Itt van a világ legcsúnyább karácsonyfája

2016.12.15. 10:49

Róma városa is felállította a maga karácsonyfáját a Piazza Venezián, de nem volt benne sok köszönet. A város polgárai máris a világ legcsúnyább karácsonyfájának titulálják. Nagy lelkesedéssel osztják azt a videót, amelyik bemutatja a csodálatos és fenséges milánói, torinói, bolognai, firenzei, nápolyi, sorrentói, salernói fát, hogy a sort a kissé megdőlt, dúsnak jóindulattal sem nevezhető, idomtalan római fával zárja. Nézzék csak.

A kommentelők kiakadtak azon, milyen csúnya is a város fája. Vannak, akik szerint nem csoda, hogy visszaesett a turistaforgalom. (Közben Barcelonában éppen a várost élhetetlenné tevő turistaáradat miatt panaszkodnak.) Más szerint nem kell csodálkozni, a fa pont olyan szánalmas, mint a város többi része. 

A fát Róma nyáron megválasztott polgármestere, Virginia Raggi adta át, aki a hagyományos pártpolitikát elutasító ellenzéki 5 Csillag Mozgalom (M5S) jelöltje volt. Arra kérte az ünnepségen megjelenő gyerekeket, hogy számoljanak tíztől nulláig, hogy fényárba boruljon a város fája. Amikor ez megtörtént, akkor a tudósítások szerint ujjongás helyett mélységes csönd fogadta a kivilágítva is rém csúnya fát.

Róma vezetőinek védelmében tegyük hozzá: a fa és az úgynevezett díszkivilágítása is adomány volt. Olyan, amilyen, de legalább nem került egy fillérbe sem. Ettől persze még nem kéne úgy kinéznie, mintha éppen most haladt volna keresztül rajta egy hurrikán. (local.it)