21:00, June 14.
Németország 0
Skócia 0

És ön járt már Európa legjobb karácsonyi vásárában?

2017.12.13. 10:42

A Szent István téri Adventi Ünnep a Bazilikánál nevű rendezvény negyedik helyezést ért el a kontinens legjobb karácsonyi vásárait megversenyeztető, brüsszeli székhelyű, független European Best Destinations utazási portál közönségszavazásán - írja az MTI a vásár szervezőinek közlése alapján. A hetedszer megrendezett vásár tavaly újoncként a kilencedik helyet szerezte meg a versenyben.

A versenyben több mint 75 karácsonyi vásár közül választották ki a legjobb 10-et, és a budapesti rendezvényt a nagy hagyományokkal rendelkező bécsi társa mindössze 236 szavazattal előzte meg. 

A Bazilika előtti vásárra több mint 16 ezren szavaztak, a magyarok mellett orosz, francia, izraeli és horvát utazók. Az egyetlen magyar helyszínként szereplő vásár olyan városok rendezvényeit utasított maga mögé, mint Prága, a világ legrégebbi karácsonyi vásárának otthont adó Nürnberg vagy a négymillió vásározóval büszkélkedő Köln.

A verseny első helyén Zágráb, a másodikon a franciaországi Colmar, a harmadikon a bécsi adventi vásár végzett.

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál mostantól viselheti, és minden kommunikációjában használhatja a European Best Christmas Markets TOP 5 címet és logót. A vásár idei újdonsága a sötétedés után minden egész órában induló 3D-s vetítés, amelyet a bazilika 44 méter magas és 1000 négyzetméteres falára vetítenek. Az Adventi Ünnep a Bazilikánál csak január elsején ér véget egy lencsenappal.

Ne maradjon le semmiről!