Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Minden negyedik ember cserélt már vissza karácsonyi ajándékot

2017.12.15. 17:20
0 hozzászólás

Minden negyedik ember cserélt már vissza ajándékba kapott terméket az NRC Médiakutató és a MediaMarkt közös, októberi reprezentatív felmérése szerint. A megkérdezettek 36 százaléka azért vitte vissza a terméket, mert az nem felelt meg számára, 21 százalék pedig azért, mert már volt egy olyan terméke, mint amit kapott.

A főleg műszaki cikkekre fókuszáló kutatás szerint az ilyen termékek ajándékozásánál nagyon sok szempontot kell figyelembe venni, ami nem könnyíti meg a vásárlók helyzetét. Figyelembe kell venni a praktikus szempontokat, az adott termék méretét, teljesítményét, funkcióit és azt, hogy az, akinek szánjuk, vonzódik-e különösebben valamelyik márkához. Éppen ezért a műszaki cikkeket ajándékozók 35 százaléka ezek alapján előre kiválasztja a megvásárolni kívánt terméket szeretteinek, 44 százaléka pedig, ha nem is dönt a konkrét készülékről, már legalább tudja mik lesznek a legfontosabb szempontjai, amikor elmegy vásárolni.

Viszont még így sem sikerül mindig olyan találni, amit a másik szeretne, és nem fog visszavinni. Éppen ezért Szánthó Balázs, a MediaMarkt Árkád ügyvezető igazgatója szerint az a legjobb megoldás, hogyha konkrét termék helyett inkább ajándékkártyákkal lepik meg az emberek a szeretteiket.