2023. április 29., 09:46 Dívány Súlyosan veszélyes lehet az egészségedre, ha a hűtőben tartod a krumplit A hűtőben tartod a burgonyát? Nem is sejted, hogy ezzel milyen veszélynek teszed ki magad.
2023. április 23., 06:26 Dívány Ez történik valójában, ha megeszed az égett pirítóst A pirítósban, ha túlsütöd, felgyűlik egy olyan anyag, melyet a rák kialakulásával is összefüggésbe hoztak már.
2023. március 2., 19:00 Velvet Ezért nem szabad megenni az odaégetett pirítóst A túlpirított kenyérről régóta mondják, hogy rákot okoz.
2022. december 1., 05:46 Dívány A színe se mindegy: ha így iszod a kávét, rákkeltő lehet A kávé pörkölése nemcsak az ízét befolyásolja, hanem azt is, mennyi káros akrilamidot tartalmaz.
2021. június 3., 10:00 Dívány Grillezés: mennyire veszélyes az egészségre az odaégett hús? Tényleg rákkeltő hatású lehet, ha megesszük az elszenesedett részeket?
2020. szeptember 9., 15:56 Femina Rákkeltő vegyület az ételekben: kiderült, mi tartalmazza a legtöbb akrilamidot Az akrilamid a keményítőtartalmú élelmiszerekben természetes módon képződik magas hőmérsékleten, ami potenciálisan növelheti a daganat kockázatát.
2020. augusztus 3., 19:41 Dívány Akrilamid: rengeteget fogyasztasz belőle, és ez nem biztos, hogy jó Egyes kutatások szerint növeli a rák kockázatát.