egyáltalán van értelme befejezni azt a mondatot, ami úgy kezdődik, hogy szalonnás kóla. De van csípős csirkeszárnyas is. Meg mogyoróvajas. És akkor még el se kezdtük összeönteni őket.

(beszerzés)

Harmatsúly: ledes zuhany

Ha hideg a víz, kéken világít, ha forró, pirosan, állati jópofa így első ránézésre. Aztán a gyakorlatban meg ki tudja, valószínűleg semmi értelme, de hát az ajándékvásárlásnak pont az a lényege, hogy első ránézésre jópofa, de valójában tök értelmetlen dolgokat vegyünk meg, amiket egyébként nem vennénk.

(beszerzés)

Pehelysúly: Star Wars palacsintasütő

4

Birodalom-szerte óriási sláger lehet a Halálcsillag alakú palacsinta, Darth Vader helyében én ilyennel próbáltam volna Luke-ot az Erő sötét oldalára csábítani, egész más alapállásból indult volna az új trilógia, ebben biztos vagyok. És jövő karácsonyra vehet hozzá kis csoki X-Wingeket!

(beszerzés)

Könnyűsúly: World Clock

A falióra tök jó ajándék, mert minden lakásba kell, sőt, leginkább minden szobába. Ez meg nem is mutatós, meg nem is digitális-numerikus, hanem szépen kiírja betűvel, hogy háromnegyed kettő múlt öt perccel.

(beszerzés)

Váltósúly: Google Home

home speaker grp fabric uncropped simplified v2

A telefonjába épített digitális asszisztenssel bárki tud beszélgetni - na de a lakásával? Hát olyanja csak Iron Mannek van! Sőt, már neki sem, mióta valamelyik Marvel-filmben a házi MI átlényegült egy fura színű androiddá, aki fel tudja emelni Thor kalapácsát, és lézerágyú nőtt a homlokára. Ilyesmi a Google Home-mal a legritkább esetben fordul csak elő, de ha mégis, valószínűleg a cég kicseréli garanciásan.

(beszerzés)

Középsúly: Sörfőző készlet

Jó ideje tombol már a magyar kézműves sörforradalom, de talán még nem késő felugrani a hipsztervonatra. Vagy akár meg is előzni azzal, hogy az ember a pincében saját kis sörfőző kuckót rendez be magának, ráadásul ezzel új opcióval gyarapodik a “na mit főzzünk ma vacsorára?” kérdésre adható válaszok palettája is. A 100 ezres keretbe belefér az első pár adagra való alapanyag is!

(beszerzés)

Félnehézsúly: Repülőjegy plusz szállás Tokióban, szeptember 21 és 24 között

Miért pont akkor? Hát mert akkor van a Toyo Game Show, világ egyik legnagyobb videojáték-kiállítása, ami kb. olyan mint az E3, csak még bónusznak japán is. Ez igazából külön-külön is elég meggyőző érv 250 ezer forint elköltésére, hát még együtt, és hát még most, amikor az alacsony olajárak miatt sokkal olcsóbbak a repülőjegyek, mint bármikor az elmúlt években.

Nehézsúly: HTC Vive + a hozzá való pécé

3

Az mondjuk igaz, hogy percek alatt tengeribeteg leszek a komolyabb mozgásoktól VR-ben, és az is, hogy még nem nagyon sikerült olyan játékot, vagy bármit kitalálni rá, ami igazán kihasználná a lehetőségeit. De ettől még lehetőség, az van benne bőven, és előbb-utóbb valaki csak kitalálja mire is jó.

(beszerzés)

Szupernehézsúly: egy kabin az MS The Worldön

Ez egy luxushajó, ami körbe-körbe megy a világ óceánjain, egy év per kör sebességgel, és nem jegyet kell váltani rá, hanem meg lehet venni a kabinokat, mint egy-egy kis garzonlakást. Van wifi, szóval még dolgozni is tudok a fedélzetről, home office-ban. A legolcsóbbak már 8-900 ezer dollártól elérhetőek, és ehhez még évi százezer a rezsi, amit mondjuk nem tudom hogy fizetnék ki, ha valaki ezt venné nekem ajándékba, szóval az ötletet az olyan ismeretlen csilliárdos rokonaimnak és rajongóimnak dedikálom, akik jól ki akarnak szúrni velem.

(beszerzés)

Nem volt elég? Van még egy csomó tippünk!

Lica ötletei // D ötletei // NAK ötletei // Stöki ötletei // András ötletei // Hancu ötletei // Ádám ötletei // Tyler ötletei // Feri ötletei // Balage ötletei