Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

És ön járt már Európa legjobb karácsonyi vásárában?

2017.12.13. 10:42
3 hozzászólás

A Szent István téri Adventi Ünnep a Bazilikánál nevű rendezvény negyedik helyezést ért el a kontinens legjobb karácsonyi vásárait megversenyeztető, brüsszeli székhelyű, független European Best Destinations utazási portál közönségszavazásán - írja az MTI a vásár szervezőinek közlése alapján. A hetedszer megrendezett vásár tavaly újoncként a kilencedik helyet szerezte meg a versenyben.

A versenyben több mint 75 karácsonyi vásár közül választották ki a legjobb 10-et, és a budapesti rendezvényt a nagy hagyományokkal rendelkező bécsi társa mindössze 236 szavazattal előzte meg. 

A Bazilika előtti vásárra több mint 16 ezren szavaztak, a magyarok mellett orosz, francia, izraeli és horvát utazók. Az egyetlen magyar helyszínként szereplő vásár olyan városok rendezvényeit utasított maga mögé, mint Prága, a világ legrégebbi karácsonyi vásárának otthont adó Nürnberg vagy a négymillió vásározóval büszkélkedő Köln.

A verseny első helyén Zágráb, a másodikon a franciaországi Colmar, a harmadikon a bécsi adventi vásár végzett.

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál mostantól viselheti, és minden kommunikációjában használhatja a European Best Christmas Markets TOP 5 címet és logót. A vásár idei újdonsága a sötétedés után minden egész órában induló 3D-s vetítés, amelyet a bazilika 44 méter magas és 1000 négyzetméteres falára vetítenek. Az Adventi Ünnep a Bazilikánál csak január elsején ér véget egy lencsenappal.

Ne maradjon le semmiről!