Srí Lankán egy magyar férfi a Mikulás

2017.12.06. 05:19

Olvasónk, Zsuzsa írta meg nekünk, hogy Srí Lankán egy magyar férfi, konkrétan az ő férje a Mikulás már jópár éve. Öt éve élnek a szigeten, Dalawellában, és a férje, a 62 éves Smidt Tamás minden évben 120-150 gyermeket ajándékoz meg egy óceánparti ünnepségen, ahol ő a Mikulás, vagyis ahogy a helyiek mondják, a

Naththathaththa.

Zsuzsáról és Tamásról már írt a helyi The Island nevű újság is, mivel adományoztak már templomépítésre, támogattak elszegényedett családokat, segítettek újjáépíteni viharokban elpusztult házakat, és egy programban szegény gyerekeket utaztatnak el olyan helyekre, ahol még sosem jártak.

A mérnök és felesége, Smidtné Horváth Zsuzsa először turistaként jártak az országban, majd új lakóhelyüknek választották, miután nyugdíjba vonultak - nem kis részben azért, mert ahogy a helyiek, úgy ők is buddhisták.

Nekünk megvan mindenünk, nem nagy dolgok, de minden nap van mit ennünk, van ruhánk, és van pénzünk utazni. Ha azt látjuk, hogy a gyerekeknek nincs papucsuk, vagy nem tudnak iskolába menni, mert nincs egyenruhájuk, vagy éhesek, akkor segítünk, mert anélkül  hogyan élhetnénk együtt?!

- vetette fel a kérdést Zsuzsa a lapnak.

És hogy miért büszkélkednek el mindezzel az Indexnek?

Semmilyen önreklámra nem gondoltunk, csak egyszerűen hírül adjuk, hogy itt is élnek magyarok, és igyekeznek a magyarok jó hírét kelteni.