100 karácsonyi ajándékötlet geekektől geekeknek - NAK tippjei

2016.12.14. 16:52

Papírsúly: paradicsommag

black-pineapple

Három hónap alatt termőre forduló, isteni finom, folytonnövő, óriás, kívül-belül zöldeslila, bicolor paradicsomkülönlegességet nevelgethetnék a nyáron a kertben. 15 mag van egy zacskóban, rettenetesen izgalmas kísérlet egyben, hogy ebből a mennyiségből összesen hány kiló spéci paradicsomot lehet majd szüretelni tavasztól őszig.

(beszerzés)

Légsúly: mikro USB 2.0 csatlakozókábel

1194946 BB 00 FB.EPS

Már Isaac Newton is megállapította, hogy minden háztartásban mindig eggyel kevesebb USB mikro kábel található, mint amennyire hirtelen szükség lenne. Arról nem is beszélve, hogy ezek a vackok általában feketék, és ebből adódóan hajlamosak beleolvadni a kábeles dobozban tekergőző 18 másféle kábel alkotta gordiuszi csomóba. Itt egy piros méteres, jól jön bármikor.

(beszerzés)

Harmatsúly: The Cuby

Bevallom, nekem soha, de soha a büdös életben nem sikerült egyszer se kirakni a bűvös kockát. Jó, igazán soha nem is inspirált, hogy megtanuljam az alapvető fortélyokat, amikkel a sikerhez vezető kockaköves út van szegélyezve. Itt van viszont ez a 2x2-es bűvös kocka, azt hiszem garantált sikerélményt nyújt minden hozzám hasonló logikaijáték-páriának.

(beszerzés)

Pehelysúly: Falcon 9 modellrakéta

falcon9 dragon 004 (Large)

A SpaceX rakétájának modellváltozatával érdemes elkezdeni az amatőr rakétamodellezést. A csomag csak a rakétatestet és az orrkúpot tartalmazza, külön kell hozzá megvásárolni később a kis hajtóművet, az ejtőernyőt, a gyújtófelszerelést és az indítóállványt. Amíg ezekre összegyűlik a pénz, addig is jól mutat, mint dísz a polcon.

(beszerzés)

Könnyűsúly: éjjellátó kamera

Mióta kertvárosi környezetbe költöztünk, egyre jobban szükségét érzem egy egyszerűbb, telefonon csekkolható élőképet nyújtó, éjjel is látó kamerának. Éjjel öt méteres körben lát, optikája zoomolható, hang- és mozgásszenzorai is vannak, és a hozzá letölthető app révén azonnal küldi az értesítést, ha zajt vagy bármiféle mozgást érzékel.

(beszerzés)

Váltósúly: 3D nyomtató toll

1413951 AB 00 FB.EPS

Mindig is szerettem firkálgatni, tankönyvbe, órai jegyzetbe, újság szélére, na most ezzel a tollal a levegőbe is lehet. Állítólag. Vagy hogy. Nagy teljesítményű 3d nyomtatót egyelőre nem tartanék otthon, de ezzel el tudnék bohóckodni egy darabig, azt hiszem.

(beszerzés)

Középsúly: 3D nyomtató

Oké, meggondoltam magam, a toll mellé mégiscsak kellene egy kisebb, fapados 3d printer is. Igaz, hogy ezt gyerekeknek, fiataloknak szánják, de ezzel is el tudnék bohóckodni egy darabig, azt hiszem.

(beszerzés)

Félnehézsúly: látogatás a Steven F. Udvar-Hazy Centerben

Kedves amerikai nagynéni! Idén karácsonyra szeretnék egy washingtoni repülőjegyet, meg némi költőpénzt, hogy megnézhessem a Discovery űrsiklót, az SR-71 Blackbirdöt, meg az Enola Gayt, meg az Apollo 11 Columbia parancsnoki modult, ésatöbbit, ésatöbbit, ésatöbbit. Ígérem küldök képeslapot! (Belépőjegy nincs, a repjegy+szállás+költőpénz egy főre kijön körülbelül 250 000 ft-ból.)

Nehézsúly: Fatbike ZT-87

Öregszem. Imádok biciklizni, de nem mindig okoz már örömet a napi tekerés a munkahelyre és haza. Meg lusta is vagyok néha. Küzdök a kilókkal. Jó ez utóbbi nem túl jó érv, hogy miért szeretnék egy frankó elektromos biciklit, mint ez itt. De mivel nem megyek mindenhová autóval, szeretnék valami csendes és gyors közlekedési eszközt, amivel városban és terepen is jól lehet boldogulni.

(beszerzés)

Szupernehézsúly: Tesla X

Szóval ahogy mondtam az előbb, szeretnék valami csendes és gyors közlekedési eszközt. Kedves nagyon gazdag és teljesen ismeretlen nagynéni! Ausztriában már lehet kapni! Ölel: unokaöcséd.

(beszerzés)

Nem volt elég? Van még egy csomó tippünk!

Lica ötletei // D ötletei // NAK ötletei // Stöki ötletei // András ötletei // Hancu ötletei // Ádám ötletei // Tyler ötletei // Feri ötletei // Balage ötletei