Pogbától Mbappéig: az ingyen igazolhatók álomcsapata

pogba mbappé
2022.01.02. 14:27
Újév napján kinyitott a téli átigazolási piac a klubfutballban, és ennek során újra masszív eurómilliók és kiváló futballisták váltanak majd csapatot, de ez egyben az az időszak is, amikor a 2022 nyarán lejáró szerződésű játékosok szabadon tárgyalhatnak leendő kenyéradójukkal, és előszerződést köthetnek, hogy aztán a nyáron ingyen kaparintsa meg őket új klubjuk. Ennek apropóján most a transfermarkt.de adatbázisának segítségével a lejáró szerződésű labdarúgók álomcsapatát mutatjuk be olvasóinknak.

Kapus

A poszt legértékesebb játékosának az Ajax 25 éves kameruni válogatottját, André Onanát tartják, aki hosszú eltiltása után nemrégiben térhetett vissza a futballpályára. A hírek szerint már meg is állapodott új klubjával, az Interrel.

Az átigazolási ügyekkel foglalkozó oldal értékkalkulációjánál fontos szempont a játékosok kora is, az év végén már a 35-öt is betöltő Hugo Lloris így hátrébb szorult a listán, de azért a francia válogatott csapatkapitánya sem rossz opció néhány évre.

Védelem

Szélső hátvédekben nem bővelkedünk, jobbra mondjuk Juan Cuadrado vagy César Azpilicueta rövid távú megoldásnak jó lehet, ahogyan akár Marcelo a balra, de inkább a három belső védős felállásra szavaztunk, mivel ott lényegesen erősebb a kínálat.

A Chelsea ebből a szempontból nincs szerencsés helyzetben, hiszen a három, 35 millió euróra taksált bekk közül kettő szerződése is a londoni „kékeknél” jár le, a Thomas Tuchel kezei alatt kiemelkedő játékossá váló Antonio Rüdigerre a Real Madrid már készen áll lecsapni, de Andreas Christensen is szabadon igazolhatóvá válik a nyáron. Rajtuk kívül a Bayern München pillére, Niklas Süle is ellenérték nélkül távozhat, ha új kihívásokra vágyna.

Középpályássor

A három védő elé jobban passzolna két olyan szélső, aki a védekezéshez is ért, de mivel a belső hármas ebben (is) kiemelkedő, így azért valahogyan csak elboldogul az álomcsapatunk...

Ha a karrierjük végéhez közelítő, ezért már kevésbé magas piaci értékkel bíró futballistákra vágyna a szemünk, akkor Ángel Di Maríát vagy Gareth Bale-t is gond nélkül berakhatnánk a szélekre, de kap egy új esélyt Xavihoz hasonlóan nálunk is Ousmane Dembélé, aki még mindig csak 24 éves, ha pedig végre rendszeresen játéklehetőséghez tud jutni, kijön belőle az a tehetség, amit már Rennes-ben vagy Dortmundban láthattunk. A túloldalra a már a 30-at betöltő, de az idényt remekül kezdő Napoliban rendre villogó Lorenzo Insigne került, az igazi erősséget viszont a belső hármas jelenti itt is.

A Manchesterbe 2016-ban 105 millió euróért visszahozott, ugyancsak a Realhoz csábítottPaul Pogba kilenc meccsen hét gólpasszal kezdte a PL-idényt a sérüléséig, Franck Kessié azon túl, hogy a Milan mindenese, még magabiztos büntetőlövőnek is számít, a városi rivális horvát szűrője, Marcelo Brozović pedig tökéletesen egészíti ki őket. Ha esetleg picit támadóbb szelleműen gondolkodunk, és adunk egy esélyt a potenciálnak, akkor Isco vagy éppen Jesse Lingard is nyújthat ide opciót.

Támadósor

Mivel általában a támadók vannak leginkább szem előtt, az értékek is itt szoktak a legmagasabbak lenni, illetve hát a kínálat is erős, főleg a tipikus befejező csatárok mezőnyében nézhetnénk el gond nélkül csapatunkban Andrea Belottit, Luis Suárezt, Edinson Cavanit vagy éppen Alexandre Lacazette-et.

Végül a Juventus színeiben már több mint 100 gólt szerző Paulo Dybala került be, az argentin segítené a világ legértékesebb futballistájának a dolgát: merthogy bizony a PSG nemrégiben 23 évessé vált világbajnoka, Kylian Mbappé is szabadon igazolhatóvá válik a nyáron.

Nem találnák ki, melyik csapatot írják legesélyesebb befutónak a fiatal franciához! 

Ha ezt a kezdőcsapatot valaki egy az egyben megszerezné a nyáron, akkor átigazolási díj nélkül kaparintana meg egy 586 millió euró értékű tizenegyet.

A nyáron szabadon igazolhatók álomcsapata

  • André Onana (kameruni, 25 éves, Ajax, piaci értéke 18 millió euró)
  • Niklas Süle (német, 26, Bayern München, 35 millió)
  • Antonio Rüdiger (német, 28, Chelsea, 35 millió)
  • Andreas Christensen (dán, 25, Chelsea, 35 millió)
  • Ousmane Dembélé (francia, 24, Barcelona, 50 millió)
  • Franck Kessié (elefántcsontparti, 24, Milan, 55 millió)
  • Paul Pogba (francia, 28, Manchester United, 60 millió)
  • Marcelo Brozović (horvát, 29, Inter, 40 millió)
  • Lorenzo Insigne (olasz, 30, Napoli, 48 millió)
  • Paulo Dybala (argentin, 28, Juventus, 50 millió euró)
  • Kylian Mbappé (francia, 23, PSG, 160 millió euró)

(Borítókép: Paul Pogba és Kylian Mbappé világbajnoki címet és Nemzetek Ligáját nyert közösen a francia válogatottal, most egyszerre távozhatnak ingyen a klubjuktól – David S. Bustamante / Soccrates / Getty Images)