Amikor Federer és egy karácsonyi ajándék összehoz egy párt

GettyImages-1199253393
2020.11.11. 07:46
Roger Federer autogramja egy életre szóló kötelék aláírása is lehet.

Sokszor nem gondoljuk, pedig tényleg így van: a szívhez szóló személyes apróság olykor felejthetetlen élmény, sőt, nagyban befolyásolja életünk további alakulását is.

Történetünk jó néhány évvel ezelőtt játszódik. Adott egy hölgy, aki magával ragadó mosolyával elnyerte egy úriember tetszését. Az internet korában az ismerkedés talán egy fokkal egyszerűbb, de mindenképp más.

Az online térben szóba elegyedni könnyebb, személyes találkozót kicsikarni azonban nehezebb.

Az úriember hiába próbálkozott, rendre randi nélkül maradt, azonban a feladás nem rá vall.

A szóban forgó hölgy nagy kedvence Roger Federer, a tenisz élő, sőt, aktív legendája. Az úriember elhatározza, hogy az ő segítségét veszi igénybe annak érdekében, hogy a hölgy hajlandó legyen végre igennel felelni.

December elején – hogy karácsonyig biztosan befusson a küldemény – az úriember a legközelebbi pénzváltóhoz siet, felvesz két dollárt, megcímzi a válaszborítékot is, majd elsőbbségivel levelet küld Svájcba.

A válaszban Federer aláírt autogramkártyáját várja, amit a svájci klasszis hivatalos honlapján keresztül intézett.

Karácsony napján aztán üzenet érkezik a hölgynek, rafinált, romantikus felütéssel:

Hiszel az angyalokban?

Történt ugyanis, meséli az úriember, hogy egyikük csomagot hozott, de a nagy köd miatt már nem tudott továbbmenni és megkérte, adja át az ajándékot a hölgynek.

A hölgynek nincs más választása, igent kell mondania a találkozóra, hiszen tudja, valami titkos, személyes, feltehetően boldogságot okozó meglepetésre számíthat. Illetlenség lenne visszautasítania.

Ha decemberben nem is, de januárban létrejön a találkozó, Federer aláírása lenyűgözi a hölgyet, és bár még hosszú hónapok kellenek hozzá, de a hölgy és az úriember egymásra talál.

Mindez ékes bizonyítéka annak, hogy nemcsak drága ékszerek, csicsás bizsuk, vagy modern készülékek léteznek, hanem egy egyszerű, kreatív, személyes ajándék még nagyobb örömet szerezhet, sőt, sokszor ez az igazán járható, szívhez irányuló út.

Nem túl sokszor vezet az út férfin keresztül egy női szívhez, de mint látjuk, van rá példa.

A rajongás a kulcs. Mert a hölgy akkor még Federerért rajongott, ma már viszont az úriemberért.

(Igaz történet.)

(Borítókép: Gallo Images / Getty Images Hungary)