Karácsony Gergely családjával is találkozott Ferenc pápa

2023.04.29. 19:32
Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy családjával találkozhattak a pápával. A főpolgármester fotókat is közölt az eseményről. Egy igen ritka ajándékot, a Lánchídról készült 19. századi képet is átadott a pápának Karácsony Gergely.

A katolikus egyházfő pénteki útja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a Sándor-palotához vezetett, ahol többek között Novák Katalin köztársasági elnökkel, valamint Orbán Viktorral találkozott, majd beszédet mondott a Karmelita kolostorban.

A pápa következő programja a Szent István-bazilikában volt, itt az elvilágiasodás veszélyeire is felhívta a figyelmet. Szombaton a katolikus egyházfő a telt házas Papp László Budapest Sportarénában több mint 11 ezer fiatalt ösztönzött aktívabb és hatékonyabb életre.

A pápa a mobiltelefonozás és a közösségi média hanyagolását javasolta hallgatóságának. „Ne féljetek szembemenni az árral” – fogalmazott. 

Végül, mint kiderült, még Karácsony Gergely családjával is találkozott a pápa.

Falak helyett hidakra van szükség – ezzel a tanáccsal látott el Ferenc pápa. Óriási megtiszteltetés, hogy ma családommal találkozhattam a szentatyával, és átadhattam neki a budapestiek ajándékát, egy 19. századi fotót a város büszkeségéről, a Lánchídról

– olvasható a bejegyzésben.

Ferenc pápa szombati budapesti programja az Apostoli Nunciatúrán tartott magántalálkozóval zárul. Az egyházfő a Jézus Társasága tagjait fogadja.

A pápalátogatással kapcsolatos cikkeinket ide kattintva találja.